Студентски карти

Модератор: MidwinterSun

bloody mary
Пишете, о, братя

Студентски карти

Мнение от bloody mary »

Някой може ли да ми даде информация за студентските карти, които се вадят от университета и можеш да ползваш намаления с тях - като тези, които ползват задължително студентите в УНСС.
Към кого да се обърна, за да си извадя такава карта, колко време отнема горе-долу, колко струва и т.н. :geek:

Освен да ви благодаря предварително - друго не ми остава! :flower:
Аз ще възседна вятъра и в мрака
ще долетя във кроткия ти сън …

Berserker написа:...абе ако болните мозъци бяха оръжие, нас от МО щяха да ни забранят с международна конвенция!!!!
Lexter
В началото бе словото

Re: Студентски карти

Мнение от Lexter »

www.isic.bg
в унсс са друг филм, су няма такива неща :)
Suaviter in modo, fortiter in re
bloody mary
Пишете, о, братя

Мнение от bloody mary »

Много ти благодаря! Ама наистина ужасно много :bom:
Аз ще възседна вятъра и в мрака
ще долетя във кроткия ти сън …

Berserker написа:...абе ако болните мозъци бяха оръжие, нас от МО щяха да ни забранят с международна конвенция!!!!
Аватар
mesmeric_
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Мнение от mesmeric_ »

Можеш ли да си изкараш, ако си от СУ ?
Аватар
Morgenrot
Пишете, о, братя
Специалност: .
Курс: четвърти

Мнение от Morgenrot »

Ами те са няколко вида карти за студенти..
Единият от тези няколко вида се изкарва в самия унивеситет, в който студентсваш :) обаче много малко унивеситети в България са го приели като практика и СУ не е сред тях. Така че от тази карта, която е едновременно с намаления като другите (за някои магазини, книжарници, заведения, кина и бла-бла, както и за БДЖ) и едновременно с това показва и принадлежността ти към даден унивеситет.. не можеш да си изкараш.

Но можеш да си направиш някоя от другите със същите тези намаления.. просто няма да показва унивеситета ти ;)
Също има и един вид, който се прави в ДСК .. и ти е едновременно дебитна карта и карта с намаления.. Просто трябва да избереш кое ще бъде най-добре за теб :)
За повече инфо разгледай подробно всичките видове карти в сайта им :Р

Та към въпроса ти: да, можеш да си изкараш, ако си от СУ, но не от тези, които се изкарват в уни, а от другите :lol:
Пейте, развратници, таз' тъжна песен,
родена от слънцето в устата на змея.
В нея аз плача за плъха обесен,
увиснал грозно на полилея..
Аватар
mesmeric_
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Мнение от mesmeric_ »

Daaanke schön :)
Johnie Walker
В началото бе словото
Специалност: Право
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от Johnie Walker »

Не е вярно,можеш да си изкараш и е отбелязано името на университета,независимо дали е СУ,УНСС,ТУ и т.н.Аз си направих такава миналата година.Отидох до клона на ДСК,който е на Орлов мост(до Болеро,ако за някого е по-добър ориентир :lol: ).Мисля,че нужните документи бяха: студентска книжка,данните от личната карта и снимка(последните 2 ги предпочитат на дискета),таксата е 10лв.И това е.Разликата е,че в определени университети(като УНСС например) тази ISIC карта е призната за официален документ(важи наравно със студентската книжка като удостоверителен документ,че си студент във въпросния университет).Тъй като СУ не я признава за официален удостоверителен документ,на практика си я ползваш като нормална дебитна карта,а за определени магазини,заведения,БДЖ като плащаш с картата,ползваш и намаления.Аз лично я използвах,за да влизам безплатно в Авеню от неделя до четвъртък(едно от въпросните намаления и преференции :lol: ).
God will give me justice!
Публикувай отговор

Обратно към “Административни въпроси”