Подкрепям. Много ми хареса и примера, който даде. Дългата коса в никакъв случай няма да е проблем на изпит, но някакси поне ан мен не ми се вписва в представите за юрист. Все пак това е лично мнение и не ангажирам никого.kyrtika написа:Аз не мисля, че е удачно човек с дълга коса да се явява на изпити. Все пак субективното отношение си го има, без значение дали ни харесва или не. Професията на юриста е малко или много имиджова и от това как се носи, зависи отношението на клиента към него. Приемете го като подготовка към бъдещия ви професионален път. Нямате втори шанс за първо впечатление! Така че се постарайте то да бъде максимално добро. Представете си ако заведете детето си на педиатър и насреща ви изскочи няккъв тип с расти, флешове, пиърсинги и татуси, може и да е най-добрият лекар в държавата, но аз лично ще си взема детето и ще отида при друг.
Дългокоси студенти в ЮФ
Модератор: MidwinterSun
- ники
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: пети
Re: Дългокоси студенти в ЮФ
сама ше си я отрежа косата, с ножицатаники написа: но някакси поне ан мен не ми се вписва в представите за юрист. Все пак това е лично мнение и не ангажирам никого.
la douleur exquise
Каква удивителна цикличност при споровете.
Както се повтаря темата за и против чалгата, така виждам, че се започва и с тази за косата. Не смятам обаче този път да обяснявам защо тези, които смятат дългата коса за лош имидж говорят неподготвени, или просто им харесва да пишат глупости. 
Knights of the Cross
- kebapcheta_i_srabsko
- В началото бе словото
Batbayan написа:Има ли дългокоси мъже в специалност Право?Как се отнасят към тях преподавателите и има ли дискриминация или се оценяват единствено знанията на студента?
Има да. Преподавателите се онтасят отвратително с тях. Естествено, че на професорите им пука за дългата коса на студентите. Когато влязат в аудиторията първото нещо, което забелязват е момчетата с дълга коса. Тия най ги мразят. Запомнят ги, почват да ги гледат лошо, питат ги сложни въпроси за да ги изложат публично, а на изпита не просто ги късат, а им дават да разберат, че с ТАЗИ КОСА НИКОГА няма да завършат и ги гонят от стаята. Страхувам се, че си изправен пред дилема. Или трябва да жертваш косата си в името на светлото си бъдеще или да си бунтар, да запазиш косата си в знак на смел протест срещу тези повърхностни и консервативни люде. Бъди мъж, запази косата си. Чак и в Америката ще им пратим снимка кви студенти си имаме тука. Време е за модна. сексуална революция в света на правото. Разруши този Храм на Коснерватизма. Ние сме с теб. Смело напред !!!
"Stayin alive! Stayin Alive!"
В. Дракула
"И най-добре подготвените планове често се вмирисват."
У. Койота
"Грижливото планиране е ключът към безопасното и бързо пътуване"
Одисей
В. Дракула
"И най-добре подготвените планове често се вмирисват."
У. Койота
"Грижливото планиране е ключът към безопасното и бързо пътуване"
Одисей
I'm hot
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
Свързано с по-горния пост: консерватизмът не означава слабоумно ограничаване на възгледите. А по темата: познавам студент в ЮФ - право, с дълга коса, който досега не е споделил да има проблеми. Задочник пред завършване е, като и работи в кантора. Така че не се отчайвайте - индивидуалносттта и упорството ви ще надделеят над заблудата на пост-социалистическия стереотип. 
Knights of the Cross
- Scorpion
- Легендарен флуудър
- Курс: четвърти
Ти нещо май не си вникнал в "по-горния пост"...Tommy написа:Свързано с по-горния пост: консерватизмът не означава слабоумно ограничаване на възгледите. А по темата: познавам студент в ЮФ - право, с дълга коса, който досега не е споделил да има проблеми. Задочник пред завършване е, като и работи в кантора. Така че не се отчайвайте - индивидуалносттта и упорството ви ще надделеят над заблудата на пост-социалистическия стереотип.
I won't waste myself on you! http://www.youtube.com/watch?v=7UZLUmx7a34
- happyswift
- Флъдзила
- Специалност: Международни отношения
Иронията и сарказма са все неща, които лесно се изплъзват на болшинството

- Scorpion
- Легендарен флуудър
- Курс: четвърти
Дори на духовен аристократ като Tommy...happyswift написа:Иронията и сарказма са все неща, които лесно се изплъзват на болшинството![]()
I won't waste myself on you! http://www.youtube.com/watch?v=7UZLUmx7a34
Ами да ви кажа и на мен ми се струва малко пресилено да намалят оценки, късат или правят проблеми на студенти от мъжки пол с по-дълги коси - някак си няма отношение към учебния процес, а преподавателите изпълняват педагогическа функция в университета, а не са работодатели с частни фирми.Да не говорим, че има и дългокоси адвокати.Е сега адвокат отгоре до долу в пиърсинги, татуировки и дълга коса до кръста или расти не съм виждал, но не за това е темата.
Все пак доста се разшумя за това, че в този факултет има доста проблеми и на мен ми се стори притеснително това.Може пък и да изглеждам прекалено притеснен, но аз искам да се концентрирам върху учебния процес, а не да се занимавам с простотии и неуредици.
Все пак доста се разшумя за това, че в този факултет има доста проблеми и на мен ми се стори притеснително това.Може пък и да изглеждам прекалено притеснен, но аз искам да се концентрирам върху учебния процес, а не да се занимавам с простотии и неуредици.
I'm hot
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
- Ozmodias
- В началото бе словото
- Курс: първи
Аз лично съм с дълга, къдрава коса, която обаче старчи тооочно като на ей тая емотиконка :
(ама едно към едно) Всеки ми разправя, че съм щял да имам проблеми, но аз не се притеснявам, не мисля, че вързаната на опашка коса ще пречи, пак си бунтар, пак показваш някаква различност, но показваш и разбиране към институцията, в която се намираш.
Изказа се мнение, че не било редно ходенето на изпит с дълга коса, пак казвам има начини това да бъде естетическо и да придава определени визулани благини към индивида, който я отглежда (косата) . Колкото до примера с растите, аз лично смятам, че е по-притеснително доктор да пуши в кабинета си отколкото да е с расти и флешове, най-малкото едното вреди и на теб. Естествено съществува и момента, че ако косата ти е в състояние "гръмнал бойлер в трастика" и не е подлагана на хидро интервенция, подкрепена с разни химически благини за обем, мирис и еластичност, смятам, че тя трябва да бъде своевременно отрязана.
В крайна сметка ще поживеем и ще видим.
Изказа се мнение, че не било редно ходенето на изпит с дълга коса, пак казвам има начини това да бъде естетическо и да придава определени визулани благини към индивида, който я отглежда (косата) . Колкото до примера с растите, аз лично смятам, че е по-притеснително доктор да пуши в кабинета си отколкото да е с расти и флешове, най-малкото едното вреди и на теб. Естествено съществува и момента, че ако косата ти е в състояние "гръмнал бойлер в трастика" и не е подлагана на хидро интервенция, подкрепена с разни химически благини за обем, мирис и еластичност, смятам, че тя трябва да бъде своевременно отрязана.
В крайна сметка ще поживеем и ще видим.
- Liona
- В началото бе словото
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Особено в писмен вид...happyswift написа:Иронията и сарказма са все неща, които лесно се изплъзват на болшинството![]()
So what's with the hair? Личното ми впечатление е, че по-разсъдливата част от човечеството отдавна не асоциира дължината на косата с дилеми за консерватизъм/бунтарщина/клошарщина/метълщина/etc. и някой лежерен анцуНг в академична обстановка би представлявал доста по-голям проблем, макар и при стандартно подравняване на тилното окосмяване
A matter of choice.
Und über uns im schönen Sommerhimmel
War eine Wolke, die ich lange sah
Sie war sehr weiß und ungeheuer oben
Und als ich aufsah, war sie nimmer da.
Aspirat primo Fortuna labori.Me duce tutus eris. Ad infinitum.
War eine Wolke, die ich lange sah
Sie war sehr weiß und ungeheuer oben
Und als ich aufsah, war sie nimmer da.
Aspirat primo Fortuna labori.Me duce tutus eris. Ad infinitum.
Аз съм с дълга коса. Обикновено я връзвам на опашка, а у нас и когато спя е разпусната. Вече съм приет право в СУ и не мисля да я режа 
- Zahariev
- Легендарен флуудър
- Специалност: Лазерна фотолингвистика
- Обратна връзка:
Не я режи, просто се поддържай. Ако си добре поддържан и добре облечен нямаш проблем.
The names of the future are stamping of impatience.