Приети Социология

Архив от КСК 2009-2010. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
khhh
От дъжд на вятър
Специалност: Социология
Курс: първи

Re: Приети Социология

Мнение от khhh »

mareto написа:Ти пък! :lol: Лекциите по икономика! Аз точно от това най- се плаша! :)

А слушаш ли hardcore, speedcore, schranz... или просто обичаш котки( подписа ти?)
Ти пък! :P
Защо се плашиш от икономиката,ние няма да учим математика,поне първия семестър!
Ще е няква теория просто.
Еми преди слушах хардкор и спийдкор, а и сега няма да откажа някое парти
ама какво общо има това с котките в подписа ми :D
Изображение
PARTY HARD!!!
Аватар
mareto
Драскач

Мнение от mareto »

"party hard" и котката, която според мен e gabber
Изображение

Политиката е втората най- древна професия. И мисля, че е твърде близка до първата
Роналд Рейгън
Аватар
Green-Space^^
В началото бе словото
Курс: втори

Мнение от Green-Space^^ »

Мда, и аз си правя такива асоциации... Иначе ->>

Защо Социология? ...

От 4-5 години насам имам интерес към психологията и философията.. Съответно, от тогава още исках да ги запиша тези специалности и в университет. Най - голямата ми мечта винаги е била и остава психологията - интересно ми е всичко, свързано с нея, обичам да наблюдавам и анализирам хората, да намираме някакви отговори заедно и пр.. Най - много ме привлича психоанализата, за която обаче все още няма кой знае каква почва в БГ.. А с времето дори това посещаване на психиатрии, колкото и плашещо да ми се струваше в началото, започна да ми се струва интересно.. Последната година обаче се отказах от нея, няма да задълбавам поради какви причини - моя глупост - така го определям сега..
Философията - винаги ми е била интересна, както споменах.. Нея исках да я запиша в университета само и единствено, заради това - нямах амбиции после да си намеря работа, благодарение на философията единствено, макар че и това не е невъзможно..
Иии.. сега за Социологията - имайки предвид интереса ми към горните 2 специалности.. някак е логично и Социологията да ми се струва интересна.. 1-во, защото в процеса на учене имаме изучаване на Психология и Философия като отделни дисциплини, макар и избираеми, но аз ще ги избера .. и 2-ро - имат допирни точки с Психологията - но не е наблюдаване на 1 определен човек, ами е проучване на общественото мнение, изготвяне на анализи и тн.. Да не говорим, че от 3-те специалности Социологията е най - перспективна, което, какъвто и идеалист да съм на моменти, понякога има значение и то голямо...
Както повечето хора, така и мен най - много ме привлича възможността за работа в рекламна агенция..., но ако не мога да си намеря работа след време именно в такава, няма да съжалявам особено, просто защото в социологическите агенции не стоят никак зле нещата, възможносттите да работиш и като журналист, и в неправителствени организации също изобщо не са за пренебрегване..
Освен това имам познати, които работят в сферата на Социологията и съм говорила с тях, като съм получила само добри отзиви ..
Иии.. мисля, че това е достатъчно, за да се избере определена специалност.. Или поне - на мен ми е достатъчно..

[ Изчерпателна ли бях :roll: ]
Embrace this moment.. Remember.. We are eternal..
All this pain is an illusion...
Аватар
Steinn
В началото бе словото
Курс: четвърти

Мнение от Steinn »

От кой град сте? София

С какво кандидатствахте? Философия

Защо СУ? Защото е номер едно в хуманитарните специалности. (и не само :bounce: ) Дипломата е международно призната, а пък и винаги съм искал да уча само в СУ. :D

Защо социология? Защото съчетава елементи и от Психологията, Философията а до известна степен и от Политологията, а същевременно съм чувал и отзиви, че специалността се развива много добре, става все по - практически насочена, знанието е актуално - все неща, които са изключително важни. На деня на отворените врати, като поразпитах, пак ми похвалиха Социологията измежду другите специалности във ФФ. Като цяло мнението за специалността е много добро, следователно се гледа с добро око, на пазара на труда, на кадрите завършили специалността. Другото което ми хареса са възможностите за реализация. Както са споменали вече колегите и на мен ми харесва перспективата за работа в рекламна агенция, а също човек може да се занимава и с журналистика - все неща които ми допадат. Първото ми желание беше филология - Скандинавистика, но там нещата не ми се получиха, и сега като се замисля, не съжалявам ни най - малко, че съм записал Социология - даже след като си подредих желанията, съжалих, че не съм я сложил на второ желание, а чак на 4-то след Психологията и Политологията, но за щастие изкарах по - висока оценка по Философия, отколкото по език (+ оценката ми по математика от дипломата беше трагична), и ето ме тук. :mrgreen:
Því örlög hvers manns gefa lit sinn og hljóm sinn hans verki.
Аватар
be_naughty
В началото бе словото
Специалност: Психология

Мнение от be_naughty »

Тъй като забелязах,че повечето като мен сте кандидатствали с изпита по философия и социални науки,как решихте да се явите с него,след като все още не е толкова популярен -как се готвихте-ходихте ли на курсовете в университета или разчитахте на самоподготовка ? :)
Аватар
kretos
В началото бе словото
Специалност: социология
Обратна връзка:

Мнение от kretos »

be_naughty написа:Тъй като забелязах,че повечето като мен сте кандидатствали с изпита по философия и социални науки,как решихте да се явите с него,след като все още не е толкова популярен -как се готвихте-ходихте ли на курсовете в университета или разчитахте на самоподготовка ? :)
Аз се готвих точно три-четири дни преди изпита. :shock: и това беше.
На курсове не съм ходил:Мразя някой да ми казва към какви критерий трябва,и би било добре да се придържам.Не обичам да вкарват съзнанието ми в някакви рамки и общоприети модели.Държа на индивидуалността си!...Това,което съм си написал на изпита,си е продукт на моето светоусещане и на ничие друго. :salute:
Аватар
Anna-Molly
Пишеща машина

Мнение от Anna-Molly »

айде и аз да се опитам да кажа нещо умно :mrgreen:

От кой град сте? - Пловдив
С какво кандидатствахте? - История и литература
Защо СУ? - Защото е СУ, защото горе-долу в България по-добър университет, особено за хуманитарните науки, няма.
Защо социология? - Защото Господ си знае работата :geek: Но сравнително обоснованият отговор трябва да звучи така : Кандидатствах право, но тази специалност ми допадаше повече, но под влиянието на много хора, все пак писах правото първо. След като не стана, се почувствах сравнително облекчена, защото и аз,като много от вас, имам афинитет към Философия, Психология, завършила съм и гимназия с хум. профил и по специално Философия. И тук може би ще се присъединя към думите на Грийн-Спейс , за да не се повтаря едно и също :) Та така, да видим, накрая кви ще ги свършим :lol:
Life's a game but it's not fair... I break the rules so I don't care...
Аватар
chorapche
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от chorapche »

be_naughty написа:Тъй като забелязах,че повечето като мен сте кандидатствали с изпита по философия и социални науки,как решихте да се явите с него......:)
Аз също не съм се готвила.... и нищо не бях чела. Първоначално мислех изобщо да не се явявам, но в последния момент реших да се пробвам. Пиша добре есета и само на това разчитах, а и си казах, че това ще ми е първят изпит - да го мина като тренинг. Разчитах на изпита си по англ., но така се получи, че изкарах най-висока оценка за изпита, за който нищо не съм учила дори и в училище, а от англ., за който се скъсах от уроци и учене... :scratch:
[Дзен дзенувам]
Изображение
Аватар
khhh
От дъжд на вятър

Мнение от khhh »

chorapche написа:
be_naughty написа:Тъй като забелязах,че повечето като мен сте кандидатствали с изпита по философия и социални науки,как решихте да се явите с него......:)
Аз също не съм се готвила.... и нищо не бях чела. Първоначално мислех изобщо да не се явявам, но в последния момент реших да се пробвам. Пиша добре есета и само на това разчитах, а и си казах, че това ще ми е първят изпит - да го мина като тренинг. Разчитах на изпита си по англ., но така се получи, че изкарах най-висока оценка за изпита, за който нищо не съм учила дори и в училище, а от англ., за който се скъсах от уроци и учене... :scratch:
И при мен точно така се получи - явих се на изпита по философия като на шега - просто така,заради една приятелка,с която да сме заедно на изпит.
Нищо не бях чела за изпита освен критериите за оценяване на есе в сайта на СУ и така.
Разчитах на изпита по немски,за който обаче дори не се постарах,защото вече знаех че съм приета със философия.
Изображение
PARTY HARD!!!
Аватар
be_naughty
В началото бе словото

Мнение от be_naughty »

Хах,явно само аз съм ходила на уроците в университета,които се провеждаха :) Е,не съжалявам де...бяха доста добри и изкарах висока оценка,което си беше целта,а и покрай тях се сближих с една бъдеща колежка :flower:
Аватар
Green-Space^^
В началото бе словото

be_naughty, значи определено си спечелила от уроците ;]]]

Аз също не съм се готвила изобщо, никакви уроци и прочее... и реших да се явя на този изпит не много преди датата ... и все пак мина успешно : )))
Аватар
khhh
От дъжд на вятър

Мнение от khhh »

be_naughty написа:Хах,явно само аз съм ходила на уроците в университета,които се провеждаха :) Е,не съжалявам де...бяха доста добри и изкарах висока оценка,което си беше целта,а и покрай тях се сближих с една бъдеща колежка :flower:
A кой ти е преподавал на тези уроци?
Запозна ли се с някой от бъдещите ни преподаватели?
Изображение
PARTY HARD!!!
Аватар
be_naughty
В началото бе словото

Мнение от be_naughty »

Ми преподаваше ни главно доц.Денков,който предава по принцип история на философията,а това май ще го учим само като избираем предмет...имаше още 1,2-ма философи,които не им запомних имената,а по етика и право ни беше доц.Минева.По принцип трябваше да ни предават и техни колеги от социология и културология,но така и не дойдоха,така че в общи линии за съжаление не се запознах с основните ни бъдещи преподаватели,но тези,които ни предаваха на курса бяха много готини и повечето от тях предаваха много интересно материята и се надявам и нашите да са така :flower: .
Аватар
khhh
От дъжд на вятър

Мнение от khhh »

be_naughty написа:Ми преподаваше ни главно доц.Денков,който предава по принцип история на философията,а това май ще го учим само като избираем предмет...имаше още 1,2-ма философи,които не им запомних имената,а по етика и право ни беше доц.Минева.По принцип трябваше да ни предават и техни колеги от социология и културология,но така и не дойдоха,така че в общи линии за съжаление не се запознах с основните ни бъдещи преподаватели,но тези,които ни предаваха на курса бяха много готини и повечето от тях предаваха много интересно материята и се надявам и нашите да са така :flower: .
Eх,дано! :cat:
Изображение
PARTY HARD!!!
Аватар
Green-Space^^
В началото бе словото

Ами, има време да се запознаем с преподавателите, търпение :blackeye:
Една мацка, както и wtf казаха, че повечето са млади и готини, мотивирани, отнасяли се добре със студентите, поднасяли увлекателно материята.., което е чудесно, ама тепърва ще имаме възможността да си изградим собствено мнение и да видим как всъщност стоят нещата ..
Казаха ми само, че единствено по - особено било при преподавателя им по Икономика /не знам за име/ - не пускал с по - малко от 4.00 на изпит, освен това си имал някакво свое убеждение, че жените не разбирали от икомомика... :mrgreen: .. [ аз това няма да го оспорвам лично за себе си :mrgreen: ]
Заключено

Обратно към “КСК 2009-2010”