Красиви мъже 2 :)
Модератори: FloWersOfEviL, Мила, Търговецът на кристал
- Scarface
- Легендарен флуудър
- Специалност: PR
- Обратна връзка:
Re: Красиви мъже 2 :)
Е има, ама са женствени, а понякога и обратни 
I was born to be United, daddy told me when I was just a baby...
- Mira
- Стенограф
- Специалност: ИстЕрия
- Курс: завършил
Аз лично намирам мъжествеността и силата много по-красиви от женствеността, нежността, крехкостта.
И определено не виждам красотата точно в правилни черти на лицето примерно. Съвършена мъжка красота --->

И нито е женствен, нито е обратен

И нито е женствен, нито е обратен

- Scarface
- Легендарен флуудър
- Специалност: PR
- Обратна връзка:
И е толкова клиширан 
I was born to be United, daddy told me when I was just a baby...
- Kamenov
- В началото бе словото
- Специалност: немска филология
- Курс: първи
не съм съгласен, че Джони Деп е клиширан, той не може да се клишира
- ники
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: пети
Къде пък видя офтопик? Мненията са си съвсем по темата. Нейното заглавие не е "снимки на популярни актьори или музикални изпълнители с дълга коса".Мила написа:Ще спрете ли с офтопиците или да заключвам темата?![]()
Коментира се, доколко един мъж може да е красив и дали това всъщност има някакво значение. Моето мнение е, че един мъж просто трябва да привлича с други качества, с черти на характера. Прекаленият стремеж за красота у мъжете винаги съм асоцирал с комплекс от липсата на други качества. И ако в днешно време протича уж някаква уравниловка на половете (това е доста трудно постижимо естествено), то в този аспект по-скоро жените трябва да поставят други качества пред красотата си, отколкото мъжете да се опитват да са красиви.
Той самият е клише вече.Kamenov написа:не съм съгласен, че Джони Деп е клиширан, той не може да се клишира
- Slunchevomomiche
- В началото бе словото
- Специалност: Стопанско управление с английски език
Нека опитам да се изразя в едно изречение, Nadinanana
Личното ми мнение е, че силата и мъжествеността не са красиви, а привлекателни, има разлика.
Красива е гледка, красива е ваза от фин костен порцелан, красив е състезателен кон /от тези с дългите и тънки крака/. Общо взето все неща, които са изглеждат като противоположност на силата. Ето един пример от изкуството- загледай се в който и да е картина или скулптура от която и да е епоха- всеки красив мъж прилича на жена, а всеки силен и магнетичен мъж е не-перфектен най-малкото в лице.
Красотата просто не отива на мъжете.
Личното ми мнение е, че силата и мъжествеността не са красиви, а привлекателни, има разлика.
Красива е гледка, красива е ваза от фин костен порцелан, красив е състезателен кон /от тези с дългите и тънки крака/. Общо взето все неща, които са изглеждат като противоположност на силата. Ето един пример от изкуството- загледай се в който и да е картина или скулптура от която и да е епоха- всеки красив мъж прилича на жена, а всеки силен и магнетичен мъж е не-перфектен най-малкото в лице.
"Ще я промуша със кинжална реч,
но от кинжала стой, ръка, далеч-
каквато и да произнеса присъда
не бива изпълнител да й бъда."
-
tito
- От дъжд на вятър
- Специалност: Икономика с Английски
най-накрая смислено мнение... или поне опит да бъде направе такова, колежкаSlunchevomomiche написа:
- Slunchevomomiche
- В началото бе словото
Ех, tito, иди си превържи егото и не падай на нивото на кварталната злобарка. Имах по-високо мнение за теб.
А, и още нещо- "колежке" го няма в българския език
Ех, смутни времена настанха..мъжете се държат като госпожици, а госпожиците пият като казаци...
Но това е друга тема...
А, и още нещо- "колежке" го няма в българския език
- Mira
- Стенограф
Явно имаме различни представи и дефиниции за "красота".
А в какъв смисъл е клиширан Джони Деп? Че е масово харесван ли? Това не значи ли, че е красив, магнетичен, чаровен, привлекателен и пр. синоними, които вие явно разграничавате един от друг?
Слънчевомомиче, аз пък мисля, че точно силата излъчва красота, слабостта мен лично ме отвращава, но пък всички имаме право на собствено мнение
А щом сте такива буквалисти какво ще кажете за словосъчетанието "вътрешна красота"? Изящни органи, мейби?
Между другото, винаги съм се дразнила на разделението beautiful/handsome в англ. език. За мен красиво е всичко, което ти спира дъха, от което почти те боли докато го гледаш. Дори това да значи леко крив нос, асиметрия в чертите, грубовати линии и т.н. Просто нещо, което ти харесва, те привлича.
Ники, да, съгласна съм, че за мъжа, както и за жената, е много по-важно да има и други качества, не само едната привлекателност. Това значи ли обаче, че трябва да се занемарим всички?
Аз съм привърженик на идеята, че тялото, душата и ума трябва да се развиват едновременно.
Както и да е, изоставям темата, такива спорове са си поначало обречени. Колкото хора - толкова различни мнения и всеки за себе си е прав
Нека не се стремим да се убеждаваме колко сме прави и колко другите грешат, че е малко детинско.
Ето един мъж, който поне на мен ми харесва.

ПП: Много ми е любопитно защо в темата за красивите жени не се вихрят такива спорове, въпреки че и тя е пълна с клишета
А в какъв смисъл е клиширан Джони Деп? Че е масово харесван ли? Това не значи ли, че е красив, магнетичен, чаровен, привлекателен и пр. синоними, които вие явно разграничавате един от друг?
Слънчевомомиче, аз пък мисля, че точно силата излъчва красота, слабостта мен лично ме отвращава, но пък всички имаме право на собствено мнение
Между другото, винаги съм се дразнила на разделението beautiful/handsome в англ. език. За мен красиво е всичко, което ти спира дъха, от което почти те боли докато го гледаш. Дори това да значи леко крив нос, асиметрия в чертите, грубовати линии и т.н. Просто нещо, което ти харесва, те привлича.
Ники, да, съгласна съм, че за мъжа, както и за жената, е много по-важно да има и други качества, не само едната привлекателност. Това значи ли обаче, че трябва да се занемарим всички?
Както и да е, изоставям темата, такива спорове са си поначало обречени. Колкото хора - толкова различни мнения и всеки за себе си е прав
Ето един мъж, който поне на мен ми харесва.

ПП: Много ми е любопитно защо в темата за красивите жени не се вихрят такива спорове, въпреки че и тя е пълна с клишета
Последно промяна от Mira на 29 Авг 2009, 16:12, променено общо 1 път.

-
tito
- От дъжд на вятър
- Специалност: Икономика с Английски
Aз ти направих комплимент...а ти..Slunchevomomiche написа:Ех, tito, иди си превържи егото и не падай на нивото на кварталната злобарка. Имах по-високо мнение за теб.![]()
А, и още нещо- "колежке" го няма в българския езикЕх, смутни времена настанха..мъжете се държат като госпожици, а госпожиците пият като казаци...
Но това е друга тема...
- Slunchevomomiche
- В началото бе словото
А в темта за жените няма спорове защото жените са си красиви, там няма две мнения
Тито, прочетох текста с малките буквички
- Mira
- Стенограф
Ами точно там се различаваме в мнението си, за теб има 1.красиви; 2.хубави; 3.чаровни; 4.магнетични; 5.привлекателни и т.н. При мен 2,3,4,5 = 1
Просто "красота" ми е по-широко понятие. Няма лошо, всеки да го тълкува както му харесва
А относно заглавието на темата - щеше да е доста тъпо, ако едната беше "Красиви жени", а другата - "Хубави мъже". Звучи ми малко подценяващо силния пол
Както една жена може да бъде умна и интелигентна, така и един мъж би трябвало да може да се нарече "красив". Да няма дискриминация... Абе нещо много задълбах май 
ПП: За бебетата ще си замълча. Да кажем, че още нямам никакъв майчински инстинкт
А относно заглавието на темата - щеше да е доста тъпо, ако едната беше "Красиви жени", а другата - "Хубави мъже". Звучи ми малко подценяващо силния пол
ПП: За бебетата ще си замълча. Да кажем, че още нямам никакъв майчински инстинкт
Последно промяна от Mira на 29 Авг 2009, 16:31, променено общо 1 път.

- Slunchevomomiche
- В началото бе словото
-