НЕ НА ЗАМЪРСЯВАНЕТО НА РИЛА!

Това е общият студентски форум - за всичко свързано със следването на настоящите студенти на Софийския университет - бакалаври, магистри и докторанти.

Модератори: sientelo, peterdi, Ангел

Аватар
Kuln
Постоянно присъствие
Обратна връзка:

Re: НЕ НА ЗАМЪРСЯВАНЕТО НА РИЛА!

Мнение от Kuln »

Езерата наистина са претъпкани. И има хора, които не знаят кво е планина, ама видиш ли направили лифт и те да се дотътрят до него. Аз ходих тази година, чаках и на лифта, останах с много лоши впечатления за хората. 85% от тях бяха заклети пушачи. Докато чакахме се палеше фас след фас, докато опашката нервно чакаше да се намърда в седалковия лифт. Страшно дразнещо.
И на мен ми направи лошо впечатление това, че са затворили старата хижа, а на новата са й надули цените до безбожие. Миналата година за 2 легла се е плащало 24лв, а сега по над 20лв. на човек. Айде, айде. И те се ограмотиха икономически.
Обаче на мен ми направи впечатление, че хората не хвърлят. Аз, лично, не видях нито един боклук по пътя нагоре, даже и фасове не забелязах, а мога да кажа, че почти през цялото време, докато вървях, си гледах в краката. Хората явно имат поне малко останала култура.
Радостната новина е, че повечето народ си върви по маршрута нова хижа- езера-нова хижа и през Урдините езера и извора на Дънов няма почти жива душа.

Иначе искам да кажа, че лифтът като цяло е полезен. Има страшно много хора, които никога не биха се хванали да се катерят нагоре, за да видят езерата, а страшно много искат. И тук визирам не мързеливите, а възрастните, например, или тези с дихателни проблеми, които не могат да издържат просто на изкачването. Освен това и навсякъде хората се опитват да изтъкнат природните си богатства, би било тъпо ние да си ги къткаме и никой и да не е чувал, и да не е виждал. Проблемът е в хората и в тяхната култура. Все пак си мислех, че можеха да направят лифта до към средата на отсечката, на която е в момента, така пак щеше да има хора, но вече не чак толкова много, тъй като забелязах, че доста от народа се отказва да катери още на Бъбрека и си остават да си лежат по поляните, а какво остава, ако трябваше да качат още толкова...
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Студенти - общ форум”