Атака срещу Софийския университет

Място за разпространение и коментар на различни новости за и в Софийския университет

Модератори: peterdi, Bagatur, e-comedia

Публикувай отговор
hahaf
Да живей словото
Специалност: Кръчмонавтика

Re: Атака срещу Софийския университет

Мнение от hahaf »

Не съм ял банички, но са много яки.Така ми казаха.
Повръщам върху гадните урунгели!
склт написа:Всичко ще си покаже ,когато излязат резултатите от изпитите за 2011-2012 година.
<---- НАЙ-ГОЛЕМИЯТ
Аватар
aL`
Постоянно присъствие

Мнение от aL` »

Където казват хората - тука си имаме няколко форумни нинджи в епична словестна битка :) . Загубилите ще бъдат наказани с 1 седмица карцер в мъжките тоалетни в северното крило на Ректората. :twisted:
Значи, така решихме да ги подредим във форума - потребител, модератор, потребител, модератор . . .
Аватар
Batbayan
Вазов
Специалност: IVS

Мнение от Batbayan »

:lol: :lol: :lol:
I'm hot
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
Аватар
Шепот
Стенограф
Специалност: Книгоиздаване
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от Шепот »

Lord написа:Баяне, кой е този университет?
Инак влизането в Ректората стана голям проблем през втората седмица на януари т.г., когато всички входове, освен този откъм Яйцето (най-малък и трудно достъпен от пл. НС), бяха затворени. Тогава за пръв път откак имам вземане-даване със СУ охраната не пускаше никого без книжка или студентска лична карта. Началото на февруари, когато нещата се нормализираха, всичко си се върна по старому.
Малеееееееееее СТРАХ!
"Ректорът каза още, че през зимата за няколко дни влизането без студентска книжка е било забранено и тогава са се очаквали големи протести от страна на студентите. Когато обаче този пропускателен режим бил отменен, група студенти са помолили да се възстанови, защото така обстановката в сградата е била много по-спокойна и без присъствието на натрапници."
http://dnes.dir.bg/2009/08/24/news4966421.html
Sine Qua Non
От дъжд на вятър
Специалност: английска филология
Курс: първи

Мнение от Sine Qua Non »

Хмм... затягане на охраната, видеонаблюдение с цел безопастност, карти за вход и по-строг контрол.... звучи като нещо положително за студентите, защо всички тук се джафкате? Всеки иска спокойствие в университета, тези мерки може да ни го осигурят. Ако ли пък не, по-лошо едва ли може да стане. Стига си хабили нервите в такива лични спорове.
Изображение

You were one of a kind
One who'd never give it up
Even when they put a price on your head

Rise again little fighter
And let the world know the reason why...
Anonym
От дъжд на вятър

Мнение от Anonym »

Видеонаблюдение ....в България...хаха
Пък и....такива мерки често имат обратен на желания ефект
Аватар
Batbayan
Вазов

Мнение от Batbayan »

Абе дано го направят това от ръководството - браво добра и полезна идея и начинание е това.Ако се работи по стегнат и целенасочен начин за подобряване на условията на обучение в СУ във всякакви насоки това ще е нещо много добре.Едва ли университета ще стане супермодерен за 2 дена, но както са казали китайците - и най дългото пътешествие започва от първата стъпка.
I'm hot
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
Аватар
Шепот
Стенограф
Специалност: Книгоиздаване
Обратна връзка:

Мнение от Шепот »

Супермодерен... Ние във ФЖМК все още си чакаме обещания от Илчев по време на кандидат-ректорската му кампания безжичен Интернет... Вместо това ще получим украса от камери. Красота...
Аватар
ericsson
От дъжд на вятър
Специалност: Медицина
Обратна връзка:

Мнение от ericsson »

Шепот написа:Супермодерен... Ние във ФЖМК все още си чакаме обещания от Илчев по време на кандидат-ректорската му кампания безжичен Интернет... Вместо това ще получим украса от камери. Красота...
Криза е,нека да влезем в положението на човечеца.Аз се надявам поне да не уреже парите на Медицинския факултет щото тогава ще стане наистина лошо.То наистина криза,криза ама.......
Относно електронните карти мисля,че е необходимо да се сложат само в Ректората и ФМИ,за другите сгради мисля не е належащо.За видеонаблюдението обаче е хубаво да го има навсякъде във всички сгради на СУ.
Do to others as you would have them do to you.
Оmnia ergo quaecumque vultis ut faciant vobis homines et vos facite eis haec est enim lex et prophetae.
Аватар
george.merlin
Драскач
Специалност: книгоиздаване

Мнение от george.merlin »

ericsson написа: Криза е,нека да влезем в положението на човечеца.Аз се надявам поне да не уреже парите на Медицинския факултет щото тогава ще стане наистина лошо.То наистина криза,криза ама.......
Относно електронните карти мисля,че е необходимо да се сложат само в Ректората и ФМИ,за другите сгради мисля не е належащо.За видеонаблюдението обаче е хубаво да го има навсякъде във всички сгради на СУ.
Добре е човек да се изказва само във връзка със своя си факултет. Това в кои факултети е нужно си е решение на ръководството на факултета и неговите студенти.
Аватар
mebbeth
Живее, за да пише
Специалност: Сърбохърватистика
Обратна връзка:

Мнение от mebbeth »

Относно решенията, не съм била свидетел
някое решение да бъде съгласувано със
студентите или да им се иска мнението, не
визирам представители на СС. Говоря за
нас - простолюдието. Просто вметка.
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

Шепот написа:Супермодерен... Ние във ФЖМК все още си чакаме обещания от Илчев по време на кандидат-ректорската му кампания безжичен Интернет... Вместо това ще получим украса от камери. Красота...
Ха, той да не е споменал някакъв срок? Еми до края на мандата все ще стане. То и вашият Факултет има все някакви скътани парици, та говорете с деканското ръководство. Не е голяма философия...
argentinaso
В началото бе словото

Мнение от argentinaso »

Ех че прости хора значи... Три години удържах да не се регистрирам в тоя форум, ама тоя път изписаните простотии ме накараха да се замисля колко малко студентите разбират света, в който живеем.
Какво били имали против хората да бъдат снимани? А на някой случайно да му е хрумвало, че това е нарушение на човешките му права?! Аз пък не искам да ме снимат, следят, проверяват къде ходя и какво върша не защото ще продавам наркотици например, а, да кажем, защото може собственото ми мнение по някои въпроси, свързани със СУ, да провокират интереса на администрацията към моята особа и да решат да ползват камерите, за да ме следят. "Нещо нередно" е доста субективно понятие, което би могло да се интерпретира в полза на нечий субективен интерес.
Баянчо, на запад много неща не са като тук. Например, там студентите правят протести срещу камерите и следенето въобще. Така че хайде да не си говорим как трябва всичко пробутвано от великия ЗАПАД да го приемаме за най-великото без капка мисъл да вложим.
Та, навсякъде по света е както си го направят. Щом тук студентите са с толкова промити мозъци и искат да живеят в Биг брадър, точно това ще стане. Но има и други студенти, няма така лесно да се примирят с подобно отношение като към затворници, престъпници или просто животни и които ще отидат на протест.
Аватар
Batbayan
Вазов

Мнение от Batbayan »

Абе какви са тия паранои, че някой щял да ви следи и тем подобни простотии...Да не говорм, че камери в нашия живот има на всяка крачка в центъра на столицата.Има камери на кръстовищата, има камери снимащи тротоарите пред различни сгради, има уеб камери на оживени места - някак си преди да говориш, че точно камерите в СУ ще ти нарушат правата трябва да се замислиш две неща :
1. Дали въобще правата ти да не бъдеш сниман се отнасят до камери за осигуряване на сигурността на сгради
и
2.Дали правата ти вече не са нарушени с всичките камери които ще те снимат докато отидеш до университета и за които нищо не можеш да направиш.

Хора, осъзнайте се, не живеем в средновековието.Т.н. Биг Брадър е вече навсякъде и няма връщане назад.Да не говорим, че със сателит може да се следи човек от хиляди километри и понякога много по-ефективно дори и от охранителна камера.

Спрете малко филмите в стил Теория на конспирацията и се замислете за какво ще са наистина тези камери - да осигурят по-голяма сигурност, без да се намесват в личния ви живот.Никой няма да ви снима на цукалото в тоалетните - това е вече нарушаване на права.А другото си е сигурност и ако има студенти които искат да има такива мерки то те трябва да бъдат въведени.Интересни са ми хора, които искат да протестират въобще - за спорта- и вместо да го направят за нещо градивно - просто си избират нещо и започват да вдигат врява, без да се замислят за плюсовете и евентуалните ползи дори и за тях самите.
I'm hot
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
argentinaso
В началото бе словото

Мнение от argentinaso »

За едно си прав - правата ми се нарушават от всички камери и това се отнася за всички камери, независимо пред коя сграда се намират. Щом за теб "връщане назад няма" ще те зарадвам - въвеждат и биометрични данни в личните карти от януари. За теб явно не е проблем, че един човек може да бъде следен всякак и да бъде неутрализиран ако е неудобен някому. За мен пък е проблем. Най-обичам някой "активен гражданин" да ми обяснява за какво да протестирам и за какво не. Щом смяташ, че това е най-доброто за студентите, направи протест/шествие ЗА камерите в СУ. :cyclopsani:
По повод теорията на конспирацията. Четох едно мнение на студент от ЮЗУ(там има камери), цитирам: Интересно, а дали тези камери ще се използват само от "съображения за сигурност", или с тях ще се следят неудобните преподаватели, както се прави в ЮЗУ?
Хайде сега всеки сам да си размърда мозъчето и да помисли.
А, и по повод "полезността" на магнитните карти - все си мислех, че университетът трябва да бъде крепост на знанието, отворена за всички, а не крепост на шайка елитаризиращи се ограничени титани на мисълта. Още в ученическите си години проявявах интерес към някои лекции в СУ и с удоволствие ги посещавах. Е, ако тогавашното ръководство беше проявило такава мъдрост да въведе ограничен достъп нямаше да имам този шанс. Но на кой ли му пука. Май на никой (поне в този форум)
Публикувай отговор

Обратно към “Новини”