865 незаети места след трето класиране в СУ ?

Архив от КСК 2009-2010. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
pavlik
В началото бе словото
Специалност: Журналистика
Курс: първи

Re: 865 незаети места след трето класиране в СУ ?

Мнение от pavlik »

Има един сайт на МОН там са изложени акредитациите на Вузовете в Б-ия.Всяко направление си има оценка- Икономика 2013 г. добра Икономика бакалавър -това е за СУ. http://mon.bg/opencms/opencms/top_menu/ ... _napr.html
Ето ти и за УНСС - Икономика 2013г. много добра http://mon.bg/opencms/opencms/top_menu/ ... _napr.html
Сега си реши сам/а къде е по-добре !
Най-висока оценка е МНОГО ДОБРА 8)
Журналистика 1 курс
Танцуй,
Двигайся смело!
Рискуй,
Слушайся тело!
Беги,
Не расслабляйся!
Люби,
Ритму отдайся!
Аватар
FloWersOfEviL
Легендарен флуудър
Специалност: Стопанско управление с френски език
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Мнение от FloWersOfEviL »

lilidim написа:
FloWersOfEviL написа:
lilidim написа:Здравейте,и преди съм писала,записах се напр.Икономика и бизнес в Унсс,даже за общежитие съм класирана.Вчера видях,че има 32 свободни места за Икономика в Су.Бях много изненадана,та сега се чудя дали да се пробвам,а и още нещо как ще става класирането по бал или ще гледат в кой университет си държал изпити, не съм държала изпит по англ. в су,по мат имам мн.висока оценка..какво ви е мнението за икономика в су или да си седя в унсс
Икономическите специалности в СУ са с език, което според мен е и предимството на СУ пред УНСС.. Дали английски, дали немски, дали френски. Да не би матурата да ти е по английски, немски или френски? Ако не, не разбирам по какъв начин ще ти вземат оценка за езика.
Не може с матура,трябва изпит ако не в су в друго ВУ. :roll:
И идеята ти е дали да рискуваш и да караш изпит по английски или да си останеш в УНСС?
Our best dreams are not dreamed alone, but together.
lilidim
В началото бе словото

Мнение от lilidim »

FloWersOfEviL написа:
lilidim написа:
FloWersOfEviL написа:
lilidim написа:Здравейте,и преди съм писала,записах се напр.Икономика и бизнес в Унсс,даже за общежитие съм класирана.Вчера видях,че има 32 свободни места за Икономика в Су.Бях много изненадана,та сега се чудя дали да се пробвам,а и още нещо как ще става класирането по бал или ще гледат в кой университет си държал изпити, не съм държала изпит по англ. в су,по мат имам мн.висока оценка..какво ви е мнението за икономика в су или да си седя в унсс
Икономическите специалности в СУ са с език, което според мен е и предимството на СУ пред УНСС.. Дали английски, дали немски, дали френски. Да не би матурата да ти е по английски, немски или френски? Ако не, не разбирам по какъв начин ще ти вземат оценка за езика.
И идеята ти е дали да рискуваш и да караш изпит по английски или да си останеш в УНСС?
За съжаление няма къде да карам изпит по англ.,много ме е яд,че не карах никъде,сега бележка откойто и университет,би свършила работа.Все пак има малка надежда да намеря откъде,въпреки че това ще е измама и....не искам по такъв начин да стават нещата.
Аватар
Lord
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: втори

Мнение от Lord »

Сега Лилиев ще са в едната смяна, а Първа в другата.
Не, ще сме в самостоятелна сграда. Друг е въпросът беше ли уместно да ни местят в трета глуха.
Мы строили, строили и наконец построили. Ура!
http://www.youtube.com/watch?v=BTgScuKReSo

Clevinger was dead. That was the basic flaw in his philosophy.
MarioFulev
В началото бе словото

Мнение от MarioFulev »

Morgenrot написа:Да.. аз си мислех, че сега като влязат, поне накрая изпитът ще ги отсее..
Но пичът от клипчето разправя, че и за изпитите щял да помага.. :|
Добре де като набутат някого медицина за 20 000 лева.. и той си няма грам понятие от биология и химия.. какво правим ?
Такива хора ли ще ни лекуват ? Това ли е бъдещето на България :shock:
70% от лекарите в болниците са такива ;) Отиваш при лекара и му казваш какво ти има и той ти пише рецепта за антибиотик ..... и всичко е готово :) (поне при мен е така...)
Аватар
FloWersOfEviL
Легендарен флуудър
Специалност: Стопанско управление с френски език
Обратна връзка:

Мнение от FloWersOfEviL »

lilidim написа:
FloWersOfEviL написа:
lilidim написа:
FloWersOfEviL написа:
За съжаление няма къде да карам изпит по англ.,много ме е яд,че не карах никъде,сега бележка откойто и университет,би свършила работа.Все пак има малка надежда да намеря откъде,въпреки че това ще е измама и....не искам по такъв начин да стават нещата.

Аз нещо пак не разбирам как искаш да влезеш в СУ като нямаш оценка по език.
Our best dreams are not dreamed alone, but together.
Аватар
ericsson
От дъжд на вятър
Специалност: Медицина
Обратна връзка:

Мнение от ericsson »

MarioFulev написа:
Morgenrot написа:Да.. аз си мислех, че сега като влязат, поне накрая изпитът ще ги отсее..
Но пичът от клипчето разправя, че и за изпитите щял да помага.. :|
Добре де като набутат някого медицина за 20 000 лева.. и той си няма грам понятие от биология и химия.. какво правим ?
Такива хора ли ще ни лекуват ? Това ли е бъдещето на България :shock:
70% от лекарите в болниците са такива ;) Отиваш при лекара и му казваш какво ти има и той ти пише рецепта за антибиотик ..... и всичко е готово :) (поне при мен е така...)
Със съжаление трябва да се съглася,че нещата са така,вината не е само в лекарите,примерно за всеки от случаите когато трябва да се изпише антибиотик първо е нужна антибиограма / такава не се прави само при спешни случаи и остри възпалителни състояния/ за да се види към кой антибиотик реагират бактериите.Понеже антибиотиците са много токсични и не трябва да се взимат повече от 5 дни.Поради лошото материално обезпечаване антибиотици се назначават на тото принцип ,АКО не помогне единия се сменя с друг и така до оздравяване.За резистентността и страничните ефекти просто няма да споменавам.
ИСТИНА е падналото качество на обучение във всички сфери на образованието даже и Медицината.
Do to others as you would have them do to you.
Оmnia ergo quaecumque vultis ut faciant vobis homines et vos facite eis haec est enim lex et prophetae.
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Специалност: Право (р)
Курс: пети
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

За резистентността и страничните ефекти има нужда да се споменава, защото болезнено малък процент от хората са наясно със ситуацията. Но това не е проблем само с нашия медицински университет или само с България, това си е проблем на световно равнище.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.
Изображение
Аватар
ericsson
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от ericsson »

Проблема не е в МУ - тата ,просто липсата на антибиограми води до много сгрешени диагнози /понеже има нади 40 заболявания с повишаване на температурата от бактериални инфекции/и оттам неправилно лечение ,от което следва резистентност на бактериите,което пък води до тежко лекуване и хронифициране на същите инфекции.На запад не мисля да е чак толкова зле,най малкото защото хората ЗАДЪЛЖИТЕЛНО са информирани за страничните ефекти и по често се правят антибиограми особено на хронично болни.
Оmnia ergo quaecumque vultis ut faciant vobis homines et vos facite eis haec est enim lex et prophetae.
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Специалност: Право (р)
Курс: пети
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

Мда, това с антибиограмите е хубаво, но докато навсякъде цари заблудата, че грип се лекува с антибиотик... мисля, че антибиограмите са далеч по-малък проблем.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.
Изображение
Аватар
ericsson
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от ericsson »

MidwinterSun написа:Мда, това с антибиограмите е хубаво, но докато навсякъде цари заблудата, че грип се лекува с антибиотик... мисля, че антибиограмите са далеч по-малък проблем.
"О свещена простота" както се казва,напълно съм СЪГЛАСЕН с теб,за съжаление над 80% от българите се повреждат като си лекуват вирусните заболявания с антибиотици.
P.S. правописната грешка е коригирана съобразно поста по долу ^_^s
Последно промяна от ericsson на 05 Сеп 2009, 21:50, променено общо 2 пъти.
anelia_vl
В началото бе словото
Специалност: ne sym prieta

Мнение от anelia_vl »

ScionOfStorm написа:бе споко, то пациентите лесно се усещат кой е добрия и способен лекар /примерно/. доста хора се отписаха от лумпени към баща ми примерно, защото то ти става ясно понякога още от дирека.

при хирурзите силно обаче се надявам да няма такива изпълнения или поне да са минимум, щото там хвърчат животи.
в петък ме преглежда лекар,който ми беше КОЛЕГА в София и му знам умственият багаж :pale: :pale: :pale: с една разлика....аз прекъснах и после прехвърлих,а той продължи и честно казано незнам как е завършил,но в крайна сметка е лекар,а аз :oops: :salute: е мен ме приеха пак,но този път това което ми е на сърце на мен,а не на майка ми,само дето ум не ми стига как ще се справям с лекциите и работата :?:
Аватар
britdamage
Пишеща машина
Специалност: Английска филология
Курс: трети

Мнение от britdamage »

ericsson написа:
MidwinterSun написа:Мда, това с антибиограмите е хубаво, но докато навсякъде цари заблудата, че грип се лекува с антибиотик... мисля, че антибиограмите са далеч по-малък проблем.
"О свещенна простота" както се казва,напълно съм СЪГЛАСЕН с теб,за съжаление над 80% от българите се повреждат като си лекуват вирусните заболявания с антибиотици.
Докторе, свещен или свещенен?
Водата също би могла да се измие.
Аватар
kandidat_studentt
Пишете, о, братя
Специалност: Логопедия

Мнение от kandidat_studentt »

happyswift написа:Не разбирам защо тези специалности просто не бъдат закрити.Каква е ползата в университета да влиза куцо, кьоро и сакато.Как може хора, които не са успели дори да ВЗЕМАТ матурите да учат в университет.Това е просто жалко

По темата - както сам написа, това ще се реши септември месец.Така че, чакай да има информация на сайта
ОХхххх,ако знаеш колко съм съгласна с теб!!!!!Сега двойкарите ще влязат,без дори да са го заслужили..А тези,които сме учили цяла година и сме ходили на уроциии...,но няма значение,винаги така става.Тези,които не се трудят-успяват!

Все пак се чудя дали ще им дадат дипломите до 10-ти септември,за да успеят да се запишат за 4-то класиране..Тези,които са били на поправка,за да вземат матурите.
"Най-голямото щастие в живота е увереността,че някой те обича.Заради това,че си такъв, какъвто си или въпреки това,че си точно такъв!"
Аватар
morfei
Форумно зомби
Специалност: Компютърни науки
Курс: първи

Мнение от morfei »

До колкото знам, резултатите от поправителните матури излизат на 15, така че няма как да стане работата май. :roll:
Компютърни науки 1 курс
Заключено

Обратно към “КСК 2009-2010”