Въпрос за изпит от по - предходна година
Модератори: Methuselah, thegirl
-
ext
- В началото бе словото
- Специалност: PM
- Курс: втори
Въпрос за изпит от по - предходна година
Имам невзет изпит по ВА от 1-ви курс, тази година трябва да съм 3-ти като имам от 2-ри курс 2 невзети изпита, които би трябвало да взема септември (
дано!!:) ) , но все пак да попитам това правило за 2-та невзети изпита за всички изпити, които не съм взел ли е или за изпити само от предната година ? Зададох си този въпрос след като в системаса СУСИ на невзети изпити излизат единствено въпросните 2 изпита от предната година..
- Methuselah
- Легендарен флуудър
Re: Въпрос за изпит от по - предходна година
За всички е.ext написа:Имам невзет изпит по ВА от 1-ви курс, тази година трябва да съм 3-ти като имам от 2-ри курс 2 невзети изпита, които би трябвало да взема септември (дано!!:) ) , но все пак да попитам това правило за 2-та невзети изпита за всички изпити, които не съм взел ли е или за изпити само от предната година ? Зададох си този въпрос след като в системаса СУСИ на невзети изпити излизат единствено въпросните 2 изпита от предната година..
Бeтон написа:Нормалните хора сме малко.
Днес на мен ми казаха, че трябва да се вземат всички изпити от по-предходни години, за да се запише по-горен курс.
- LFirestorm
- В началото бе словото
Много тъпо! Сигурно ли е това ?giorgio написа:Днес на мен ми казаха, че трябва да се вземат всички изпити от по-предходни години, за да се запише по-горен курс.
Sometimes there is a moment as you are awakening
when you become aware of the real world around you,
but you are still dreaming.
You may think you can fly but you do better not try.
.:People can fly:.
А бе човек какво се хващаш на поредния слух и то на човек с цифром исловом 1 мнение във форума???LFirestorm написа:Много тъпо! Сигурно ли е това ?giorgio написа:Днес на мен ми казаха, че трябва да се вземат всички изпити от по-предходни години, за да се запише по-горен курс.
Това е тотално безсмислено според мен за да бъде реалност
- mazda
- От дъжд на вятър
- Специалност: Инженерна физика
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Говориш, колкото да не заспиш. От по-предходна година ако имаш изпити трябва да ги изчистиш, за да запишеш. Аз не мога да запише трети курс, ако не си взема ЛААГ-а от първи. 
The 4th Law of Thermodynamics:
Don't try to explain the first 3 on a blind date.
Гласувайте и Top Gear ще дойде в България
Don't try to explain the first 3 on a blind date.
Гласувайте и Top Gear ще дойде в България
http://forum.uni-sofia.bg/forum/viewtop ... 0%BD%D0%B0mazda написа:Говориш, колкото да не заспиш. От по-предходна година ако имаш изпити трябва да ги изчистиш, за да запишеш. Аз не мога да запише трети курс, ако не си взема ЛААГ-а от първи.
За тия правилници, цитати и такива... не знам. Но като цяло на редовния изпит по ДИС2 имахме един пич от трети курс. А вчера по АГ май имаше една мацка от четвърти. Просто ако си по-горен курс плащаш такса, никой няма да ти откаже да ти вземе парите. Но ако наистина ви притеснява, защо не питате в канцеларията? Или поне да помолите някого да пита вместо вас.
Днес ходих до там. Казаха, че няма проблем и дори не знаят за такова нещо в правилника
- leia_loves_cats
- Да живей словото
- Специалност: бакалавър: ФМИ - КН (2008); магистър: ФМИ - ИИ (2010)
- Курс: друг
Тоест ти имаш три невзети изпита - един от първи курс и два от втори, а СУСИ ти показва само тези два от втори курс? Интересноext написа:Зададох си този въпрос след като в системаса СУСИ на невзети изпити излизат единствено въпросните 2 изпита от предната година..
Колкото до това правило - сега да не подведа никой, но.... Правилниците по принцип са писани така, че в общия случай да са приложими към всеки факултет (тоест да не противоречат на правилника на университета). Има факултети, в които има "спиращи" дисциплини - такива са (доколкото знам от учещи в тях) масово филологиите - ако не си издържиш "основния изпит" в първи курс просто не можеш да продължиш.
Има такива "спиращи" дисциплини на ниво "обучение изобщо" и на ниво "други дисциплини" - тоест ако не си взел нещо-си-първа част, да нямаш право да се явяваш на нещо-си - втора част. Така се прави по белия свят
Във ФМИ в общия случай се приема, че такива дисциплини няма. Тоест можеш да се явиш на ДИС-2 без да си взел ДИС-1 например. И можеш да записваш нагоре с оставени изпити от предни години. Аз бих се доверила на жените, които прехвърлят личния ти картон от папката "второкурсници" в папката "третокурсници" - тоест щом в 111 казват, че не са чували за такова правило - значи не се отнася за вашия конкретен случай
Дано не съм объркала някой.
Като ще съм "Драскач", поне да драскам с нокти... 
Принципно и аз знам хора,които са се явявали в трети курс,примерно,на изпит от 1-ви.Затова тази тема леко ме изненада.И все пак ако във форума има някой с личен опит по въпроса да сподели.Дали трябва да се пише молба до декана за да запишеш следващ курс с невзет изпит от предходна годинаleia_loves_cats написа:Тоест ти имаш три невзети изпита - един от първи курс и два от втори, а СУСИ ти показва само тези два от втори курс? Интересноext написа:Зададох си този въпрос след като в системаса СУСИ на невзети изпити излизат единствено въпросните 2 изпита от предната година..
Във ФМИ в общия случай се приема, че такива дисциплини няма. Тоест можеш да се явиш на ДИС-2 без да си взел ДИС-1 например. И можеш да записваш нагоре с оставени изпити от предни години. Аз бих се доверила на жените, които прехвърлят личния ти картон от папката "второкурсници" в папката "третокурсници" - тоест щом в 111 казват, че не са чували за такова правило - значи не се отнася за вашия конкретен случай
Дано не съм объркала някой.
- IvJorell
- В началото бе словото
- Специалност: СИ
- Обратна връзка:
Здравейте колеги
Днес говорих с доц. Евгения Великова. Тя каза че по принцип това го
пише в правилника и нямало начин да се избегне. Разбира се ако имаш
един невзет от първи курс изпит и си дадеш молба имаш шанс да се
запишеш 3ти курс, а ако са два е почти сведено до нула като шансове.
Попитах я относно анализа при Рибарска, както разбрах Великова е
говорила с Рибарска и й е дала зелена светлина за още един изпит през
ликвидационната, стига разбира се тя да иска и ако много сме я
помолили сигурно няма да има нищо против. Аз лично съм с двата анализа
и ако останалите искат да я помолим групово както предната година за
още един изпит!
Днес говорих с доц. Евгения Великова. Тя каза че по принцип това го
пише в правилника и нямало начин да се избегне. Разбира се ако имаш
един невзет от първи курс изпит и си дадеш молба имаш шанс да се
запишеш 3ти курс, а ако са два е почти сведено до нула като шансове.
Попитах я относно анализа при Рибарска, както разбрах Великова е
говорила с Рибарска и й е дала зелена светлина за още един изпит през
ликвидационната, стига разбира се тя да иска и ако много сме я
помолили сигурно няма да има нищо против. Аз лично съм с двата анализа
и ако останалите искат да я помолим групово както предната година за
още един изпит!
- HecTaHgapTHa
- В началото бе словото
А ти ли си оставила бележката във ФМИ за анализа
Ами Рибарска като цяло с доста уговорки се съгласи да направи анализ 1 юли месец след сесията, и пак имаше скъсани към 25-30 човека, и може би няма да иска да направи пак подобно нещо, ако смята че няма да се подготвим добре...
Remember to keep yourself alive, there is nothing more important than that.
- IvJorell
- В началото бе словото
- Специалност: СИ
- Обратна връзка:
Да, аз по късно вечерта разбрах за тази ваша уговорка. Не знам дали ще се съгласи.
- LFirestorm
- В началото бе словото
Трябва да се подават молби. Силно препоръчително е да нямате изпити от втората година, и по възможност да е един изпит.
Дамм,е*ати простотията.Един приятел е питал по въпроса още Юли месец и в Отдел Студенти нищо не са знаели.LFirestorm написа:Трябва да се подават молби. Силно препоръчително е да нямате изпити от втората година, и по възможност да е един изпит.
Как им е хрумнало баш сега да почнат да я изплняват тази наредба
- LFirestorm
- В началото бе словото
Ами не знам - но е факт. Все пак щом инструкцията е (до колкото разбрах) да подаваме молби, поне тези с по един невзет от първи курс можем да сме с една идея по-спокойни, че сме в най-добрата възможна позиция в скапаната ситуация.tonk@ta написа:Дамм,е*ати простотията.Един приятел е питал по въпроса още Юли месец и в Отдел Студенти нищо не са знаели.LFirestorm написа:Трябва да се подават молби. Силно препоръчително е да нямате изпити от втората година, и по възможност да е един изпит.
Как им е хрумнало баш сега да почнат да я изплняват тази наредба
Много странен път поема ФМИ, в момент в който очевидно имат проблем с приема ...