Помощ за избор на лаптоп

Подфорум към Факултета по математика и информатика

Модератори: Methuselah, thegirl

Публикувай отговор
Аватар
phoebe
Легендарен флуудър
Специалност: арабистика
Курс: завършил

Re: Помощ за избор на лаптоп

Мнение от phoebe »

Най-вече определи целите, за които ще го ползваш.
Ако ще джиткаш нета и някое филмче между временно, няма смисъл да си взимаш лаптоп от 2000+. Ако търсиш мобилност, в истинския смисъл на думата, т.е. всеки ден да го разкарваш нанякъде търси модели не повече от 13 инча - всичко друго _писва_ да бъде влачено толкова често. Ако ще го ползваш предимно за вкъщи/общежитието може да се замислиш и за по-тлъст модел, има едни прекрасни истории на Acer 16, че даже и 18 инча, които са прекрасни за гледане на филмчета, а и поддържат Full HD 1080p.

Аз лично съм с Acer 6930G, 16", имаше малко дертове в началото, но на разбран потребител не би трябвало да му създадат трудности. Особенно сега, когато всичко минава/ще минава на windows 7, софтуерната поддръжка изобщо може да не я мислиш "дали има драйвери за моята видео/звукова/лан карта".
medicate, medicate
Аватар
HecTaHgapTHa
В началото бе словото

Мнение от HecTaHgapTHa »

И моето мнение е за Dell, но дори да е нещо друго заложи на марки със сигурен и бърз сервиз и разбира се солидна гаранция. И не си взимай MSI :P
Remember to keep yourself alive, there is nothing more important than that.
TsukI
В началото бе словото

Мнение от TsukI »

Какво мислите за Toshiba? Примерно този http://www.outmax.bg/dmz/index.php?_a=v ... ctId=17357 .
Остатъкът от живота Ви се определя в момента. С мечтите, които преследвате...и решенията, които взимате. И човекът, които Вие решите да бъдете...И остатъкът от живота Ви започва сега... Изображение
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Специалност: Право (р)
Курс: пети
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

Можеш и по-добро да си намериш за тия пари.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.
Изображение
Аватар
quanchi
Писаружяк
Специалност: Информационни системи
Курс: първи

Мнение от quanchi »

От кога не бях влизал във форума, я и аз да изсипя нещо :P
phoebe написа:Ако търсиш мобилност, в истинския смисъл на думата, т.е. всеки ден да го разкарваш нанякъде търси модели не повече от 13 инча - всичко друго _писва_ да бъде влачено толкова често.
Точно така мисля и аз. Във фми доста хора си носят 9", 10" инчови Еее PC или MSI wind . Аз лично съм с 12" MSI и който иска нека храни марката :cyclopsani: , един проблем не съм имал с него и държи по около 3-4 часа взависимост от ползването, а на wi-fi 2 и нещо, което си е доста полезно, ако ще се разнася повечко насам натам. :)
TsukI
В началото бе словото

Мнение от TsukI »

Добре пратете какъв за тези пари мислите, че е по-добър!!!
Остатъкът от живота Ви се определя в момента. С мечтите, които преследвате...и решенията, които взимате. И човекът, които Вие решите да бъдете...И остатъкът от живота Ви започва сега... Изображение
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

Ми аз ти казах. Намери нещо с подобна конфигурация, само че под марката Acer и гледай разликата в цената. Забелязала съм, че HP напоследък също пускат добри неща.

Но, каквото и да си говорим, най-разумното нещо, което може да направи човек в твоята ситуация, е да потърси професионално мнение. Иди в някой голям магазин, кажи им за каква сума става въпрос и ги остави да ти дадат професионален съвет. След като вече имаш определен модел наум, проверяваш различните места, от които можеш да го купиш (защото вариации в цената винаги има) и гледаш къде каква гаранция ти предлагат. Воала!
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Изображение
Аватар
dimexer
От дъжд на вятър

Мнение от dimexer »

Аз бих ти препоръчал този:
http://stemo.bg/jsp/bg.do?a=cHJvZHVjdC1 ... n.1.2.15.2

Вече 3ти месец съм с него и нямам никакви оплаквания. :wink: Но всичко си зависи от това за какво ще го ползваш. :)
Изображение
TsukI
В началото бе словото

Мнение от TsukI »

Този година съм 1 курс информатика. Мисля, че ще ми трябва на първо място за това, а компютър не ми се мъкне....На второ естествено за комуникация, понякога някое филмче и т.н. Но искам да си взема не някакъв за 600лв само за програмите, на които ще програмирам може би...а нещо средна хубост 1500лв....и незнам насочил съм се към Toshiba.
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

Toshiba sucks, dear. Личен опит, при това не само моя. Въпреки че продавачите на скъпи, лъскавички тошибички се опитваха да ме убедят в противното. Само дето лаптопите им бяха Dell :lol:
Изображение
thegamess
В началото бе словото

Мнение от thegamess »

TsukI написа:Какво мислите за Toshiba? Примерно този http://www.outmax.bg/dmz/index.php?_a=v ... ctId=17357 .
ето това ти препоръчвам, доста по мошна машина http://toplaptop.bg/laptopi/acer_laptop ... PEX0C_004/
и гледай да е без windows-ка os така ще можеш за по - малко пари да вземеш по - хубав лаптоп
TsukI
В началото бе словото

Мнение от TsukI »

Според Вас има ли смисъл да изчакам да отида първо в София, да видя как стоят нещата и след това да купувам нещо?
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

В какъв смисъл да видиш как стоят нещата?
Изображение
TsukI
В началото бе словото

Мнение от TsukI »

еми ровя в интернет и са хиляди лаптопи.... от къде да знам, че няма да купя нещо, което впоследствие да не ми върши работа...
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

При положение, че купуваш компютър, малко трудно може да не ти върши работа.
Дали ще го купиш от София или от някой друг град - разликата би могла да се появи на точно 3 места:
1. Гаранцията, която ти дават за компютъра
2. Това с каква ОС го предлагат
3. Цената
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “ФМИ”