Дичоу написа:Ок
Tommy... това е твоята гледна точка...и мисля, че всички тука я уважаваме. Обаче не се опитвай да и придаваш качествени стойности, като „по” и „най”. Инакомислието ти относно спорта не го прави единственото валидно твърдение. Футболната среща не е театрална постановка, опера или снобарски джаз концерт. Футболът не е религия, сбирка на интелигенти или научна конференция. Лично аз във футбола не виждам нищо кой знае колко възвишено. За това не намирам смисъл да му придавам някакви свръх категории, като „източник на национална гордост”, някакъв пацифистки оМИРОтворителски, сплотяващ хората араунд да уърлд елемент или най-малкото ЦИВИЛИЗОВАНОСТ. Футболните срещи са места на ниски страсти, на първичното и елементарното. Ако ти си ампутиран от тях...то не виждам причина да ходиш там...или да пикаеш срещу вятъра тук.
Мисля, че всяко общество има нужда от своето място за ниски страсти...защото иначе те ще налазят театрите, оперите и джаз идилията на снобарите...Нека този раздел, тази тема са проекция на ниските ни страсти, които изповядваме по стадионите...а ако ти се пишат само усмивки и мили слова
ТОВА Е МЯСТОТО...
Не придавам стойности :"по: и "най". Съгласен съм с мнението, че в този спорт трябва да има опозиция и не съм против страстта у феновете, нито да се заяждат помежду си. Против съм, когато това прерастне в инциденти.
ники написа:Тми, мнението ни за футбола просто е много различно. Футболните фенове не са групи от интелектуалци или пък най-възвишени патриоти, а просто хора обединени от една обща проста страст. Високопарните ти мнения могат да имат смисъл за някой, който приема футбола по различен начин. За мен специално не.
ПП: А ти си фен на Левски, защото в ЦСКА съзираш дълбокото комунистическо начало нали?
Едит: И можеш ли да ми дадеш една причина, заради която аз да подкрепям Лефски?
Съгласен съм донякъде и с двамата. Не ги определям като интелектуалци, защото това не е обединителен принцип, що се отнася до спорта. Пък и не търся под вола теле.

А като патриоти се определят доста от самите тях, докато тъпчат нечии сънароднически гръб.
Иначе съм от "Левски", защото цялото ми семейство е от "Левски" - един вид онаследяване.
Що се отнася до комунистическото начало в ЦСКА - не искам а захващам подобна тема. Да, аз го виждам в миналото, което не значи, че сега е точно такъв.
Смислена причина да подкрепяш един отбор, когато става дума за пристрастия, не мога да дам, а и би било безсмислено, нали?

Мога да ти дам причина обаче да не пишеш "Левски" с "ф" и без кавички, когато иде реч за отбор. Поне на мен ми се вижда глупаво, де.