Приятелство с бъдещата/я

Най-романтичните места и заведения в града

Модератори: FloWersOfEviL, Мила, Търговецът на кристал

Публикувай отговор
ILOVEME
Драскач

Re: Приятелство с бъдещата/я

Мнение от ILOVEME »

ники написа:Съгласен. Мисълта ми беше, че в началото на връзка с непознат всичко е ново и непрекъснато се случват нови работи и това мнго хора го определят явно като тръпката. И аз мисля, че битовите работи в една връзка също може да са интетресни, макар и по-рядко да се случва нещо качествено ново.
Съгласна :connie_crazyperson: :connie_mini_dance-2:

П.с. Боже, заприличвам на p_e_t_q хахахаххахахаха
Американски форум - задаваш въпрос и ти отговарят..
Руски форум - задаваш въпрос и на теб ти задават...
Български форум - задаваш въпрос и всички ти обясняват колко си тъп..
Бeтон
Легендарен флуудър
Специалност: Математика и информатика
Курс: завършил

Мнение от Бeтон »

Глупости!
Петето е уникална :evil:
Изображение
Аватар
Scarface
Легендарен флуудър
Специалност: PR
Обратна връзка:

Мнение от Scarface »

Не знам, ама по подписа на една друга потребителка ми приличаш :lol:
I was born to be United, daddy told me when I was just a baby...
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Специалност: Експертология и Специалистика
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

Оф, аз още от сега си ненавиждам бъдещата, вии кво знаете... още от преди да ми е станала настояща, а кво остава - бивша.

Иначе приятелство и после връзка? Това трябва да ви го кажа с огромен размахан пръст - "Тц!!!"

Сериозно, какво ще харесате в някого, който познавате? Любовта е когато откриеш нещо яко в непознат или поне някой, който сега опознавате. Ама да става дума за човек, който познаваш от 15-20-100г. и хоп "баш сега съ влюбих" тва малко понамирисва като идея. Нищо лично към вас, де. Ама извинявайте много - как ше се влюбиш в приятел? Какво толкова ще има да му харесаш, като му знаеш до една лошите черти. Поне истинските приятели си ги знаят. А в любовта хората са капризни - може като приятел да те кефи, че той *ука наред кварталните... *урви, ама като се влюби горкото момиче в този си приятел и почва ходенето по мъките - "Ама той не ми се обади днеска, дали е с Пенка" и "Той се загледа по Катето, дали няма да я мине, като отида на село за 1 седмица?" и постепенно приятеля става враг. С главно В.

Или пък другата страна - любовта. Вии щом се познавате вече, как ше дойде любовта? Щом в самото запознанство не се е тръгнало по този път - значи единия не иска. И тва е. Ама не ме разбирайте погрешно - това не значи, че няма шанс да тръгнете. Даже има голям шанс да тръгнете. Просто тук идва другия голям проблем - Самотата!

Самотно ви е? Нямате си гадже, кво шъ пра'им сига? Ами изпитана рецепта - свободен приятел, средно ниво на външност, разбирате се, очукан оттук-оттам, ама ядва се. И айде почва мешанката с него. И от кво? От разтърсваща пламенна обич, която ви изгаря изоснови? Да, ве да!!! Просто страх да не сте сами "до края на дните си" (което не се случва, защото все има некви хора, дето ви досаждат) - всичко е от самота. Щото той тоз приятел, ако беше достатъчно готЯн за гадже, щеше ли девойката да го оставя просто приятел? Щеше ама друг път. Така става то - истинската любов и истинското приятелство се изключват. Ако си паднете по приятелка - значи никога не сте и били истински, просто подсъзнателно сте я "изключили" моментно от списъка с "жертви". И все някога идва и нейния ред. Представете си - запознавате се с момиче, усещате че има нещо между вас... ама тя иска "да сме си просто приятели". И после - тя се чувства сама, няма си **пкач, няма си... айде да не стигам до тази дума (мечтата на половината форум инак)... абе само е детето, и кво прави? Вади си каталога с "просто приятели" от чекмеджето (а той може да не е дневник, може да е скайп-списък, фейсбук-ъкаунт или дори списък на форумци, подредени по налудничав критерии) и си избира от тях, с кого да се пробва. И после излиза "ами нии бяхми просту приятили, ама съ аресъхми и станъха нищата". Да ве!

Абе форума има ли лимит на знаците в 1 пост?

Както и да е, мисълта ми беше, че доголяма степен любовта е форма на използвачество. Половината двойки са тръгнали помежду си (или ако щете "половината двойки са тръгнали със себе си") в резултат на компромис - просто не искат да са сами и като няма друго - и грозния е пич. Примиренчески. Оправдалчески - целта оправдава средствата. Сериозно - колко от вас биха се чувствали зле ако са сами? Поне едно 50-60% не искат да са без гадже. И кво пра'им? Айде видяла момата, че у фейсбук я аднал (от add - добавям) нейния колега от работата, от съседното бюро, дето не му знае името (пък дори няма и намерение да и го казва, щото тя па една мома) и айде с него. Ей така станали после нещата. "Ми пробвъх ми съ, излезнъх ми ду Мола, после мъ заведи нъ кръчмъ..." И айде - гаджета били. То голямото приятелство било преди тва...

Бяхме приятели и тръгнахме
Бяхме в един клас и тръгнахме
Бяхме заедно на купончи и тръгнахме
Бяхме заедно на шефьорски курс и тръгнахме
Бяхме заедно на 1 пейка и тръгнахме
Глоби ни 1 и съща контрольорка па тръгнахме
Скъсаха ни на 1 изпит двамата па тръгнахме
Изнасилваха ни заедно скинари, па тръгнахме...

Къде е истинската любов (тм), питам аз? С главно А! Да знаеш, че човека до теб не е до теб, щото няма кой друг, или щото той се е паднал от онче-бонченето на дръгливия ти фейсбук-списък. Любовта трябва да идва не от там, откъде идват другите нормални човешки работи - приятелството. Любовта може да те срещне в парка (за предпочитане в Таз-а), да ти се усмихне, па да те заговори, джанъм. Но ако тръгнете към приятелство, любовта бега. Като Болт бега. Още от самото начало човек си преценява - в това отношение имаме инстинкт като животни - с пръв поглед си преценяваме, с кого можем да се копулираме и с кого само можем да говорим за копулиране с трети заинтересовани лица. Няма такава човешка емоция като "промених си инстинкта спрямо Х", щом не го усетиш в zero hour-а, значи след тва е невъзможно. Можем иначе да се заблудим, че така е по-яко - да се копулираме с които са налице.

И в заключение, ще кажа че приятелство с бивша не може, а какво остава с бъдеща. Защо има 2 типа опознаване и 2 типа възприемане, ама не са "любов" и "приятелство", както веднага си помислихте. А са чисто биологичните топоними - "bangable" и "not-bangable" - в превод "става за връзка с мен" и "обратното". Все пак в основата си сме просто животни - емоциите са това което сме приели философски да наричаме реакциите от организма ни, които не разбираме. Ако любовта е толкова сложно емоция, ще я усетим като Касперски - троянец, още с идването. Ако не я усетим, просто не е тя. Всичко е химия, напук на всичките философи, прависти, информатици, аналитици и прочее цици.

Това е което имах да казвам, благодаря ви. Само недейте да превръщате темата в ад.
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Мнение от Търговецът на кристал »

:shock:
Кристо, не знам какво си пил, обаче не го спирай. Сериозно.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Аватар
ники
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: пети

Мнение от ники »

Kristo, едвам ти изчетох фемана. Иначе не е като да няма смисъл, но явно ти разбираш и приятелството и любовта по различен поне от мен начин. За мен любовта не се случва изведнъж, а се гради постепено. Това го казвам поне за втори път в темата. Имало някаква химия. И като приключи след една седмица тази химия и почвате да пишете в ""какво ви подразни днес?" Ако някой ми направи добро впечатление като в парка, дето викаш, просто за мен това ще е добра основа за приятелство.

И да, съвсвем възможно е, в един момент да одъзнаеш, че даден човек е подходящ за тебе. Изглеждали ти като идея... Ми много ясно, че в началото си е един вид идея. Един вид малко по малко надграждане на приятелството. Да видиш, как ти постепено се променяш, тя променя отношението си към тебе, израждате навици. Важното е да става бавно, защото ако всичко става на спринт с непознат, в един момент все пак темпото си се забавя и тази набрана инерция в отношенията, която няма къде да се прояви, води до усещането за скука.

И така химия, химия, химия и е в един момент се сещаш, че бившите ти гаджета превъзхождат по брой настоящите ти близки. Сещаш се, че си на 30, а имаш 4 развода зад себе си и всъщност не помниш дали сегашната ти химия започна в метрото или пък на кино.
Аватар
fak
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от fak »

Ужасно добре звучи идеята да се разхождам в парка през есента(щото тя скоро идва) и от нищото да ме тресне грЪма на любовта, мълнията на страстта, светкавицата от романтика...
И последствията от тоя сюблимен момент да са емоционална привързаност към рецидивист с висящи дела, редовни посещения в някой от затворите и подклаждане на страстта в отношенията с.. портокали(понеже дори и в любовта, трябва да показваме класа)!
Достойно за сюжет на латино или турски сериал :mrgreen:

м да :drunken:

:JC_boogie:
la douleur exquise
Аватар
inc
Плиний Стари
Специалност: Книгоиздаване

Мнение от inc »

Най-очарователният сценарий: да си лудо влюбен в човек, когото даже не харесваш (защото изобщо не го познаваш, не друго :wink: ). Е те такова чудо нЕма.
Кристо, теорията ти е впечатляващо добра, даже съм съгласна с някои неща. Мноооого хора поддържат връзките си само колкото да убиват самотата. В това няма нищо лошо; нито впрочем и в това да си уж влюбен на всеки половин час. Има обаче една тъънка подробност, която не отразяваш. Ти говориш за приятелство и любов, а свеждаш нещата до добри отношения и най-чистата форма на физическо привличане. За някои хора понятието "любов" не се изчерпва с това след първия (втория, третия) поглед да си решен, че искаш да се изчукаш с еди-кой/коя-си. И като се съберат двама човека с несходствени виждания за това "що е либоффф"... ами, вече 100% няма любов.
Лично аз съм ЗА приятелство :arrow: връзка. Хората се държат различно в зависимост от това как са си.. ъм, регламентирали отношенията. Нищо не пречи те да бъдат надграждани. Че няма гаранция за успех - много ясно, но то къде ли има. Любовта и без друго е отчаяна работа. :mrgreen:
Creating memories...
Nankuranaisa.
Бeтон
Легендарен флуудър

Мнение от Бeтон »

inc написа:Мноооого хора поддържат връзките си само колкото да убиват самотата.
Ха именно.

Това като го чуя и направо...

Такъв тъпизъм.

Като съм сам си купувам чипс и бира и сядам пред форумите.
Изображение
tito
От дъжд на вятър
Специалност: Икономика с Английски

Мнение от tito »

Бeтон написа:

Да де, въпрос на навик : )
Аватар
Catherine
Летящите Пръсти
Специалност: Нордистика
Курс: втори

Мнение от Catherine »

Кристо, аз не мисля, че чувствата са такава материя, която може да се слага в някакви ограничения, да се пишат правила и принципи и всичко да се "привежда под общ знаменател". То е една такава мешавица от емоции, повлияни от всякакви събития, случки, дори от това в какво настроение си станал сутринта. Аз съм се влюбвала истински два пъти в живота си. Първия път в човек, когото изобщо не познавах, от няколко разговора и айдееее... И се впуснах във връзка, и то какво станааа... оказаха се не толкова розови нещата, ама да не задълбавам. Вторият път е сегашната ми връзка. С мой съученик от гимназията, доооста след като завършихме. Ето това вече е съвсем друго. Да, в един момент ме връхлетя ураган от любов по отношение на този човек без да имам видима причина. Просто един ден се събудих и осъзнах, че съм влюбена, да - странно е усещането да се влюбиш в човек, когото познаваш от години. Но е напълно възможно и наистина прекрасно. Не смятам, че тази връзка е за убиване на самотата. Аз не съм от хората, които ще са с някого просто за да са с някого и да не са сами. Затова и само два пъти съм се обвързвала досега. Не се засягам от поста ти, да не решиш, че се защитавам, просто казвам как стоят нещата при мен. :wink:
На вашето внимание, филм с мое участие: http://www.vbox7.com/play:6a525628
http://predi13.pernik-bg.com/
Изображение
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Специалност: Експертология и Специалистика
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

Кристо, аз не мисля, че чувствата са такава материя, която може да се слага в някакви ограничения, да се пишат правила и принципи и всичко да се "привежда под общ знаменател".
Има такава наука, нарича се психология.
Ти говориш за приятелство и любов, а свеждаш нещата до добри отношения и най-чистата форма на физическо привличане. За някои хора понятието "любов" не се изчерпва с това след първия (втория, третия) поглед да си решен, че искаш да се изчукаш с еди-кой/коя-си
Е то това е разликата между любов и приятелство - физическото привличане и желанието да правиш секс. Иначе без тях, любовта е едно изчистено приятелство. С ангажименти. В природата ни е заложено, да си избираме партньора по критерии различни от тези, по които си избираме приятелите.
Нищо не пречи те да бъдат надграждани.
Нима? Слагаш основи за небостъргач (3 етажа подземен паркинг, мазе, сутерени...) и накрая отгоре строиш кафенце с маси отвънка. Или слагаш основи за къщурка, а пък върху нея почваш да градиш мол, с паркинг до него, че и макдрайв до тях. Общо взето можеш да надграждаш неща, които от самото начало си определил като Х. Ако Х = приятелство, то можеш да си го надграждаш. Ако Х = любов, можеш да си надграждаш любовта нагоре. Ама да мешаш строителните работи, по два коренно различни обекта, които имат коренно различни изисквания за основи и начално строителство - е много ясно, че сградата ше падне. Все едно да си ъпгрейдватш плейстейшъна с части за комп. Звучи яко и вълнуващо, ама едва ли ще работи.
И последствията от тоя сюблимен момент да са емоционална привързаност към рецидивист с висящи дела
Тва вече е до вкус. Ако си избираш "лоши" момчета, ще ти се случват лоши работи. Щото и да го познаваш - тва няма да го промени особено.
Да видиш, как ти постепено се променяш, тя променя отношението си към тебе, израждате навици
Тва е много хубаво, ама как обясняваш, защо това се случва? Просто магия ли става или тези отношения се променят от НУЖДАТА? Нуждата да си хванеш гадже, например. Мнозина го приемат като необходимост, а не като чувства. Дори подсъзнателно, без да се усещат и без да е по тяхна вина. Просто им се иска да са с някого. Който-и-да-е... и ако от другата страна има такива намерения, защо да не се получи връзка?
Сещаш се, че си на 30, а имаш 4 развода зад себе си и всъщност не помниш дали сегашната ти химия започна в метрото или пък на кино.
Е, именно - това казвам - ако любовта не е истинска, можеш да смениш и 20 съпруги, ей така - "от пробване". Ако е истинско, ще остане по-стабилно от 4 развода за 12 години пълнолетие...

И сега искам аз да ви попитам нещо - какво става с приятелството, като станете гаджета? Умира ли или си остава на заден план? Защото в първия случай, става невъзможно да се възстанови, а във втория, просто любовта не е истинска, а просто "приятелство с бонуси". Да чувстваш някое момиче като сестра родна, а после да спиш с нея, както ти дойде на нагона? Тва си е чиста проба инцест...
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
Аватар
Boromir
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Boromir »

Аз съм приятел в момента с неизвестен брой "бъдещи". Интересно коя ли е най-близката "бъдеща"... :lol: Ще трябва да раздам анкети - "Оценете в проценти от 90 до 100 вероятността да ми станете "настояща".", после да прегледам и степенувам резултатите. Така, за по-лесно планиране :mrgreen: :mrgreen:
Изображение
Аватар
inc
Плиний Стари
Специалност: Книгоиздаване

Мнение от inc »

Те сега, веднага! :mrgreen: Опа... забравих, че ме няма със сметките.
Бeтон написа:... Такъв тъпизъм.

Ми нека съм тъпа тогава, че съм го виждала сред хората. Виж, за теб не знам; че и не ща - твоите самотни нощи не ме касаят. :wink:
Kristo написа:Е то това е разликата между любов и приятелство - физическото привличане и желанието да правиш секс. Иначе без тях, любовта е едно изчистено приятелство. С ангажименти.
Да де, аз примерно на това му викам любов. Хората са потъпкали много природни принципи, вживявайки се като "висши твари". Изтреби ги всички по тоя повод. Колкото до строителните работи: хич и не претендирам, че ме бива. Мен прост книжар. :mrgreen:
Kristo написа: Просто магия ли става или тези отношения се променят от НУЖДАТА? Нуждата да си хванеш гадже, например. Мнозина го приемат като необходимост, а не като чувства. Дори подсъзнателно, без да се усещат и без да е по тяхна вина. Просто им се иска да са с някого. Който-и-да-е... и ако от другата страна има такива намерения, защо да не се получи връзка?
...
И сега искам аз да ви попитам нещо - какво става с приятелството, като станете гаджета? Умира ли или си остава на заден план?
Ти като намериш твоята истниска любов, какво? Тя може да се окаже расистка или каквото и да било, което ти не одобряваш и приемаш (условно казано). Но си безумно влюбен в нея, затова ще пренебрегнеш всичките принципи, които съзнанието ти събира цял живот, щото в леглото си пасвате като парченца от пъзел. Любов за тебе може би, за мен просто някой е закъсал много. Ако ставаше всичко с "Който-и-да-е", досега да няма и един човек без актуална връзка. Просто всеки си съчетава различните видове нужди (инстинктивни и психологически) и прави компромиси според тях. Такава утопия като "видели се-събрали се-остарели заедно" няма.
Creating memories...
Nankuranaisa.
Бeтон
Легендарен флуудър

Мнение от Бeтон »

inc написа:Ми нека съм тъпа тогава
В интерес на истината и без тази тема...
inc написа:твоите самотни нощи не ме касаят. :wink:
Ти мене не ме оправяй. :wink:

inc написа:Ако ставаше всичко с "Който-и-да-е", досега да няма и един човек без актуална връзка.
В пробите му е цаката. :lol:

Ама да се поддържа нещо ей така, просто щото "от толкова време сме заедно..."
И к'во? Вчера - едно, утре - друго. Света се променя.
Бахти като почнат да праят некои драми от това просто не е истина. Ще се разделим, няма да се разделим, мрън, мрън... :pukeleft: :pukeleft: :pukeleft: :pukeleft: :pukeleft: :pukeleft:
Няма незаменими :!: :!: :!: :!:
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Любов, романтика...”