Кой беше последният филм който гледа ...?

Архив на всички останали категории.
Заключено
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Re: Кой беше последният филм който гледа ...?

Мнение от Търговецът на кристал »

Vaskes написа:Btw, понеже казваш, че всички са много смислени да питам - на Тюстнаден (Мълчанието) какъв му е смисълът, че така и не го догледах и за момента нямам и намерение да го правя, хах? :roll:
Ми виж сега - онова, което аз открих (и което ми трябваше, всъщност) е, че Бог няма. Съвсем, ама напълно отсъства във филма, което е важно да се отбележи, предвид факта, че това е последният филм от трилогията, която се занимава основно с темата за вярата. Човекът е оставен да се спасява поединично, авторитетите вече не са фактор (без значение дали иде реч за Бог или за сестра ти, която се грижи за теб и която, кажи-речи, е отгледала детето ти).
Спокойно мога да ти кажа и как свършва, щото действието е толкова мудно, че нищо чудно ти да си видял почти самия край, ама да не си знаел, че е това. Обаче айде, ще ти го оставя за домашна. А ако не си гледал "Winter Light" - задължително го виж, той е вторият от трилогията - а също и топ 3 от нещата, които изгледах тези дни.

Пък за Сюдов питах, защото съм го чувала и по двата начина, а и като слушах как джомолят, намерих някои общи моменти с немския - не като конкретни думички, а просто като звучене. Та оттам...
Аааама какъв левент е бил, м? Той май е последният останал жив от актьорите на Бергман.
И няма да се потретвам за Бьорнстранд. Ъ-ъ.

...

За "Грозната истина" съм съгласна - и по-рано писах, голям майтап е, а Джерард Бътлър е сладкишче. Прави фантастична роля и си струва да видите филма дори и само заради него. :cheers:
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Аватар
Mira
Стенограф
Специалност: ИстЕрия
Курс: завършил

Мнение от Mira »

Преди малко отново гледах Secret Window. Стивън Кинг + Джони Деп :salute:
Изображение
Изображение
Изображение
Аватар
Sanctus Espiritus
Драскач
Специалност: Индология

Мнение от Sanctus Espiritus »

La vita è bella (1997) - най-сладкия филм, който съм гледала скоро, не е за изпускане! :bom:
"Freedom lies at the heart of my willingness to lose everything." Alanis Morissette
Аватар
RadoRado
Пишеща машина
Специалност: КН
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от RadoRado »

Inglorious bastards :cheers: Няма 2ри такъв филм
Гейм Дизайн, Gamificiaton, Манипулация :) - http://game-craft.com/blog/
Аватар
SeLby
Вазов

Мнение от SeLby »

WickedWitch написа:The Ugly Truth. Леле, в киното бяхме около 10 човека и сме се смели със сълзи. Не очаквах, че нещо толкова експлоатирано като тематика може да е толкова интересно поднесено! Гледайте..за мъже филмът също е perfect ; )
Вчера и ние го гледахме на кино. Залата обаче беше пълна. Накрая даже аплодисменти се чуха. :lol:
Супер е филмът. 8)
Изображение
Аватар
Vaskes
Летящите Пръсти
Специалност: Скандинавистика
Обратна връзка:

Мнение от Vaskes »

Търговецът на кристал написа:...
Хм, може и да го изгледам все пак :Р

А последно гледах Romeo is Bleeding - може би най-глупавият и разочароващ съвременен ноар филм, който съм гледал. Имаше един епизод на SouthPark, където показаха как се пише сценарият на Family Guy - морски крави си плуват в басейна и избират "idea balls", на които са написани произволни думи. Ами, нещо такова е и с Romeo is Bleeding. Сценарият е хаотичен и няма никакъв смисъл, действията на героите са абсолютно немотивирани, самите герои са крайно over-the-top, режисьорът явно до края не е могъл да реши да иска да направи сериозен или несериозен филм, сцените са или излишно бавни или хаотични и нелепи, разказът зад кадър (или както там се превежда narration) е зле написан, а Мона е най-досадната и неправдоподобна femme fatale евър.
Язък за Гари Олдман, който прави добра роля както винаги.
Аватар
necrozis
Легендарен флуудър
Курс: друг

Мнение от necrozis »

Scorpion написа:Drag Me To Hell - добра комедия. Доволно се посмях на някои моменти.
момента, когато козела проговори :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Sanctus Espiritus написа:La vita è bella (1997) - най-сладкия филм, който съм гледала скоро, не е за изпускане! :bom:
Браво бе, жена! Всичко бях очаквала да прочета за тоя филм, ама да приключиш въпроса с това, че е сладък ( :shock: :shock: :shock: )... е, изненада ме. :lol:
Но да - той е И сладък. Помежду всичко останало. :king:
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Аватар
Scorpion
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: четвърти

Мнение от Scorpion »

necrozis написа:
Scorpion написа:Drag Me To Hell - добра комедия. Доволно се посмях на някои моменти.
момента, когато козела проговори :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Боя с бабата в колата :JC-ROFL:

Иначе последно гледах Дони Дарко - интригуващ филм...
I won't waste myself on you! http://www.youtube.com/watch?v=7UZLUmx7a34
Аватар
Lilian
В началото бе словото
Специалност: право
Курс: първи

Мнение от Lilian »

Седем, имаше своето послание, но не е от най-добрите филми на Брат Пит
"Oh, Lilian
Look what you've done
You stripped my heart
Ripped it apart
In the name of fun"
Depeche mode
Аватар
allshallperish
Легендарен флуудър
Специалност: полонистика
Курс: четвърти

Мнение от allshallperish »

RadoRado написа:Inglorious bastards :cheers: Няма 2ри такъв филм

Сега се връщам от прожекцията. Още не мога да се съвзема :D . Бих казала, че е от добрите филми на Брат Пит, който принципно не харесвам.

Драг ми ту хел, гледах му рекламата и си рекох, че е брутален филм. Е, и Гадните Копилета е гаден. В смисъл на реалистични бруталии. Бой с бухалки, скалпиране, такива работи.
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
Аватар
Vaskes
Летящите Пръсти
Обратна връзка:

Мнение от Vaskes »

The Salton Sea. Не беше зле. Винсент Д'Онофрио разцепи, както винаги, макар и ролята му да беше малка. Вал Килмър също радваше, естествено. (:
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Vaskes написа:Винсент Д'Онофрио разцепи, както винаги, макар и ролята му да беше малка.
Хлъъъъъц! Ти... харесваш Винсънт д'Онофрио? :shock: :shock: :shock:
Не, чакай. Ти ЗНАЕШ кой е Винсънт д'Онофрио? Ехаааааа... Браво, браво - приятно съм изненадана, а също и доволно впечатлена.
Този човек е изрод. Ама е изрод от световна класа.

Но, разбира се, колкото и да ме радва с другите си роли, има ЕДНА, заради която опищях форума преди време (и сега предстои пак да го опищя, защото тоя месец започва 8-ми сезон по Холмарк). В нея е просто... :oops: (мечта). Голям актьор е, но не мога да го отделя от образа на детектив Горън (както вече не мога да отделя Анди Гарсия от Модилиани).
В края на ноември
Аватар
Vaskes
Летящите Пръсти
Обратна връзка:

Мнение от Vaskes »

Търговецът на кристал написа:
Vaskes написа:Винсент Д'Онофрио разцепи, както винаги, макар и ролята му да беше малка.
Хлъъъъъц! Ти... харесваш Винсънт д'Онофрио? :shock: :shock: :shock:
Не, чакай. Ти ЗНАЕШ кой е Винсънт д'Онофрио? Ехаааааа... Браво, браво - приятно съм изненадана, а също и доволно впечатлена.
Този човек е изрод. Ама е изрод от световна класа.

Но, разбира се, колкото и да ме радва с другите си роли, има ЕДНА, заради която опищях форума преди време (и сега предстои пак да го опищя, защото тоя месец започва 8-ми сезон по Холмарк). В нея е просто... :oops: (мечта). Голям актьор е, но не мога да го отделя от образа на детектив Горън (както вече не мога да отделя Анди Гарсия от Модилиани).
На мен ми е най-любим като редник Пайл във Full Metal Jacket, но и като Горън радва, дам, макар да не следя Закон и Ред и да ми беше трудно да го възприема в тази роля първоначално. :D

А важното е точно да знаеш кой е, пък оттам вече е твърде лесно и да го захаресваш, защото наистина е изрод! :D
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Човечееее... знам епизоди от "Закон и ред" наизуст. От 7 сезона да имам пропуснати 2-3 серии общо (като казвам такава цифра, само за да се застраховам). Там го видях за пръв път и след това ми беше трудно да го възприема като "лош". Железен е.
А, пък като казах, че имам пропуснати 2-3 серии - не е баш така, излъгах. Имам 2-3 пропуснати серии с негово участие. Крис Нот го бойкотирам съвсем умишлено и не мисля, че съм изгледала дори и една цяла "негова" серия. Разбирам, че го вкараха по принуда във филма, точно за да облекчат Д'Онофрио, обаче ми е противен и толкова. Боби Горън е един, Лоугън не струва. :drunken:

А последната серия на 7-ми сезон беше умопомрачително добра. Гледах, не вярвах на ушите си и само си виках: "Стиииига, бе!" Жестока беше. После 2 дни не можах да вляза в крачка, само скимтях и квичах колко силна е била. :P Какво да се прави - най-любимият от любимите сериали.

Пък FMJ му е една от култовите роли, просто аз си го харесвам повече като Боби Горън. Безкрайно убедителен е.
В края на ноември
Заключено

Обратно към “Други”