Помощ за избор на лаптоп
Модератори: Methuselah, thegirl
- phoebe
- Легендарен флуудър
- Специалност: арабистика
- Курс: завършил
Re: Помощ за избор на лаптоп
Най-вече определи целите, за които ще го ползваш.
Ако ще джиткаш нета и някое филмче между временно, няма смисъл да си взимаш лаптоп от 2000+. Ако търсиш мобилност, в истинския смисъл на думата, т.е. всеки ден да го разкарваш нанякъде търси модели не повече от 13 инча - всичко друго _писва_ да бъде влачено толкова често. Ако ще го ползваш предимно за вкъщи/общежитието може да се замислиш и за по-тлъст модел, има едни прекрасни истории на Acer 16, че даже и 18 инча, които са прекрасни за гледане на филмчета, а и поддържат Full HD 1080p.
Аз лично съм с Acer 6930G, 16", имаше малко дертове в началото, но на разбран потребител не би трябвало да му създадат трудности. Особенно сега, когато всичко минава/ще минава на windows 7, софтуерната поддръжка изобщо може да не я мислиш "дали има драйвери за моята видео/звукова/лан карта".
Ако ще джиткаш нета и някое филмче между временно, няма смисъл да си взимаш лаптоп от 2000+. Ако търсиш мобилност, в истинския смисъл на думата, т.е. всеки ден да го разкарваш нанякъде търси модели не повече от 13 инча - всичко друго _писва_ да бъде влачено толкова често. Ако ще го ползваш предимно за вкъщи/общежитието може да се замислиш и за по-тлъст модел, има едни прекрасни истории на Acer 16, че даже и 18 инча, които са прекрасни за гледане на филмчета, а и поддържат Full HD 1080p.
Аз лично съм с Acer 6930G, 16", имаше малко дертове в началото, но на разбран потребител не би трябвало да му създадат трудности. Особенно сега, когато всичко минава/ще минава на windows 7, софтуерната поддръжка изобщо може да не я мислиш "дали има драйвери за моята видео/звукова/лан карта".
medicate, medicate
- HecTaHgapTHa
- В началото бе словото
И моето мнение е за Dell, но дори да е нещо друго заложи на марки със сигурен и бърз сервиз и разбира се солидна гаранция. И не си взимай MSI 
Remember to keep yourself alive, there is nothing more important than that.
Какво мислите за Toshiba? Примерно този http://www.outmax.bg/dmz/index.php?_a=v ... ctId=17357 .
Остатъкът от живота Ви се определя в момента. С мечтите, които преследвате...и решенията, които взимате. И човекът, които Вие решите да бъдете...И остатъкът от живота Ви започва сега... 

- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право (р)
- Курс: пети
- Обратна връзка:
Можеш и по-добро да си намериш за тия пари.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.

- quanchi
- Писаружяк
- Специалност: Информационни системи
- Курс: първи
От кога не бях влизал във форума, я и аз да изсипя нещо
, един проблем не съм имал с него и държи по около 3-4 часа взависимост от ползването, а на wi-fi 2 и нещо, което си е доста полезно, ако ще се разнася повечко насам натам. 
Точно така мисля и аз. Във фми доста хора си носят 9", 10" инчови Еее PC или MSI wind . Аз лично съм с 12" MSI и който иска нека храни маркатаphoebe написа:Ако търсиш мобилност, в истинския смисъл на думата, т.е. всеки ден да го разкарваш нанякъде търси модели не повече от 13 инча - всичко друго _писва_ да бъде влачено толкова често.
Добре пратете какъв за тези пари мислите, че е по-добър!!!
Остатъкът от живота Ви се определя в момента. С мечтите, които преследвате...и решенията, които взимате. И човекът, които Вие решите да бъдете...И остатъкът от живота Ви започва сега... 

- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Ми аз ти казах. Намери нещо с подобна конфигурация, само че под марката Acer и гледай разликата в цената. Забелязала съм, че HP напоследък също пускат добри неща.
Но, каквото и да си говорим, най-разумното нещо, което може да направи човек в твоята ситуация, е да потърси професионално мнение. Иди в някой голям магазин, кажи им за каква сума става въпрос и ги остави да ти дадат професионален съвет. След като вече имаш определен модел наум, проверяваш различните места, от които можеш да го купиш (защото вариации в цената винаги има) и гледаш къде каква гаранция ти предлагат. Воала!
Но, каквото и да си говорим, най-разумното нещо, което може да направи човек в твоята ситуация, е да потърси професионално мнение. Иди в някой голям магазин, кажи им за каква сума става въпрос и ги остави да ти дадат професионален съвет. След като вече имаш определен модел наум, проверяваш различните места, от които можеш да го купиш (защото вариации в цената винаги има) и гледаш къде каква гаранция ти предлагат. Воала!
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.

Аз бих ти препоръчал този:
http://stemo.bg/jsp/bg.do?a=cHJvZHVjdC1 ... n.1.2.15.2
Вече 3ти месец съм с него и нямам никакви оплаквания.
Но всичко си зависи от това за какво ще го ползваш. 
http://stemo.bg/jsp/bg.do?a=cHJvZHVjdC1 ... n.1.2.15.2
Вече 3ти месец съм с него и нямам никакви оплаквания.

Този година съм 1 курс информатика. Мисля, че ще ми трябва на първо място за това, а компютър не ми се мъкне....На второ естествено за комуникация, понякога някое филмче и т.н. Но искам да си взема не някакъв за 600лв само за програмите, на които ще програмирам може би...а нещо средна хубост 1500лв....и незнам насочил съм се към Toshiba.

- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Toshiba sucks, dear. Личен опит, при това не само моя. Въпреки че продавачите на скъпи, лъскавички тошибички се опитваха да ме убедят в противното. Само дето лаптопите им бяха Dell 

ето това ти препоръчвам, доста по мошна машина http://toplaptop.bg/laptopi/acer_laptop ... PEX0C_004/TsukI написа:Какво мислите за Toshiba? Примерно този http://www.outmax.bg/dmz/index.php?_a=v ... ctId=17357 .
и гледай да е без windows-ка os така ще можеш за по - малко пари да вземеш по - хубав лаптоп
Според Вас има ли смисъл да изчакам да отида първо в София, да видя как стоят нещата и след това да купувам нещо?

- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
В какъв смисъл да видиш как стоят нещата?

еми ровя в интернет и са хиляди лаптопи.... от къде да знам, че няма да купя нещо, което впоследствие да не ми върши работа...

- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
При положение, че купуваш компютър, малко трудно може да не ти върши работа.
Дали ще го купиш от София или от някой друг град - разликата би могла да се появи на точно 3 места:
1. Гаранцията, която ти дават за компютъра
2. Това с каква ОС го предлагат
3. Цената
Дали ще го купиш от София или от някой друг град - разликата би могла да се появи на точно 3 места:
1. Гаранцията, която ти дават за компютъра
2. Това с каква ОС го предлагат
3. Цената