51 блок или семейно общежитие?

Тук можете да задавате всичките си въпроси, които се отнасят да общежитията на СУ и Студентски град, както и за квартири в София.

Модератори: peterdi, thegirl

shore
В началото бе словото

51 блок или семейно общежитие?

Мнение от shore »

Класиран съм на 1 класация, което ми дава право да поискам настаняване в семейно общежитие, но сега разбрах, че 51 блок (в който съм настанен според класацията) е ремонтиран, обновен, с екстри и тн. Някой има ли представа кой от двата варианта е по-добър? На мен ми се искаше в семейно, защото е възможно да съм само с 1 съквартирант, но не знам дали са ремонтирани и те или са си занемарени като останалите блокове.
Аватар
Victoria
Писаружяк

Re: 51 блок или семейно общежитие?

Мнение от Victoria »

Според мен се настани в 51, виж дали ще се разбираш със съквартирантите, дали ти харесва стаята и т.н. и ако имаш проблеми, се мести.
Лошото, ако ползваш интернет, е, че: "Учебната година за бакалаври започва на 5 октомври. До края на месец октомври ще пуснем интернет в блока."
Изображение
shore
В началото бе словото

Мнение от shore »

А, проблеми едва ли ще имам, но ми е омръзнало вече да се блъскаме по трима в стая и затова бях решил да ходя в семейно още миналата година. Ама сега пък се паднах в блок с хубави стаи, колкото да се разколебая :D
Аватар
Victoria
Писаружяк

Мнение от Victoria »

Да, разбирам те напълно. И на мен ми е писнало от тези тройки. Досега все не ми стигаше успехът, за да ида на семейно. :D
Но винаги има шанс да се паднеш със съквартирант, който почти не си ползва общежитието и реално да сте двама. Пък както ти казах - после можеш да идеш на семейно. Имала съм три съквартирантки, които са го правили по време на семестъра.
Изображение
shore
В началото бе словото

Мнение от shore »

Така ли? :shock: Аз мислех, че ще е късно, след като мине 20 септември.
Аватар
Victoria
Писаружяк

Мнение от Victoria »

Не, няма проблем. Обикновено в семейните се намират места, така че имаш ли успех, всичко е наред. :D
Изображение
shore
В началото бе словото

Мнение от shore »

ОК, мерси за инфото :)
Аватар
DayDream
От дъжд на вятър
Специалност: Информатика
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от DayDream »

3-ката си е 3-ка. За 1 година смених 3 общежития, като накрая едва бях при хора.И въпреки това пак беше морга вътре :)
Колкото до местата в семейно, един приятел беше зад мен на опашката и го отрязаха, заказаха му че нямало места вече( той иска да се премести от 51-ви ), така че питай дали има.
но не знам дали са ремонтирани и те или са си занемарени като останалите блокове.
Мен ме настаниха в 52-ри и бях приятно изненадан, че го ремонтираха :)
A wise man said, life is a chess board, of days and nights where God plays with men as chess pieces, moves here and there. Gives check mate and kills, and piece by piece puts them back in their box. He has a destiny for the piece, for the player, and for God. Destiny will be fulfilled.
Аватар
Victoria
Писаружяк

Мнение от Victoria »

DayDream написа:3-ката си е 3-ка. За 1 година смених 3 общежития, като накрая едва бях при хора.И въпреки това пак беше морга вътре :)
Колкото до местата в семейно, един приятел беше зад мен на опашката и го отрязаха, заказаха му че нямало места вече( той иска да се премести от 51-ви ), така че питай дали има.
но не знам дали са ремонтирани и те или са си занемарени като останалите блокове.
Мен ме настаниха в 52-ри и бях приятно изненадан, че го ремонтираха :)
Странно ми е, че са го отрязали, но дори да е така, след време ще се освободят. Ноември, например, кандидат-магистрите, които не са приети, трябва да напуснат.
Иначе за семейните - както и по другите блокове, има и добри, има и лоши стаи и всичко е въпрос на късмет.
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Студентски град и общежития, квартири”