Кой беше последният филм който гледа ...?

Архив на всички останали категории.
Заключено
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Re: Кой беше последният филм който гледа ...?

Мнение от Търговецът на кристал »

Изреждам, щото им забравих последователността, а са наблъскани само в два дни:
"Wild Strawberries", "The Seventh Seal", "Persona", "Winter Light", "The Silence", "Cries and Whispers", "Through a Glass Darkly"
Всички са на Бергман. Някои са болни. Много болни. Други наистина много ми харесаха - препоръчвам горещо "The Seventh Seal" и "Wild Strawberries", също и "Winter Light". Общото между всички - "болни" или не - е, че са много смислени. Напоследък ми липсваха такива.
Има един-двама актьори, които ми направиха изключително впечатление - айде, Макс фон Сюдов (абе, Сюдов ли е, или Зюдов, че съм го чувала и по двата начина?) ми е познат, оооообаче Гунар Бьорнстранд просто ми скри шапката. Уникален актьор е бил!

Трябва да видя и "Hour of the Wolf" и "Fanny and Alexander", но вече нямам сили. Вероятно ще мина и без тях (засега).
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
O|OeHukc
Легендарен флуудър
Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от O|OeHukc »

Вчера гледах "Бруно" :mrgreen:

Не знам как мога да накарам поне един човек като прочете написаното (това сега, което пиша) да се откаже от мисълта да гледа този филм... освен

НЕ ГЛЕДАЙ ТОЗИ ФИЛМ
Аватар
Prudence
Легендарен флуудър

Мнение от Prudence »

Видях, че е в Замунда в "препоръчани". Това е достатъчна причина да НЕ гледам този филм. ;)
If you don't like something change it; if you can't change it, change the way you think about it.
Аватар
fak
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от fak »

Мисля, че съвсем съзнателно и целенасочено му правите реклама във момента

лично мене ме заинтригува :mrgreen:
la douleur exquise
Аватар
Prudence
Легендарен флуудър

Мнение от Prudence »

Мдам, всеизвестен е фактът, че и лошата реклама е реклама, понякога дори по-успешна. ;)
If you don't like something change it; if you can't change it, change the way you think about it.
Аватар
silver_wings
Постоянно присъствие

Мнение от silver_wings »

Току-що гледах ааадски готиния,сладък,рокендрол филм "The boat that rocked".Определено препоръчвам! :alien: :alien: :alien:
My soul is painted like the wings of butterflies
Fairytales of yesterday will grow but never die
I can fly,my friends
Rodd1ck
Да живей словото

Мнение от Rodd1ck »

Търговецът на кристал написа:Изреждам, щото им забравих последователността, а са наблъскани само в два дни:
"Wild Strawberries", "The Seventh Seal", "Persona", "Winter Light", "The Silence", "Cries and Whispers", "Through a Glass Darkly"
Всички са на Бергман. Някои са болни. Много болни. Други наистина много ми харесаха - препоръчвам горещо "The Seventh Seal" и "Wild Strawberries", също и "Winter Light". Общото между всички - "болни" или не - е, че са много смислени. Напоследък ми липсваха такива.
Има един-двама актьори, които ми направиха изключително впечатление - айде, Макс фон Сюдов (абе, Сюдов ли е, или Зюдов, че съм го чувала и по двата начина?) ми е познат, оооообаче Гунар Бьорнстранд просто ми скри шапката. Уникален актьор е бил!

Трябва да видя и "Hour of the Wolf" и "Fanny and Alexander", но вече нямам сили. Вероятно ще мина и без тях (засега).
Как може да изгледаш 7 филма на Бергман за два дена?! :shock:
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Истината ли? Трудно. :lol:
Обаче аз съм много тъф мацка, да знаеш. Теоретично поставено и емпирично изпитано (вкл. и с тоя Бегман-маратон). Психически ми се отрази просто чудно, но преди последните 2 филма ще направя пауза. Трябва си. "Persona" и "Cries and Whispers" ме посмачкаха, признавам. Но други бяха особено прекрасни, а този Гунар Бьорнстранд ме изуми тотално. Бил е нещо изключително. :salute:
...
Иначе казано - бих повторила. Само да не е днес, че още ми е черно-бяло пред очите и леко тегаво на душата. :queen:
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Rodd1ck
Да живей словото

Мнение от Rodd1ck »

Аз по принцип не си правя много и маратони, че ми идва конвейрно гледането. Ама Бергман.. гледал съм му The Seventh Seal, Persona, Cries and Whispers, Wild Strawberries и освен Печатът, дето го гледах доста отдавна, всеки ми беше някакво сериозно преживяване. И сега имам негов филм на харда, ама не мога ей така да реша да гледам филм и да си пусна Бергман. Така ми е и с Тарковски горе-долу.
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Що бе? Дивите ягоди не бяха някакъв особен "трип", както би се изразил един приятел. Дори Печатът ми дойде малко по-нагорно от него.
А маратонът стана такъв по принуда, не по желание - което го направи още по-интересно преживяване.
...
Виж "Winter Light" - мисля, че ще го оцениш.
За Тарковски съм съгласна, но истината е, че той просто не ми е особено интересен. Май съм гледала само "Соларис" и не бях твърде впечатлена. По-интересно би ми било да видя постановката му на "Борис Годунов" в Ковънт Гардън, ама на' - минала е преди сигурно 30 години (трябва да проверя колко точно).
В края на ноември
Rodd1ck
Да живей словото

Мнение от Rodd1ck »

"Ягодите" бeше въздействащ, доста, всеки може да се огледа в тоя фим при желание. Иначе Winter Light е част от нещо като трилогия, та Through a Glass Darkly ще гледам първо.

Соларис иначе ме чака дълго време, Тарковски е направил и предимно дълги филми, което пак малко ме затруднява като за започване. А и като че ли искам книгата да ми отшуми повече, щото ме остави с твърде положителни впечатления.
Може да гледаш Сталкер, не знам дали няма да ти дойде твърде муден, но е сигурно един от филмите с най-силна визия въобще освен всичко друго. И по-добър от разказа на братята Стругацки. 8)
Аватар
Baghatur
От дъжд на вятър
Специалност: mejdunarodni otnosheniq
Курс: кандидат-студент

Мнение от Baghatur »

Bruno :shock:
Аватар
Vaskes
Летящите Пръсти
Специалност: Скандинавистика
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от Vaskes »

Търговецът на кристал написа:абе, Сюдов ли е, или Зюдов, че съм го чувала и по двата начина?
Сюдов е, в скандинавските езици няма "з". :wink:

Btw, понеже казваш, че всички са много смислени да питам - на Тюстнаден (Мълчанието) какъв му е смисълът, че така и не го догледах и за момента нямам и намерение да го правя, хах? :roll:

А последно гледах The Lookout, готин филм.
Аватар
Scorpion
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: четвърти

Мнение от Scorpion »

Drag Me To Hell - добра комедия. Доволно се посмях на някои моменти.
I won't waste myself on you! http://www.youtube.com/watch?v=7UZLUmx7a34
Аватар
WickedWitch
Форумозавър Рекс
Специалност: Право
Курс: трети

Мнение от WickedWitch »

The Ugly Truth. Леле, в киното бяхме около 10 човека и сме се смели със сълзи. Не очаквах, че нещо толкова експлоатирано като тематика може да е толкова интересно поднесено! Гледайте..за мъже филмът също е perfect ; )
Don't worry, I can be a bitch enough for both of us.
Заключено

Обратно към “Други”