Лига Европа 2009/2010

Форум за най-популярните и масово провеждащите се в Софийския университет организирани спортни турнири, състезания и събития

Модератори: ники, Methuselah

Публикувай отговор
Митака
Форумно зомби

Re: Лига Европа 2009/2010

Мнение от Митака »

Tommy написа:Като гледам, основната конфронтация се оформя върху завършени маргинали и кретени като Митака. Поне аз мисля, че не би трябвало човек с достойнство да губи каквото и да било време и доводи срещу поредния клоун, чието основно занимание е да избива комплекси във футбол. Това, че и някой и друг фен на "Литекс" плюе срещу "Левски" не би трябвало да ви въздейства - та това си е евтина аграрно-пролетарска провокация! Осъзнайте се и въобще не коментирайте подобни изказвания! Все пак хора с уважение и достойнство имат нивото да пренебрегнат безпочвените конфликти и словоблудство. Радвайте се за успеха на български отбор в турнира и оставете евтините злобари да се давят в бълвочите си.
По-горното не се отнася единствено за гореспоменатите индивиди, а и за всички фенове на "Левски", които са склонни да викат против български отбор. Просто в темата се забелязват изключително преимуществено тези експерименти на еволюцията, които са в агитката на ЦСКА.
:spam_light_en: :JC_stupid: :crigon_01:
Кой днеска ще да брани
народната ни чест
от нашите тирани,
от българите с фес?
Ст. Стамболов
Аватар
Fletcher Lind
От дъжд на вятър
Специалност: право
Курс: първи

Мнение от Fletcher Lind »

Ехааа, браво, Томи, много си силен, ама 100% те е страх от "тези експерименти на еволюцията" и затова не стъпваш на стадион:)
Извращавайки миналото, извращаваме настоящето.
Аватар
Tommy
Плиний Стари

Мнение от Tommy »

Baggins написа:Аз все още не мога да разбера, защо очакваш от някого да се радва на успехите на другия отбор ? Обясни ми. :D
Не се надявам. Честно казано не ме интересува. Аз не възнамерявам да падам на нивото на разни неизживяни пубертети и дебили, за да подкрепям спортна вражда. Под достойнството ми е да влизам в евтини и безплодни пререкания с поредния кръчмарски, или стадионен герой, който изживява върховите моменти на екстаз в живота си, тъпчейки и удряйки поредния различен по нещо от него човек.
Аз съм си фен на отбора, който точно заради такива глупаци избягва да пише често в спортни теми и да влиза в спортни дискусии. Всъщност с непознати хора аз избягвам да влизам в дискусии въобще. Случва се, но рядко. Избягвам го, защото в повечето случаи е губене на време с ограничени индивиди. Независимо от темата.
Така че колкото повече се абстрахираш от подобни евтини провокации, толкова повече си спестяваш излишно губене на време в опит да наченеш нормален диалог. :)
Knights of the Cross
Аватар
Baggins
Живее, за да пише

Мнение от Baggins »

Дрън-дрън-дрън. Пак не ми отговори на въпроса. :D Не искам да споря с теб или нещо такова. Просто те питах съвсем директно и очаквах отговор. :wink:
Изображение
Аватар
Tommy
Плиний Стари

Мнение от Tommy »

Fletcher Lind написа:Ехааа, браво, Томи, много си силен, ама 100% те е страх от "тези експерименти на еволюцията" и затова не стъпваш на стадион:)
Доста ниско ниво на предизвикателство, но все пак ще се опитам да отговоря подобаващо.
Не, не ме е страх. Ще съм ти благодарен, ако ми обясниш какво, в един такъв човек би трябвало да ме уплаши.
Иначе ходя на мач, който ми е интересен и с приятна компания, без дори да се замислям за такива индивиди - не им придавам тази важност, която те си мислят, че заслужават.
Аз поне възприемам спорта като такъв, а не като арена за избиването на комплексите на една маргинална част от обществото.
Последно промяна от Tommy на 29 Авг 2009, 00:58, променено общо 1 път.
Knights of the Cross
Аватар
Tommy
Плиний Стари

Мнение от Tommy »

Baggins написа:Дрън-дрън-дрън. Пак не ми отговори на въпроса. :D Не искам да споря с теб или нещо такова. Просто те питах съвсем директно и очаквах отговор. :wink:
Ами не, не споря. А и ти отговорих - не очаквам. :) Просто не ме интересува, дали поредният самозван родолюбец, ще се радва за спортен успех на страната си, като успее да се абстрахира от клубните си предпочитания. Вмятам го, защото току-виж на някой му влязло в главата, че има и реално емоции в живота, доста по-пълноценни и позитивни от футболното хулиганство и взаимното плюене по форуми и сайтове. :)
Knights of the Cross
Аватар
Fletcher Lind
От дъжд на вятър

А, гледам още едно мнение си постнал - никой никъде по света не се абстрахира от клубните си пристрастия за сметка на страната си - за това си има национален отбор. Ако това ти се струва неприемливо - сбъркал си спорта.
Иначе ако ще говориш така за други хора, винаги трябва да си готов да отговаряш за думите си. Щото се съмнявам, че като отидеш на мача, се смъкваш до последния ред на сектора зад вратата и им казваш, че са експерименти на еволюцията. С повечко чуждици, разбира се, щото така си мислиш, че си по-умен :lol:
Аватар
Tommy
Плиний Стари

Мнение от Tommy »

Ами смятам се за достатъчно културен, за да задържам личното си мнение за себе си. Колкото до разликата между клубен и национален футбол - според мен тя е на малко по-различна почва. Тук става въпрос за тесногръдие и ограниченост и липсата им, от една страна и присъствието на достойнство и национално самочувствие, от друга.
Knights of the Cross
Аватар
Fletcher Lind
От дъжд на вятър

Определено имаме различни представи за живота и футбола - никъде по света фенове на различни клубни отбори не се подкрепят заради националната чест, за тази работа си има национален отбор, клубът е нещо друго.
Колкото до другото, националното самочувствие и достойнство се гради върху много по-значими неща от игра с топка. Това, че ти имаш едни представи за клубна подкрепа, а всички останали имат други, то това не ги прави нихилисти, а тебе - големия националист. Слез малко на земята.
И като се смяташ за много културен - тогава що си позволяваш да говориш и да даваш оценки за хора, които не познаваш, а? Пробвай да им го кажеш на стадиона, тогава ще те призная.
Аватар
Baggins
Живее, за да пише

Мнение от Baggins »

Tommy написа:Тук става въпрос за тесногръдие и ограниченост и липсата им, от една страна и присъствието на достойнство и национално самочувствие, от друга.
Защо смесваш националното самочувствие с клубния футбол ? Колегата горе ти го каза - във футбола т.нар. от теб "национално самочувствие" приключва до националния отбор.
Изображение
Аватар
Tommy
Плиний Стари

Мнение от Tommy »

По първия абзац - в голяма грешка си. Има агитки на други отбори, които подкрепят роден тим в международен мач.
По втория - след известно време писане в този форум съм показал, че най-малкото, върху което градя представите си за национално самочувствие и достойнство са спорта - те могат да им бъдат признак, не отправна точка. Не съм раздавал тук квалификацията нихилисти/националист, нито в този форум съм си слагал някакъв етикет. Което не съм правил и с другите.
Не съм давал оценки на хора (които не познавам), а на изказвания, които чета. Освен другото не мисля да се доказвам пред теб, за да заслужа признание със съмнителна стойност. А по самия въпрос - всъщност не съм спестявал критиката към никого, стига да съм я смятал за нужна. И да - дори в ситуации, които ти би нарекъл неизгодни, и не - без да ми се нахвърли банда побеснели мутирали павиани, за да ме разпарчетоса, защото, видиш ли, не съм напълно съгласен с нечие мнение. :)
Knights of the Cross
Аватар
Tommy
Плиний Стари

Мнение от Tommy »

Baggins написа:Защо смесваш националното самочувствие с клубния футбол ? Колегата горе ти го каза - във футбола т.нар. от теб "национално самочувствие" приключва до националния отбор.
М, не. По-скоро, според мен, става въпрос за цивилизованост. Която цивилизованост води до умозаключението, че има разлика между съревнование между клубове и превръщането му в начин на живот (който понякога, за съжаление, коства други).
Knights of the Cross
Аватар
Дичоу
Легендарен флуудър
Специалност: Връзки с обществеността

Мнение от Дичоу »

Ок Tommy... това е твоята гледна точка...и мисля, че всички тука я уважаваме. Обаче не се опитвай да и придаваш качествени стойности, като „по” и „най”. Инакомислието ти относно спорта не го прави единственото валидно твърдение. Футболната среща не е театрална постановка, опера или снобарски джаз концерт. Футболът не е религия, сбирка на интелигенти или научна конференция. Лично аз във футбола не виждам нищо кой знае колко възвишено. За това не намирам смисъл да му придавам някакви свръх категории, като „източник на национална гордост”, някакъв пацифистки оМИРОтворителски, сплотяващ хората араунд да уърлд елемент или най-малкото ЦИВИЛИЗОВАНОСТ. Футболните срещи са места на ниски страсти, на първичното и елементарното. Ако ти си ампутиран от тях...то не виждам причина да ходиш там...или да пикаеш срещу вятъра тук.
Мисля, че всяко общество има нужда от своето място за ниски страсти...защото иначе те ще налазят театрите, оперите и джаз идилията на снобарите...Нека този раздел, тази тема са проекция на ниските ни страсти, които изповядваме по стадионите...а ако ти се пишат само усмивки и мили слова ТОВА Е МЯСТОТО...
ФъЖъМъКъъЪъЪЪъъЪЪъъЪЪъЪЪъъЪЪъЪЪЪ
Аватар
ники
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: пети

Мнение от ники »

Тми, мнението ни за футбола просто е много различно. Футболните фенове не са групи от интелектуалци или пък най-възвишени патриоти, а просто хора обединени от една обща проста страст. Високопарните ти мнения могат да имат смисъл за някой, който приема футбола по различен начин. За мен специално не.

ПП: А ти си фен на Левски, защото в ЦСКА съзираш дълбокото комунистическо начало нали?

Едит: И можеш ли да ми дадеш една причина, заради която аз да подкрепям Лефски?
Аватар
Tommy
Плиний Стари

Мнение от Tommy »

Дичоу написа:Ок Tommy... това е твоята гледна точка...и мисля, че всички тука я уважаваме. Обаче не се опитвай да и придаваш качествени стойности, като „по” и „най”. Инакомислието ти относно спорта не го прави единственото валидно твърдение. Футболната среща не е театрална постановка, опера или снобарски джаз концерт. Футболът не е религия, сбирка на интелигенти или научна конференция. Лично аз във футбола не виждам нищо кой знае колко възвишено. За това не намирам смисъл да му придавам някакви свръх категории, като „източник на национална гордост”, някакъв пацифистки оМИРОтворителски, сплотяващ хората араунд да уърлд елемент или най-малкото ЦИВИЛИЗОВАНОСТ. Футболните срещи са места на ниски страсти, на първичното и елементарното. Ако ти си ампутиран от тях...то не виждам причина да ходиш там...или да пикаеш срещу вятъра тук.
Мисля, че всяко общество има нужда от своето място за ниски страсти...защото иначе те ще налазят театрите, оперите и джаз идилията на снобарите...Нека този раздел, тази тема са проекция на ниските ни страсти, които изповядваме по стадионите...а ако ти се пишат само усмивки и мили слова ТОВА Е МЯСТОТО...
Не придавам стойности :"по: и "най". Съгласен съм с мнението, че в този спорт трябва да има опозиция и не съм против страстта у феновете, нито да се заяждат помежду си. Против съм, когато това прерастне в инциденти.
ники написа:Тми, мнението ни за футбола просто е много различно. Футболните фенове не са групи от интелектуалци или пък най-възвишени патриоти, а просто хора обединени от една обща проста страст. Високопарните ти мнения могат да имат смисъл за някой, който приема футбола по различен начин. За мен специално не.

ПП: А ти си фен на Левски, защото в ЦСКА съзираш дълбокото комунистическо начало нали?

Едит: И можеш ли да ми дадеш една причина, заради която аз да подкрепям Лефски?
Съгласен съм донякъде и с двамата. Не ги определям като интелектуалци, защото това не е обединителен принцип, що се отнася до спорта. Пък и не търся под вола теле. :) А като патриоти се определят доста от самите тях, докато тъпчат нечии сънароднически гръб. :)
Иначе съм от "Левски", защото цялото ми семейство е от "Левски" - един вид онаследяване.
Що се отнася до комунистическото начало в ЦСКА - не искам а захващам подобна тема. Да, аз го виждам в миналото, което не значи, че сега е точно такъв.
Смислена причина да подкрепяш един отбор, когато става дума за пристрастия, не мога да дам, а и би било безсмислено, нали? :) Мога да ти дам причина обаче да не пишеш "Левски" с "ф" и без кавички, когато иде реч за отбор. Поне на мен ми се вижда глупаво, де.
Knights of the Cross
Публикувай отговор

Обратно към “Спорт”