Ghost rider написа:То със скорости всеки може![]()
Това беше мнението. Всеки има скорости в автомобила си (дали ръчни или автоматик), как не всеки може да кара...
Днес гледа ли Ф1? Барикело в телеграфен стил обясни причината за зора в началото, но който разбира, го разбра. При намаляване на оборотите, кутията изключила трансмисията, а това в завой е недопустимо и трябвало ръчно да подаде първа. Все пак компютъра не е врачка, че да знае, какво става или по-точно ще става на пистата. Изпълнява алгоритъм на спиране.
Много ме кефят тия с автоматиците на завой по баир нагоре - убийствена комбинация. Изрязах една засилена хондичка между посолствата отзад Студентски като Кубица Фетел, но без съприкосновение. Идеята същата.
Движим се с 60-70 /4-та предавка/ и наближава 90 градусов завой.
Оставям го мъъъъъъничко да дръпне, защото го видях, че е калитар. С юнашка спирачка свалям - трета, после втора, не директно втора, за да съм в оптималните обороти за съответната предавка да не придръпне. В завоя съм втора, междинен газ при макс. обороти - трета и оня духаше супата.
А автоматика - полезен, но не ясновидец, че да направи оценка с предварение. Понижил е на трета, а после чакай ускорение оттам по баир. Оня трябваше да премести лоста на 2 и след това D газ до дупка, ама кой да мисли.
И после ми говори, че със скорости всеки може. Те с ръчна не могат да боравят, за устройството да не говорим дали знаят нещичко, тръгнали ми с автоматик, където нещата са по-сложни. Сега има и типтроници, далеч не е натискам един педал и спирачка без да мисля.
Аре да се събираме. Какво се притесняват колегите? Аз съм само любител.
Гледам vbox-a и youtube-a и после прилагам видяното. Търся сега теоретични книги свързани с тези неща на по-високо ниво, чел съм основите, ама нещо не мога да намеря.