София - Транспорт.

Това е общият студентски форум - за всичко свързано със следването на настоящите студенти на Софийския университет - бакалаври, магистри и докторанти.

Модератори: sientelo, peterdi, Ангел

Публикувай отговор
Аватар
Ураган от Кирки
Драскач
Специалност: панцеркомисар
Обратна връзка:

Re: София - Транспорт.

Мнение от Ураган от Кирки »

Ами аз съм направил карта за да се гледа бре, младеж :drunken:
Спирка има точно пред ректората, ДИРЕКТНО от Студ. Град не може да се ползва.
Автобус 280 е за теб при това положение.
И днес йощ Балканът, щом буря за'фаща,
спомня тоз' ден бурен, шуми и препраща
славата му дивна като някой ек
от урва на урва и от век на век!
Аватар
leia_loves_cats
Да живей словото
Специалност: бакалавър: ФМИ - КН (2008); магистър: ФМИ - ИИ (2010)
Курс: друг

Мнение от leia_loves_cats »

Йовков написа:Ето за маршрутките: http://ezine.hit.bg/business/transportation/marshrutki, :) .
Йовков, с цялото ми уважение, но претендирам, че това разписнаие е старо.
Освен това мен ме интересуват и часовете на придвижване и точните им маршрути.

Иначе подобен на това, което ми трябва сайт има, но няма да му слагам връзката, понеже е стар и не се подновява и не искам да обърквам никого с него. ;)
Като ще съм "Драскач", поне да драскам с нокти... ;)
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Специалност: Право (р)
Курс: пети
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

За часовете на придвижване на маршрутките и точните им маршрути (друг е въпросът, че маршрутките нямат точни маршрути) аз съветвам да си купите добрата стара карта на София :mrgreen: Евтина е и достатъчно малка, за да се вмести в не-твърде-малка дамска чанта.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.
Изображение
Аватар
leia_loves_cats
Да живей словото

MidwinterSun написа:За часовете на придвижване на маршрутките и точните им маршрути (друг е въпросът, че маршрутките нямат точни маршрути) аз съветвам да си купите добрата стара карта на София :mrgreen: Евтина е и достатъчно малка, за да се вмести в не-твърде-малка дамска чанта.
Проблемът с принтираните карти е, че остаряват. Също толкова ми е полезна една принтирана карта, колкото и един сайт, който от един момент нататък спира да се актуализира. ;)
Иначе те точни маршрути имат дотолкова, доколкото имат интервал на придвижване и се стараят да тръгват когато трябва. Един маршрут, дължината на който е обявена за 120 минути няма как да не даде отклонение в последните си спирки, особено в пикови часове. Но има разлика между маршрутка с интервал на придвижване 8 минути и такава с интервал на половин час :)
Аватар
Ураган от Кирки
Драскач
Обратна връзка:

Добавих още едно разписание към линковете, всеки сам да си преценява както винаги :king:
Аватар
Ураган от Кирки
Драскач
Обратна връзка:

хахаха
не е истина каква карта извадих от сайта на СУ!

Изображение

Смело разположена при раздел "ориентация"
Аватар
FloWersOfEviL
Легендарен флуудър
Специалност: Стопанско управление с френски език
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Мнение от FloWersOfEviL »

Аз тук освен Борисовата градина, друго не мога да разбера къде е :lol:
Our best dreams are not dreamed alone, but together.
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Специалност: Право (р)
Курс: пети
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

Ми, аз пък различавам всичко какво е и къде е, само че 1. Познавам района много добре и 2. Работя с карта много добре. Ясно е, че 2 е Ректората, 4 е Журналистическия, 5 е Биологическия, а единичката май е Богословския? И ония, които са на 4-и километър...

Но нещо ми подсказва, че на повечето хора тази картинка с числата нищо не би им говорила :lol:
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.
Изображение
Аватар
phoebe
Легендарен флуудър
Специалност: арабистика
Курс: завършил

Мнение от phoebe »

Днеска врътнах вече по новата отсечка един път. Прекрасно е, от станция ГМ -> Опълченска е 10 минути точно, в сравнение с най-бързото 30 мин. преди се родих наново.

I've been given the gift of time!

Нямах време да сляза да позяпам станцията на СУ, но утре след лекции и това ще свърша.
medicate, medicate
Аватар
leia_loves_cats
Да живей словото

MidwinterSun написа:Ми, аз пък различавам всичко какво е и къде е, само че 1. Познавам района много добре и 2. Работя с карта много добре. Ясно е, че 2 е Ректората, 4 е Журналистическия, 5 е Биологическия, а единичката май е Богословския? И ония, които са на 4-и километър...

Но нещо ми подсказва, че на повечето хора тази картинка с числата нищо не би им говорила :lol:
Числата ще говорят, ако отвориш сайта и видиш, че всяка от връзките е номерирана, тоест служи и като легенда на приложената картинка. Тоест - легенда има, не нападайте СУ, че е слагало неразбираеми цифрички.
Друг е въпросът, че картата е доста старичка.
Аватар
Ураган от Кирки
Драскач
Обратна връзка:

Че ги има - има ги ... на мене ми беше забавно колко беше стара, малък размер и неясна ...
Изображение
Това например, дори и да знаеш факлутета с цифра 1 ... няма да ти помогне много :king:
Сайта на СУ е много хубав, лесен и ясен. Само може би тази секция има нужда от малка промяна ... например една интерактивна flash/java карта и е на 100 % :drunken: А съвсем друг е въпроса, че текущите кандидат-студенти са толкова зле, че предполагам и въобще не я ползват тази връзка за ориентация а правят безмислени теми в грешни раздели във форума :king:
Последно промяна от Ураган от Кирки на 07 Сеп 2009, 23:29, променено общо 1 път.
Аватар
kori
Постоянно присъствие
Специалност: журналистика
Обратна връзка:

Мнение от kori »

метрото вече е омлайн, може да отбележиш на първата страница там. бтв спирката е бахти яката, честно, евала
Аватар
Vaskes
Летящите Пръсти
Специалност: Скандинавистика
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от Vaskes »

FloWersOfEviL написа:Аз тук освен Борисовата градина, друго не мога да разбера къде е :lol:
Освен Борисовата се различават и Докторската и Заимов. А то тези три обекта са важните :wink:

На станцията на метрото при СУ видях снимки само отвътре и наистина изглежда супер. Отвън още не съм я видял, но дано да не е като отвратителната грозотия, която направиха до стадиона.
Аватар
leia_loves_cats
Да живей словото

Ураган от Кирки написа:Че ги има - има ги ... на мене ми беше забавно колко беше стара, малък размер и неясна ...
Изображение
Това например, дори и да знаеш факлутета с цифра 1 ... няма да ти помогне много :king:
За да попаднеш на тази снимка трябва да си кликнал на връзката с цифра 1 :)
Ураган от Кирки написа:Сайта на СУ е много хубав, лесен и ясен. Само може би тази секция има нужда от малка промяна ... например една интерактивна flash/java карта и е на 100 % :drunken: А съвсем друг е въпроса, че текущите кандидат-студенти са толкова зле, че предполагам и въобще не я ползват тази връзка за ориентация а правят безмислени теми в грешни раздели във форума :king:
Огромна част от хората се оправят със сайта. Огромна част просто биха предпочели да попитат свои познати. Друга част биха се обърнали към форуми. Без значение колко е добър сайта, ти винаги си мислиш, че твоя проблем е толкова завъртян и специфичен, че няма смисъл да се ровиш и да го търсиш.
Това според мен не е характеристика на сегашните кандидат-студенти, а на хората като цяло. И не е причинено от факта, че са "зле". Форума на СУ изобщо не е чак толкова популярен и претъпкан.

Колкото до сайта на СУ - за мен е първо грозен, второ неинтуитивен и като цяло неподходящ за сайт на университет... Ноооооооооо не е моя работа да му давам оценки, така че... :) :) :) :) :) :) :) :) :) :)
Аватар
FloWersOfEviL
Легендарен флуудър
Специалност: Стопанско управление с френски език
Обратна връзка:

Мнение от FloWersOfEviL »

Vaskes написа:
FloWersOfEviL написа:Аз тук освен Борисовата градина, друго не мога да разбера къде е :lol:
Освен Борисовата се различават и Докторската и Заимов. А то тези три обекта са важните :wink:
Ама като не са надписани, отде ще разбереш... Само парк Гео Милев що-горе се различава.
Vaskes написа:
FloWersOfEviL написа:На станцията на метрото при СУ видях снимки само отвътре и наистина изглежда супер. Отвън още не съм я видял, но дано да не е като отвратителната грозотия, която направиха до стадиона.
Аз пък вчера по ТV-то я видях изглеждаше много добре, един дядо вика: "И още първия ден тука има разхвърляни вестници и листовки, ама това вече си е до българина..." И е много прав...
Our best dreams are not dreamed alone, but together.
Публикувай отговор

Обратно към “Студенти - общ форум”