865 незаети места след трето класиране в СУ ?

Архив от КСК 2009-2010. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
sandro

Re: 865 незаети места след трето класиране в СУ ?

Мнение от sandro »

Колко е таксата за участие в допълнителния прием?
angeloff
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от angeloff »

morfei написа:До колкото знам, резултатите от поправителните матури излизат на 15, така че няма как да стане работата май. :roll:
Има още един прием в последната седмица на септември.

Аз пак да попитам, с 2.00 на изпит по Руски език дали ще се приема за специалностите, по които се приема с руски език, и дали ще плащам такса, ако искам да кандидатствам с оценки от матури, или въобще ще имам ли право да подам документи?

Някакъв телефон за информация?
Журналистика /редовно/ 1. курс
Аватар
Maeve
Легендарен флуудър

Мнение от Maeve »

Аз пак да попитам, с 2.00 на изпит по Руски език дали ще се приема за специалностите, по които се приема с руски език
За специалностите, за които е валидна оценка от изпита по РЕ, със сигурност можеш да се бориш само ако си изкарал повече от 2.00. В такъв случай тази оценка не ти е от полза, трябва да си издържал изпита, а 2.00 означава, че си скъсан.
... и дали ще плащам такса, ако искам да кандидатствам с оценки от матури
Заплаща се такса за участие в допълнителния прием, освен в случаите, когато кандидатът е участвал в основната КС-кампания.
И да, имаш право да кандидатстваш.
Някакъв телефон за информация?
02/987 3488, 02/9308 444 - Учебен отдел
Не свършва нещото, което непрекъснато започва.
Аватар
happyswift
Флъдзила
Специалност: Международни отношения

Мнение от happyswift »

Защо СУ правят нещата толкова сложни за хора с 2.00 на изпитите и скъсани на матурите

Нека просто регламента да бъде такъв - който първи стидегне до СУ и си заплюе място, за него си е !
Аватар
Soraya
Пишете, о, братя
Специалност: PR
Курс: първи

Мнение от Soraya »

Не виждам защо някои от вас са така афектирани от въпросните свободни места. Така или иначе от много години насам, има такива места. Друг е въпросът правилно ли е или не да се запълват с четвърти и пети класирания и от хора, които реално не ги заслужават. Но да не забравяме, че все пак живеем в България и възмущенията ни тук не биха повлиали на никого. Глас в пустиня...
Щастието е единственото нещо, което човек може да раздава без да притежава.
Аватар
ericsson
От дъжд на вятър
Специалност: Медицина
Обратна връзка:

Мнение от ericsson »

Ми щото си кротуваме за това сме на тоя хал.Аз лично съм категорично ПРОТИВ да влизат мед. сестри без изпит,защото за другите специалности педагогики и прочие може и да не знаеш и да завършиш/повярвайте ми имам такива позати от социални дейности дето не могат да се подпишат а сега учат магистратура,същевременно не искам да започвам задочен спор с това ми твърдение/и няма да пострада никой физически, но при медицинските кадри това си е на голям риск,риск за живот или осакатяване,щото ако това момиченце не и пропие до мозъка защо маслен разтвор НИКОГА не се прилага венозно,тя просто няма да може да запомни всички лекарства, кои венозно кои под друга форма, и защо е това изискване.Просто това води надолу по спиралата на качеството на обучение а от там и по престижа на университетите.Съгласен съм ,че така МФ ще си набави допълнително финансиране,ние се и нуждаеме от това ,НО дали това е правилния начин ...... кой да ти каже?
Do to others as you would have them do to you.
Оmnia ergo quaecumque vultis ut faciant vobis homines et vos facite eis haec est enim lex et prophetae.
Аватар
xRainx
Стенограф

Мнение от xRainx »

ей, системата иска масовостта да са кукли на конци и конформистично настроени типове, не го ли разбрахте това?

подчинени на авторитета и реагиращи на неговата команда.

идеята на ЕС и на правителствата ни досега /да се надявам, че ще има някаква промяна идно време/ беше да сме китайците за Европа, наред с Румъния, която все пак я издигат на стълбичка над нас.

защото работата, която българските деца биха я работили в ЕС английските/немски/каквито и да са други ще я свършат за 5 евро примерно. ние ще искаме 1.

схемите се плетат не за умните и за способните. авторитетът не иска опълчване, което ще дойде с интелигенцията. много по-лесно е да манипулираш зверчета, които не само се осланят на теб - те ти и благодарят, когато ги ощетиш.
The storm is coming...
Изображение
...let the Lord of Chaos reign.
Аватар
Soraya
Пишете, о, братя
Специалност: PR

Мнение от Soraya »

Аз напълно те разбирам и не го смятам за правилно - ни най-малко, но колкото и да не ни се иска, не можем да го променим. Начините за влизане са различни, не само с въпросните свободни места, с прехвърлянето от Македония и т.н.
Истината е, че докато има хора, които плащат на децата си, за да учат (не само в МФ, а навсякъде)- нещата ще стоят по този начин. Защото колкото децата не осъзнават, че с платено влизане и съответно излизане от университет - не се става професионалист в дадена област, толкова и родителите на същите не си дават сметка, че опрапастяват не само живота на децата си. Защото както и ти каза, ако при социологията не се касят човешки животи, то при медицината и при педагогиката не е така.Трябва да се започне много, много отдалеч, за да се проумеят тези безумици в страната ни, но аз лично не мисля, че е възможно.
Щастието е единственото нещо, което човек може да раздава без да притежава.
Аватар
happyswift
Флъдзила

Мнение от happyswift »

Това е плод не толкова на родителски амбиции, а на социалистическо мислене.Доста от тези хорица все още със завист си спомнят като преди 30 години синковците и дъщите на соц лидери, партиици и т.н. са изпълнявали престижни и добре платени длъжности без изобщо да си имат и хал за какво става дума и само са си бъркали в носа и шорали водка под бюрото.Днес, за да учиш в СУ не трябва да имаш рода партиици/партизани/или някаква друга лупменска група, а просто трябват пари.И ето, защо не и нашето чадо да се облажи.
angeloff
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от angeloff »

Чърчил, говориш наизуст. Който иска, влиза. ;)
И аз ще вляза, просто няма да е сега.
Дали 2.00 е плод на моите знания или нечии други интереси не знам, не ме и интересува. В тази държава, където прогреса в образованието, културата и здравеопазването е нулев, аз не мога да се надявам на бъдеще. Просто си търсех оправдание да не остана в моят град, и руската филология беше идеална, защото обичам да се занимавам с езици, а руския така или иначе съм го учил 10 години.

И който ще почва пак спорове за двойкаджиите от провинцията, може съвсем спокойно да му пожелая безболезнена бърза смърт. :flower:
Журналистика /редовно/ 1. курс
Аватар
fak
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от fak »

angeloff написа: И който ще почва пак спорове за двойкаджиите от провинцията, може съвсем спокойно да му пожелая безболезнена бърза смърт. :flower:
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
la douleur exquise
Аватар
happyswift
Флъдзила

Мнение от happyswift »

angeloff написа: Който иска, влиза. ;)
Разбира се, когато правим X-то класиране и сертифицираме знанията с контролно правено в час, това е напълно нормално
Аватар
Mohito
В началото бе словото

Мнение от Mohito »

Привет и от мен :)
Днес видях обявения допълнителен прием, но по този повод в главата ми се появиха безброй въпросителни. Звънях около 459 пъти в СУ , но днес май не им е ден за вдигане на телефон. Завършила съм преди 4 години, т.е. нямам оценка от матура. Означава ли това обаче, че мога да кандидатсвам за специалност Философия? Плюс това не мога да разбера дали оценка от положен предварителен изпит (писмен) по журналистика (в СУ) ми позволява да кандидатсвам на въпросното 4то класиране? Тъй като не е висока (но е различна от 2 :) не се класирах за устен по журналистика. Доста сложна е ситуацията. Ако някой има яснота по въпроса или просто е в подобно положение - оставам на линия за коментари :)

Поздрави
Аватар
Morgenrot
Пишете, о, братя
Специалност: .
Курс: четвърти

Мнение от Morgenrot »

Mohito написа: Завършила съм преди 4 години, т.е. нямам оценка от матура. Означава ли това обаче, че мога да кандидатсвам за специалност Философия?
За специалност философия освен с матура по философски цикъл, по принцип можеш да кандидатстваш и с изпити, ако си положила нещо от тези:
1. Фил-я и соц. науки
2. Бълг. език и л-ра
3. История на Б-я
4. География на Б-я
5. Английски език
6. Немски език
7. Френски език
8. Испански език
9. Математика І и ІІ
10. Биология
11. Химия І и ІІ

Ако не си полагала такива изпити, няма как да кандидатсваш, понеже няма да има допълнително организиране на изпити, всичко е с готови вече получени оценки.

ПП: За журналистиката не знам.. утре започва записването за допълнителния прием, ако искаш отиди и попитай на място.
Пейте, развратници, таз' тъжна песен,
родена от слънцето в устата на змея.
В нея аз плача за плъха обесен,
увиснал грозно на полилея..
alekk
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Мнение от alekk »

Някой записа ли се днес ?
Изображение
Live Free Or Die Hard
Заключено

Обратно към “КСК 2009-2010”