ЕТНОЛОГИЯ {2-ри дубъл}

Подфорум към Историческия факултет

Модератор: sientelo

Публикувай отговор
luis
В началото бе словото

Re: ЕТНОЛОГИЯ {2-ри дубъл}

Мнение от luis »

Така ли, а аз мислех изобщо да не се появявам, но щом ще е интересно :) Всъщност къде точно се състои това посрещане, че нещо много се губя в тоя университет. :lol:
vanityfair
В началото бе словото

Мнение от vanityfair »

Скучното е около половин час в който ръководителя катедра ви дава книжките и разни преподаватели изнасят речи. След това остават само студенти и е забавно :)
Откриването за специалност Етнология е в 40 аудитория което е на втория етаж на Южното крило
Sometimes there is so much beauty in the world, I feel like I can't take it.
Аватар
daisyto
От дъжд на вятър

Мнение от daisyto »

Теди, можеш ли да ми кажеш кога трябва да си предадем теренните материали, че нищо незнам. Вие с Ани сигурно сте ги предали, как мина...Ако не ми отговориш днес, ще има телефонен тормоз :lol: :lol: :lol:
Не от висотата, от низостта ми се гади.
vanityfair
В началото бе словото

Мнение от vanityfair »

Бебе, нищо не знам. Не сме ги предавали тъй като така и не намерихме Тепи. И всъщност нашите теренни ще трябва вие да ги предадете. А и не помня Тепи на Шкорпиловци да е споменавал нещо за дати. В краен случай може да се обадим на Мира да я питаме. Може тя нещо да знае
Аватар
Малък рус дзвон
В началото бе словото
Специалност: Етнология
Курс: трети

Мнение от Малък рус дзвон »

Теренните трябва да се предадат преди 1-ви октомври. Някъде след края на поправителната сесия и на държавните изпити. Горе-долу както миналата година. ОТ 20 до 30 септември.
Midsummer
В началото бе словото

Мнение от Midsummer »

MARRISSA написа:Иначе като цяло се учат много интересни неща по отношение на българската, турската, гръцката, руската култури, но има и доста излишни (според мен :bom: ) предмети като повечето от видовете истории хахах, не за друго ами, защото изпитите по тях са кофти :)
Аз няма да уча етнология, но тази специалност ми е много интересна, защото интересите ми са свързани точно с древни култури, митологии и други подобни.

Вие освен изброените българска, турска, гръцка и руска култури учите ли и най-древните - тези на Шумер, Египет, Индия? :roll: :)
Е такова животно като Етнолога надали има някъде другаде :mrgreen: Ние сме най - веселите, най - умните, най - красивите, абе все най- най в ИФ на СУ !!! :cheers: :cheers: Да не говорим за практиката ни, е тя вече бие всички рекорди за купон и затова май май ни завиждат другите специалности 8)
Каква ви е практиката? Много ми е интересно да разбера. :)
Аватар
Малък рус дзвон
В началото бе словото

Мнение от Малък рус дзвон »

Практиката е най-яката част от нашата специалност. В общи линии: Водят те в някакво село или малък град из България, оставят те да си говориш с хората, после вечерта се събирате с колеги и се забавлявате. Чудесна работа. Хем ти е интересно да се срещат с нови хора, хем се опознаваш с колегите...
Малко е кофти,че се става рано и се ляга късно, ама си струва. Само си представи 40 студента колко ни е забавно. Практика, практика............
Аватар
drakusa
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от drakusa »

Midsummer написа:
MARRISSA написа:Иначе като цяло се учат много интересни неща по отношение на българската, турската, гръцката, руската култури, но има и доста излишни (според мен :bom: ) предмети като повечето от видовете истории хахах, не за друго ами, защото изпитите по тях са кофти :)
Аз няма да уча етнология, но тази специалност ми е много интересна, защото интересите ми са свързани точно с древни култури, митологии и други подобни.

Вие освен изброените българска, турска, гръцка и руска култури учите ли и най-древните - тези на Шумер, Египет, Индия? :roll: :)
Е такова животно като Етнолога надали има някъде другаде :mrgreen: Ние сме най - веселите, най - умните, най - красивите, абе все най- най в ИФ на СУ !!! :cheers: :cheers: Да не говорим за практиката ни, е тя вече бие всички рекорди за купон и затова май май ни завиждат другите специалности 8)
Каква ви е практиката? Много ми е интересно да разбера. :)

За това какво се учи виж учебния план. Разбира се не всички дисциплини се преподават така, както е редно, доколкото понякога учебният материал е малко повърхностно представен. Но университетът не е за да ти налеят в главата нещонаготово и смляно, тр да се научиш как, откъде и какво да четеш, а който има желание и интереси, има къде да прочете и да научи :joker:

Практиката - да това за купончето е така, това за малкото градче или село също. Но си има цяла методика и разни хитринки, чалъми за провеждане на изследването, и да ги разучиш и можеш да ги прилагаш също прави тръпката мн. голяма на терен. Защото наред с разните теоретични неща от книжките на самият терен си изграждаш и собствен стил и подход на работа :salute:
Аватар
etnolojka:)
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от etnolojka:) »

колеги, някои знае ли на коя дата се предават проучванията при тепавичаров. аз имам бегло спомени, че датата е 9-и септември, но не съм сигурна, а и час ми се губи :) ако някой знае със сигурност да казва :P :)
Не си давай много зор,най-хубавите работи се случват,
когато най-малко ги очакваш!При мен има чар и красота,при мен има сила и изражение,не мисля логично,а динамично,живея живота така както ми харесва,живея за удоволствието,защото съм направена от него!
potime
В началото бе словото

Мнение от potime »

Датата е 09/09/09, не се знае час, мястото е някъде на втория етаж на знаете коя сграда. Иначе мисля, че имаше и втора дата или просто възможност за предаване след горната, но не съм сигурен. И все пак съм оптимист за тази курсова работа :shaking2:

П.П. Това да не е кръчма, че да знаем предварително какво кога къде защо как и с кой по-точно! :bounce:
Искам да помоля за повече търпение към г-н Тепавичаров, все пак не му е лесно и на него с всички тези ангажименти и отговорности. :compress:

Здравейте!
Оно те така е, човешката душа, ако я не поиш, она те не слуша!
Аватар
MARRISSA
От дъжд на вятър
Курс: втори

Мнение от MARRISSA »

Привет от Холандия, как сте колеги? Ние тук с Теди почнахме вече лекции хахаха и много ни карат да четем и учим, то не са тестове, книги, курсови работи, мани мани, СУ пасти да яде :albino: :lol: Иначе купон има всеки ден де. Айде казвайте как е в СУ и какво ново се случва, то до 1ви има време де, но все пак :)
Ти виждаш нещата и питаш "Защо?", аз мечтая за неща, които никога не са били и питам "ЗАЩО НЕ?"

http://www.myspace.com/thesurfrider_ibiza
VVB
В началото бе словото
Специалност: Etnologiq

Мнение от VVB »

Здравйте на всички. Казвам се Валентин и тази година съм 1-во курсник, Етнология разибира се :) Имам един въпрос и може да ви се стори малко тъп но никаде във сайта не намерих отговор затова питам вас. Та въпроса ми е кога и къде ще се открие катедрата тази година и в колко часа. Съжалявам ако въпроса ви се вижда смешен, но никаде не намерих отговор. Благодаря ви предварително 8) 8)
kate
В началото бе словото

Мнение от kate »

Откриване на учебната 2009/2010 г. за всички специалности от ИФ на 1 октомври 2009 г. от 11.30 ч. в Аулата

по специалности:
История 23 ауд, 13 ч.
История и география 21а ауд. 13 ч.
Археология 41а ауд.13 ч.
Етнология 40 ауд. 13 ч.
Архивистика и документалистика 25 ауд. 13.30 ч.
Минало и съвремие на Югоизточна Европа 35 ауд. 13.30 ч.
Аватар
Zahariev
Легендарен флуудър
Специалност: Лазерна фотолингвистика
Обратна връзка:

Мнение от Zahariev »

Малък рус дзвон написа:Практиката е най-яката част от нашата специалност. В общи линии: Водят те в някакво село или малък град из България, оставят те да си говориш с хората, после вечерта се събирате с колеги и се забавлявате. Чудесна работа. Хем ти е интересно да се срещат с нови хора, хем се опознаваш с колегите...
Малко е кофти,че се става рано и се ляга късно, ама си струва. Само си представи 40 студента колко ни е забавно. Практика, практика............

Звучи много добре.Аз съм доволен.Тази година съм първи курс етнология и съм чувал само хубави работи за специалността ;)

The names of the future are stamping of impatience.
vanityfair
В началото бе словото

Мнение от vanityfair »

Да идете задължително на откриването от 13 в 40-та. Ще има изненади. :) Жалко че ще изпуснем
Публикувай отговор

Обратно към “ИФ”