Ми виж сега - онова, което аз открих (и което ми трябваше, всъщност) е, че Бог няма. Съвсем, ама напълно отсъства във филма, което е важно да се отбележи, предвид факта, че това е последният филм от трилогията, която се занимава основно с темата за вярата. Човекът е оставен да се спасява поединично, авторитетите вече не са фактор (без значение дали иде реч за Бог или за сестра ти, която се грижи за теб и която, кажи-речи, е отгледала детето ти).Vaskes написа:Btw, понеже казваш, че всички са много смислени да питам - на Тюстнаден (Мълчанието) какъв му е смисълът, че така и не го догледах и за момента нямам и намерение да го правя, хах?![]()
Спокойно мога да ти кажа и как свършва, щото действието е толкова мудно, че нищо чудно ти да си видял почти самия край, ама да не си знаел, че е това. Обаче айде, ще ти го оставя за домашна. А ако не си гледал "Winter Light" - задължително го виж, той е вторият от трилогията - а също и топ 3 от нещата, които изгледах тези дни.
Пък за Сюдов питах, защото съм го чувала и по двата начина, а и като слушах как джомолят, намерих някои общи моменти с немския - не като конкретни думички, а просто като звучене. Та оттам...
Аааама какъв левент е бил, м? Той май е последният останал жив от актьорите на Бергман.
И няма да се потретвам за Бьорнстранд. Ъ-ъ.
...
За "Грозната истина" съм съгласна - и по-рано писах, голям майтап е, а Джерард Бътлър е сладкишче. Прави фантастична роля и си струва да видите филма дори и само заради него.