Как можем да контролираме сънищата си?

Място за дискусии на протребителите на форума на СУ

Модератор: Плазмодий

Аватар
garet
В началото бе словото
Специалност: Комуникации и физична електроника
Курс: първи

Re: Как можем да контролираме сънищата си?

Мнение от garet »

leia_loves_cats написа:
Търговецът на кристал написа:Та, думата ми е, че в един момент съзнанието се нагажда към гадостите и няма вече да се стряскаш.
Така е , просто зависи от човека и от това как интерпретира съня си :) . Иначе летенето се споменава като упражнение за навлизащите ( и не само ) в LD . А за жиците до колкото помня са често
срещани от летачите в LD . Ако помня правилно те очертават граници . Един вид ако преодолееш страха и ги преминеш най-вероятно ще навлезеш в нов сън / ново място . А наи-вероятно могат да се използват и за OBE ( излизане извън тялото ) . Това за сянката влизаща в теб ми звучи като нещо което би се случило при преход към OBE , за който ( прехода ) се споменава че е възможно чувство за чуждо присъствие .
Аватар
Methuselah
Легендарен флуудър

Мнение от Methuselah »

Доста често се усещам, че сънувам по време на съня си и тогава започвам да се гавря с фалшивия свят в който сънувам, но имам контрол само над собствените си действия, т.е. не мога да местя сгради само с мисълта си и пр. Единственото, което получавам, осъзнавайки че сънувам, е способността да летя и способността да се събудя.

Бтв, яка тема! Досега не бях чувал за Lucid deams, сега ще прочета разни неща
Бeтон написа:Нормалните хора сме малко.
Аватар
garet
В началото бе словото

Мнение от garet »

Най-вероятно не можеш , защото очакваш това да е невъзможно . В повечето книги и летенето се описва като трудно - понеже хората не могат да летят => очакват това да е така и в съня . Ако пробваш ( и искаш ) да местиш сгради - ще го направиш , важното е да се оттърсиш от чувството че е невъзможно и да се опитваш . Може би с малко повече опити и практика , но най-важни са желанието и вярата :D .

П.С. : А и ако LD найстина ти се отдава , може да прочетеш и за OBE ( Out-of-body experience ) , на български се води ОИТ ( опитност извън тялото ) :wink: .
Последно промяна от garet на 02 Сеп 2009, 19:38, променено общо 1 път.
Аватар
Methuselah
Легендарен флуудър

Мнение от Methuselah »

На мен ми се ще да се науча да организирам мозъка си като файлова система ( NTFS за предпочитане xD ). И като заспивам направо да се появява browser-че... Това има ли го в някоя книга ? :mrgreen:
Аватар
garet
В началото бе словото

Мнение от garet »

Съмнявам се че някой е писъл как да превърнем подсъзнанието си в Windows . Представям си как от Microsoft почват да пищят за патенти :roll: .

Но защо пък точно като операционна система ? Каква ти е целта ? Съмнявам се че ще искаш да влизаш в My documents/memories за да си спомниш нещо , при положение че това става веднага стига да го желаеш .

П.С.:Как не ти е писнало от Виндоус-а ? :scratch: ...
Аватар
Methuselah
Легендарен флуудър

Мнение от Methuselah »

Той самия виндоус смуче тежко, но NTFS като файлова система си е най-добре според мен. А организацията ми е необходима, за да мога да виждам hidden files и да науча тайните на човешкото съзнание :mrgreen:
Аватар
garet
В началото бе словото

Мнение от garet »

Не мисля че това ще помогне , но идеята е интересна :cheers: . Моето мнение е че съзнанието е като безкрайна и заплетена книга - колкото повече четеш - толкова повече научаваш , четейки знаеш само това което вече си прочел , но не и това което е напред . Така че даже и да успееш да си инсталираш ОС в подсъзнанието , не мисля че скритите фаилове ще се покажат ей така от нищото ( даже като видят Window-са може да се стреснат и да се скрият още по-добре :mrgreen: ) , освен ако преди това не си достигнал до тях / не си ги открил . :wink: , но пък знае ли човек - винаги има първи път :P .
Последно промяна от garet на 02 Сеп 2009, 20:03, променено общо 1 път.
Аватар
Methuselah
Легендарен флуудър

Мнение от Methuselah »

garet написа:Не мисля че това ще помогне , но идеята е интересна :cheers: . Моето мнение е че съзнанието е като безкрайна и заплетена книга - колкото повече четеш - толкова повече научаваш , четейки знаеш само това което вече си прочела , но не и това което е напред . Така че даже и да успееш да си инсталираш ОС в подсъзнанието , не мисля че скритите фаилове ще се покажат ей така от нищото ( даже като видят Window-са може да се стреснат и да се скрият още по-добре :mrgreen: ) , освен ако преди това не си достигнала до тях / не си ги открила . :wink: , но пък знае ли човек - винаги има първи път :P .
Аз съм момченце :albino:
Аватар
garet
В началото бе словото

Мнение от garet »

Methuselah написа:Аз съм момченце :albino:
УУУУУУУУпсссссссс :oops: Извинявай , моя грешка . По едно време почнах да пиша в женски род и се отплеснах .

П.С.: Няма да се повтори :wink: .

П.С.2:Надявам се :? .
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Мнение от Търговецът на кристал »

garet написа:...поемаш контрол вурху съня си и можеш да го промениш или по-добрият вариант - да се опиташ да общуваш с персонажите или със самият сън , да попиташ какво е посланието на кошмарите , защо се появяват и какво искат да ти кажат . А може и просто да проявиш агресия - което не е препоръчително , но има и агресивни натури :) .
Ама така се губи тръпката - то мойта работа май е хем сърби, хем боли. :lol: Истината е, че не искам да знам "защо". Не и веднага. Емоцията е много по-силна, когато осмисляш нещата наяве, отколкото ако се разправяш в сънищата си със самите тях. Докато така се получава известна дистанция и в някакъв момент прозрението те цапва като с мокър парцал и си казваш: "Стига, БЕ! Това не може да бъде, това не трябва да бъде, това го сънувах преди цяла година." Шокът в момента, в който го осъзнах, беше пълен, само се надявам хората, които засяга, да са забравили за тоя сън - защото бях толкова ошашавена тогава, че им го разказах.
Същто така в осъзнатите сънище отново ще можеш да бъдеш с "човекът в когото си била влюбена" , както и с всеки друг .
А, той меракът ми мина отдавна. Ама разочарованието в онзи момент беше просто чудовищно.
Впрочем, сега се сещам - в последните 5 години много често съм се опитвала да направя така, че да сънувам някого. То не гледах снимки, преди да си легна, то не мислех супер концентрирано за него, преди да заспя... И нищо. За тези 5 години го сънувах само веднъж - и то, когато се бях отказала от тия "процедури" и се бях примирила, че няма да го видя никога повече, дори и насън. Малко след това го сънувах, каза ми, че е добре. И толкова - беше преди около 2 години. А понякога ми се иска да си побъбря малко с него, да му разкажа новините около мен. Само дето явно нещата не стават така. Пък и съм сигурна, че вижда - не ми трябват сънища.

Впрочем, за какво ви е да се ровите толкова подробно в подсъзнанието си? Не ви ли хваща страх от онова, което може да откриете?
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Аватар
garet
В началото бе словото

Мнение от garet »

Мне . Както при теб с кошмарите . Първоначално е малко страшно но след това става забавно :P .
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Специалност: Експертология и Специалистика
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

Последните ми няколко съня, които си спомням, имаха нещо като "сериалност" - всеки следващ продължаваше историята, а тя беше семпла - редица мои познати, колеги, приятели и роднини умират по какви ли не начини, а само аз оцелявам през цялото време и продължавам да бягам от "опасностите"... дори в началото почнах да спасявам хора...

По принцип мога да си контролирам насоката на сънищата, но предпочитам да не го правя, защото така се разваля кефа от това да сънуваш нещо яко или пророчески сън. Често сънувам баш такива, но проблема е че не зная как да ги гадая, до момента в който съдбата ми изпречи разгадавката, но твърде късно, за да мога да променя нещо... Сънувал съм много събития, които са се случвали. И съм го разбирал чак като настъпят...
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Мнение от Търговецът на кристал »

Kristo написа:... дори в началото почнах да спасявам хора...
хаха, после се отказа, а? :lol:
но проблема е че не зная как да ги гадая, до момента в който съдбата ми изпречи разгадавката, но твърде късно, за да мога да променя нещо... Сънувал съм много събития, които са се случвали. И съм го разбирал чак като настъпят...
Мхм. Баш. :?
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Аватар
garet
В началото бе словото

Мнение от garet »

Възможно е . Въпреки че подсъзнанието/съня по принцип говори загатваики,чрез асоциации , а не показваики фактите такива каквито наистина ще са.Но пък винаги има първи път :D .
Аватар
Methuselah
Легендарен флуудър

Мнение от Methuselah »

{All singing} “God you are so cool. Although, sometimes it's, like, what's the deal? You never answer your cell phone and your messages are often ambiguous. Amen”

Що винаги трябва да е скрито посланието?!
Публикувай отговор

Обратно към “Потребители”