Мда, и аз си правя такива асоциации... Иначе ->>
Защо Социология? ...
От 4-5 години насам имам интерес към психологията и философията.. Съответно, от тогава още исках да ги запиша тези специалности и в университет. Най - голямата ми мечта винаги е била и остава психологията - интересно ми е всичко, свързано с нея, обичам да наблюдавам и анализирам хората, да намираме някакви отговори заедно и пр.. Най - много ме привлича психоанализата, за която обаче все още няма кой знае каква почва в БГ.. А с времето дори това посещаване на психиатрии, колкото и плашещо да ми се струваше в началото, започна да ми се струва интересно.. Последната година обаче се отказах от нея, няма да задълбавам поради какви причини - моя глупост - така го определям сега..
Философията - винаги ми е била интересна, както споменах.. Нея исках да я запиша в университета само и единствено, заради това - нямах амбиции после да си намеря работа, благодарение на философията единствено, макар че и това не е невъзможно..
Иии.. сега за Социологията - имайки предвид интереса ми към горните 2 специалности.. някак е логично и Социологията да ми се струва интересна.. 1-во, защото в процеса на учене имаме изучаване на Психология и Философия като отделни дисциплини, макар и избираеми, но аз ще ги избера .. и 2-ро - имат допирни точки с Психологията - но не е наблюдаване на 1 определен човек, ами е проучване на общественото мнение, изготвяне на анализи и тн.. Да не говорим, че от 3-те специалности Социологията е най - перспективна, което, какъвто и идеалист да съм на моменти, понякога има значение и то голямо...
Както повечето хора, така и мен най - много ме привлича възможността за работа в рекламна агенция..., но ако не мога да си намеря работа след време именно в такава, няма да съжалявам особено, просто защото в социологическите агенции не стоят никак зле нещата, възможносттите да работиш и като журналист, и в неправителствени организации също изобщо не са за пренебрегване..
Освен това имам познати, които работят в сферата на Социологията и съм говорила с тях, като съм получила само добри отзиви ..
Иии.. мисля, че това е достатъчно, за да се избере определена специалност.. Или поне - на мен ми е достатъчно..
[ Изчерпателна ли бях

]