Относно общежитията

Тук можете да задавате всичките си въпроси, които се отнасят да общежитията на СУ и Студентски град, както и за квартири в София.

Модератори: peterdi, thegirl

Заключено
Аватар
fak
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Re: Относно общежитията

Мнение от fak »

объркала се е :wink:
la douleur exquise
Аватар
svetleto89
Паисий
Специалност: Магистратура Литература, кино и визуални изкуства
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от svetleto89 »

Да, обърках се, втори съм, голяма съм замаилка. Някой може ли да ми отговори на въпроса? :)
От какво се прави ливада?
Нима не знаеш?
Трева -
и една пчела -
и да мечтаеш.
Ако пчелата не пристига -
мечтата стига.

Емили Дикинсън
Аватар
Victoria
Писаружяк

Мнение от Victoria »

svetleto89 написа:Здравейте, сега ще съм първи курс, класирана съм за общежитие, ама имам въпрос. Срокът за настаняване е 20 септември, трябва ли тогава да е платена и семестриалната такса? Или само отивам с документи за самоличност и студентска книжка, за да си потвърдя стаята а таксата мога да я платя непосредствено преди първи октомври? Благодаря предварително:)
Не, в последствие (до 20. октомври) трябва да занесеш уверение с успеха си на домакинката.
Доколкото чух, семестриалните такси ще се плащат някъде чак след 25. септември, така че няма как да си я платила до 20.
Трябват ти още и две снимки + разбира се, пари, за да си платиш наема + ако си била на общежитие досега, обходен лист.
Изображение
Аватар
Mira
Стенограф
Специалност: ИстЕрия
Курс: завършил

Мнение от Mira »

Няма нужда да плащаш предварително таксата. Настаняваш си се, а когато я платиш просто отиваш да покажеш касовата бележка или заверката в книжката на домакинката и тя отметваше нещо май в нейните си документи.
Изображение
Изображение
Изображение
Аватар
Soraya
Пишете, о, братя
Специалност: PR

Мнение от Soraya »

Искам да попитам тези, които имат повече опит с живота на общежитие, дали ще имам възможност да намеря място на някои домакински уреди в която и да било стая. Имам предвид микровълнова печка, прахосмукачка, ютия, телевизор и също така има ли смисъл да нося всичко това?
Щастието е единственото нещо, което човек може да раздава без да притежава.
Аватар
leia_loves_cats
Да живей словото
Специалност: бакалавър: ФМИ - КН (2008); магистър: ФМИ - ИИ (2010)
Курс: друг

Мнение от leia_loves_cats »

Soraya написа:Искам да попитам тези, които имат повече опит с живота на общежитие, дали ще имам възможност да намеря място на някои домакински уреди в която и да било стая. Имам предвид микровълнова печка, прахосмукачка, ютия, телевизор и също така има ли смисъл да нося всичко това?
Зависи от стаята, но на ютията сигурно ще й намериш място. ;)

Моят съвет е да поразучиш в каква конкретно стая попаднеш, с какви хора,какви са конкретните условия там. Евентуално заедно да прецените какво да си вземете. Може да се разберете заедно да ползвате тези уреди и да ги вземете - всеки по нещо. Ти прахосмукачка, съквартирант - микровълнова... Нещо такова.

Иначе - колкото по-цивилизовано, толкова по-добре. Това, че си в студентски не значи, че трябва да живееш без никакви удобства ;)
Като ще съм "Драскач", поне да драскам с нокти... ;)
Аватар
Soraya
Пишете, о, братя
Специалност: PR

Мнение от Soraya »

Благодаря за бързия отговор, leia_loves_cats. :flower:
За мен не е проблем да взема всичко изброено, стига да има къде да ги разположим, а също така не бих имала нищо против да се използват от всички в стаята въпросните уреди. Още веднъж благодаря.
Смятам да отида само да си взема ключа за стаята, щом излезнат класиранията и в последствие да нося необходимото. :D
Щастието е единственото нещо, което човек може да раздава без да притежава.
Бeтон
Легендарен флуудър
Специалност: Математика и информатика
Курс: завършил

Мнение от Бeтон »

Soraya написа:Искам да попитам тези, които имат повече опит с живота на общежитие, дали ще имам възможност да намеря място на някои домакински уреди в която и да било стая. Имам предвид микровълнова печка, прахосмукачка, ютия, телевизор и също така има ли смисъл да нося всичко това?
Намери място и на пералня, съдомиялна машина, миксер, тостер, кафемашина и газов котлон (ама не от туристическите).

И после се чудите какво е това перфектни взаимоотношения или па аз се чудя как може да се дракате.

Ама верно ако ми пърпорят с прахосмукачка всяка събота или през вечер - пържено... може и да поразвалим спогодбите :roll:

Тая година ругах комшийките като ненормален. Еееее... като почнат да пекат филий... целия дим минава през гардероба и чистите ми дрехи, деба пичките им.
Но нищо не съм им казвал, защото това си е техната стая, това че няма стени между двойките стаи, а един разнебитен гардероб.. не е в тях проблема. А те ми блъскаха по вратата почти винаги като покачах волумето и градуса.
И се съобразявах със забележката им.

Така че въпроса е до елементарна култура. Това че те са диви кози от планината... просто се налага да търпя, а какво си мисля за тях си е мое мнение.

Или па другите комшии. Един път си позволиха да ми блъскат на вратата. А голите факти бяха, че ако центъра на купона не е при мен, то ще е у тях и обратно. А нея вечер беше моя ред :x :x :x :x :x :lol: :lol: :lol: :lol:
Изображение
Аватар
ShadeOfShane
Да живей словото
Специалност: Психология
Курс: трети

Мнение от ShadeOfShane »

Здравейте, колеги.
Някой иска ли да ме информира за първоначалната такса, която трябва да платя при нанасяне на семейно общежитие (52 блок) и депозитът при нанасяне ли се плаща веднага или след един месец . Благодаря предваритено.
Усмихнат ден.
София
http://www.vbox7.com/play:3078cf70
Аватар
Arsena
От дъжд на вятър

Мнение от Arsena »

Здравейте :D Аз пък искам да знам какви документи трябва да нося при настаняването (I курс) :D
strahova
В началото бе словото

Re: ВСИЧКО ЗА ОБЩЕЖИТИЯТА

Мнение от strahova »

6. Ред за настаняване

6.1. Бл. 42 Б - Централна каса
Заплащане наема за времето от датата на настаняване до края на месеца (депозит за І-ви семестър се внася най-късно с наема за месец октомври).

6.2. При домакина на съответния блок, за който е класиран учащият, се представят:

- Студентска книжка; /не се изисква за първокурсници/
- Документ за самоличност;
- Фискален бон за платения наем;
- 2 снимки.
6.3. Адресната регистрация на класираните студенти се извършва при управителя на блока, за който са класирани, за което получават от него срещу сумата от 2.50 лв адресни карти.

И така: като отидете при домакинката (т.2), там ще получите ключа от стаята си и ще се считате за настанен/а
Arsena
От дъжд на вятър

Мнение от Arsena »

Благодаря ти за бързия отговор 8)
Аватар
Insatiable
В началото бе словото
Специалност: Математика
Обратна връзка:

Мнение от Insatiable »

svetleto89 написа:Здравейте, сега ще съм първи курс, класирана съм за общежитие, ама имам въпрос. Срокът за настаняване е 20 септември, трябва ли тогава да е платена и семестриалната такса? Или само отивам с документи за самоличност и студентска книжка, за да си потвърдя стаята а таксата мога да я платя непосредствено преди първи октомври? Благодаря предварително:)
Как така ще си класирана, като още не е излязло класирането за 1-ви курс?
Rise, oh, Rise! Feel the nails, tell tale trails across my spine.
It's Beautiful!
кой повика кой почука
Драскач

Мнение от кой повика кой почука »

18-и блок още ли е в ремонт?
Изображение
Изображение
Аватар
mesmeric_
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент