865 незаети места след трето класиране в СУ ?
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
Re: 865 незаети места след трето класиране в СУ ?
Отидох в 10 сутринта. Пред 227 стая имаше поне 250 човека. Нямах време да чакам, трябваше ми само информация дали изобщо мога да участвам в класирането. Затова и си тръгнах, утре отново отивам , дано не е такава лудница. А и забравих да попитам от къде се взима въпросната молба по образец....
Стигнах до 7ма страница на темата и не видях кои са въпросните специалности. Някой ще може ли да изясни?
Политиката е втората най- древна професия. И мисля, че е твърде близка до първата
Роналд Рейгън
Благодаря ти!
Политиката е втората най- древна професия. И мисля, че е твърде близка до първата
Роналд Рейгън
-
sandro
Може ли някой да каже за кои специалности може да се кандидатства само с резултатите от матурата?
Линка по-горе погледна ли го?sandro написа:Може ли някой да каже за кои специалности може да се кандидатства само с резултатите от матурата?
la douleur exquise
-
appalling
- В началото бе словото
- Курс: четвърти
Моля някой, който си е подал документите днес, да ми каже трябва ли в крайна сметка да се представи и оригинала на дипломата за средно образование. Също така при кандидатстване с матура нали е достатъчна само дипломата, без бележки и т.н.?
-
sandro
Аз го видях, но за всички спецаилности , които са в таблицата ли може да се кандидатства само с матура? Защото днес един приятел е ходил и каза, че за някои специалности трябва да имаш положен изпит макар и в друг ВУЗ, на който реутлата важи за приема.fak написа:Линка по-горе погледна ли го?sandro написа:Може ли някой да каже за кои специалности може да се кандидатства само с резултатите от матурата?
- Kalina_K
- В началото бе словото
- Специалност: компютърна химия
- Курс: трети
След като внимателно прочетох всички мнения, реших и аз да оставя своето. Ясно е, че нашия випуск е по-малък отколкото предходния и донякъде на това се дължат незапълнените места. Някои от зрелостниците пък изобщо не са мислели да "запишат нещо" защото "няма смисъл да си губят времето 5 години за нищо". Да, обаче то за висшистите е лошо, а за хората, които имат само средно образование какво е? Имам познати, които избраха "по-лесния и качествен" начин за да станат студенти - отидоха в чужбина. Не че имам нещо против, но поне да бяха избрали ВУЗ който си заслужава парите, а не някакъв долнопробен ромънски университет, в който ще ти пишат високите оценки докато снасяш париците.
Не може и всички да сме висшисти - трябва да има хора, които ще пасат овцете и козите на село и ще са с професия - оператор на млеконадойна единица.
Подразних се, когато някой беше споменал, че специалности, за които се кандидатства с изпит по химия и физика не са заети. Не е въпроса че не са модерни. Тук не трябва да е модерна специалността, за да искаш да я учиш. Трябва да разбираш материята, да ти е интересно, а не да влезеш, защото е престижно.
И да, избрах СУ "Св. Климент Охридски" защото е най-добрият университет в РБ.
П. П. Само за информация - бях приета медицина в МУ София, но се отказах, защото хем са много корумпирани (човек от там ми предложи срещу 20 000 лв. да ме вкара вътре), хем не са на нивото на Алма Матер!!!
Не може и всички да сме висшисти - трябва да има хора, които ще пасат овцете и козите на село и ще са с професия - оператор на млеконадойна единица.
Подразних се, когато някой беше споменал, че специалности, за които се кандидатства с изпит по химия и физика не са заети. Не е въпроса че не са модерни. Тук не трябва да е модерна специалността, за да искаш да я учиш. Трябва да разбираш материята, да ти е интересно, а не да влезеш, защото е престижно.
И да, избрах СУ "Св. Климент Охридски" защото е най-добрият университет в РБ.
П. П. Само за информация - бях приета медицина в МУ София, но се отказах, защото хем са много корумпирани (човек от там ми предложи срещу 20 000 лв. да ме вкара вътре), хем не са на нивото на Алма Матер!!!
Компютърна химия 2 курс
Chemistry is fun!
Chemistry is fun!
-
Pisobella
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Моля, придържайте се към темата. Въпреки че цялата е един ГОЛЯМ оффтопик, не ме карайте да изтрия всичко излишно!
Изтрих последния спам и правя официално предупреждение да спрете с обидите и личните нападки. Особено да укротите страстите малко sandro, fak & ScionOfStorm, както и другите, които взимате участие в лайномета, като happyswift, bggashnik и Morgenrot.
Ако видя пак да се плюете едни други ( който и да е!) ще изтрия всичките глупости, които не са по темата "СУ и купищата незаети места."!!
Изтрих последния спам и правя официално предупреждение да спрете с обидите и личните нападки. Особено да укротите страстите малко sandro, fak & ScionOfStorm, както и другите, които взимате участие в лайномета, като happyswift, bggashnik и Morgenrot.
Ако видя пак да се плюете едни други ( който и да е!) ще изтрия всичките глупости, които не са по темата "СУ и купищата незаети места."!!

"Искам да мога да накарам светлината да разказва истории в тъмното."
click me !! ---> http://z0r.de/63
- xRainx
- Стенограф
- Специалност: Международни отношения
- Курс: първи
мен пък ме взеха на прицел :Д
извинявам се, предполагам, макар че написах точно 1/3 нападателно мнение а после писах по темата.
со здраве и праве.
извинявам се, предполагам, макар че написах точно 1/3 нападателно мнение а после писах по темата.
со здраве и праве.
The storm is coming...

...let the Lord of Chaos reign.

-
Pisobella
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
ScionOfStorm малко, но от сърце
Както и да е, придържайте се към темата и без оффтопик...ако може
Както и да е, придържайте се към темата и без оффтопик...ако може

- xRainx
- Стенограф
- Специалност: Международни отношения
- Курс: първи
е ще пробваме, щом е с такъв добър тон:))
аз бтв сега разгледах специалностите и съм малко в шок как едва ли не освен английска филология всичко друго филологическо е в кюпа за извънредни класирания. егати..
аз бтв сега разгледах специалностите и съм малко в шок как едва ли не освен английска филология всичко друго филологическо е в кюпа за извънредни класирания. егати..
The storm is coming...

-
Pisobella
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Лично аз смятам, че всички, които кандидатстват тази година са имат повечко късмет заради тези класирания. Има специалности, които са доста хубави. Аз всичките ги харесвам, де.
Явно годината е такава.. поне така си мисля. Тва си е чист късмет да има толкова места.
А иначе не виждам лошо да се запълни бройката. Друг е въпросът колко ще избутат след като се запишат. 
Иначе е доста жалко как няма народ за всичките специалности. Най-тъжно ми е било винаги за химическите и физическите специалности :/
Явно годината е такава.. поне така си мисля. Тва си е чист късмет да има толкова места.
Иначе е доста жалко как няма народ за всичките специалности. Най-тъжно ми е било винаги за химическите и физическите специалности :/

- arthaz
- Драскач
- Курс: втори
- Обратна връзка:
Не си е чист късмет. При положение, че кандидатите намаляват, а местата се увеличават няма как да е иначе.
Последно промяна от arthaz на 09 Сеп 2009, 08:47, променено общо 1 път.
Elämää täytyy rakastaa ^^