Аз пък това "да ви приседнат мръсните пари" го чувам много често от хора с абсолютно всякакви политически убеждения по абсолютно всякакви поводи, предимно насочено към политици и нечестни търговци. "Не на реституцията" пък съм го чувала в устата на студентски активисти от един куп студентски организации (не само от тази), особено по време на дискусиите за Студентски град. За другите лозунги не знам, не съм запозната.Ураган от Кирки написа:Подчертаното са фрази използвани единствено от Федерация на Анархистите България, A-BG, някакъв си комитет 1-ви май (хората преди всичко) и останалите "обръчи от фирми" в които членуват все едни и същи хора ...
И аз бях там и не знам колко хора от A-BG е имало, но имаше достатъчно жени, които не приличаха по никакъв начин на анархистки. Сигурно е имало анархисти, не съм се интересувала да питам хората един по един "Извинявай, пич, ти случайно да не си анархист или комунист??", но беше единственият протест в България срещу чудовищния атентат над сънародничката ни в съседна Гърция и според мен беше добре организиран, така че не виждам проблем кой с какви убеждения е бил, никой никакви дивиденти не е набрал от цялата работа. Като си спомня за медиците в Либия какво беше, какви медийни кампании, какво чудо, те май и виновни си бяха, но нищо, човешки живот е това, диви нрави и т.н., нека има помощ за тях. Но пък за това, което се случи на К. Кунева в България едва се чу и отзвук - никакъв.Ураган от Кирки написа:В сайта на призив има и статия за "солидарност" с Кунева ... стриктно A-BG събитие на което бяха 50 човека.
Да, наистина, поводът е важен и е хубаво, че има такава тема, за да осведомява такива като мене, дето иначе няма да седнат да следят информационния поток, та да попаднат на този проблем.Norwegian Wood написа:Но самият повод, по който пуска темата, е смислен, само фактологията да не отсъстваше за сметка на лозунгите. Даже ако взема да се заинтересувам допълнително, ще се окаже, че благодарение на тази тема съм научил нещо..
Ураган от Кирки, давай идеи за действие ти? Аз ще приветствам.