fak, няколко страници по напред в същата тема написа:Което ми напомня, че в селското ОУ също са сложили камери...![]()
Атака срещу Софийския университет
Модератори: peterdi, Bagatur, e-comedia
Re: Атака срещу Софийския университет
la douleur exquise
Тогава нещата станаха сложни.Партизанин в гората евентуално, но там пък те засича сателит и ...абе сложна работа е това съвременния свят.fak написа:fak, няколко страници по напред в същата тема написа:Което ми напомня, че в селското ОУ също са сложили камери...![]()
I'm hot
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
Сложно е когато решенията се вземат неграмотно и безхаберно 
сложно е за неграмотните и хората без хабер за какво става въпрос, бих казал аз, засенчвайки Бенджамин Франклин, който много е говорил, ама тогава още не е имало системи за ограничен достъп 
blubar написа:Сложно е когато решенията се вземат неграмотно и безхаберно
Значи, така решихме да ги подредим във форума - потребител, модератор, потребител, модератор . . .
-
hahaf
- Да живей словото
- Специалност: Кръчмонавтика
Луди хора..
Единият обяснява как било на запад и тук щяло да е така.
Втори как нямало да може да лъже за лекции.
Трети как системите се отпушвали при пожари и прочее.
Свалете розовите очила, погледнете българския държавен университет, в който учите и помислете колко от парите ще отидат за качествена реализация на проекта?!
Верно нямате идея и от охранителни системи, сървъри, незащитеност, хакнатост..
Най-разумно ми се вижда да се смени охраната с адекватна, разбирайте по-млада, която да следи да няма помияри (човекоподобни и не само) и т.н.
Свалете розовите очила, погледнете българския държавен университет, в който учите и помислете колко от парите ще отидат за качествена реализация на проекта?!
Най-разумно ми се вижда да се смени охраната с адекватна, разбирайте по-млада, която да следи да няма помияри (човекоподобни и не само) и т.н.
Повръщам върху гадните урунгели!
<---- НАЙ-ГОЛЕМИЯТсклт написа:Всичко ще си покаже ,когато излязат резултатите от изпитите за 2011-2012 година.
Тук трябва да бъде както на запад.Ти може и да искаш да живееш в общество на нивото на някоя анадолска провинция, но на мен не ми се ще.Охраната е само един от проблемите, но важен и е добре да бъде културно и грамотно разрешен.Едно от тези неща е затварянето на сградата за неоторизиран достъп, другото е заснемането на всички евентуални нарушения и третото е стягането на охраната.hahaf написа:Луди хора..
I'm hot
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
- george.merlin
- Драскач
- Специалност: книгоиздаване
- Курс: трети
Ми не знам какво му е толкова специалното на българския държавен университет, че да не се прокара някаква мизерна система. Прави ми впечатление, че множеството писали в темата са крайно разочаровани от университета, в който са избрали да учат. Ами хора, явно сте запознати с администрацията и с пропуските й, а какво правите по въпроса? Освен, че висите по форумите и плюете кой какъв бил, как нищо нямало да стане, как все някой ще осере работата (с извинение) и как всъщност нямало полза от никакви подобрения. Четох някъде и мнения за ремонтите в блоковете - ами пак някой не е доволен. Някой все иска някаква промяна, ама не дава идеи - само виси пред монитора и се изживява като пророк-експерт: "Това няма да стане, дайте следващото. Уф, това пък иска труд, не, не, администрацията няма да се справи, мани го това..."
Спрете с тези глупости. Кой колко разбира от системи, карти и хаквания няма общо с темата. Единственото хубаво в тая тема се оказа евентуалните недостатъци, които "опозиционерите" разкриха и евентуалните решения, които другите се опитаха да предложат. Поне за себе си гарантирам, че това което съм написал като възможности на системата са реални неща, които или съм виждал на живо, или съм се интересувал по други поводи и знам, че е възможно.
Омръзнаха ми глупави спорове. Не знам кой отговаря за това, но нека се направи допитване от ръководството на СУ до студентите, да се гласува и да се реши дали студентите искат или не. Но да не стане като евроизборите - никой да не знае, за какво иде реч. Първо да ни дадат да видим проектчето, да разберем подробностите, без финансовата част, която абсолютно НЕ ни интересува, освен ако няма ние да плащаме системата (а тя се плаща от бюджета на университета, голяма част от който са пари от държавния бюджет). Какво сте се загрижили толкова за тия пари? Ако не ги усвоят по такова перо, те едва ли ще стигнат до нас студентите по друг начин и ще си останат неусвоени...
Спрете с тези глупости. Кой колко разбира от системи, карти и хаквания няма общо с темата. Единственото хубаво в тая тема се оказа евентуалните недостатъци, които "опозиционерите" разкриха и евентуалните решения, които другите се опитаха да предложат. Поне за себе си гарантирам, че това което съм написал като възможности на системата са реални неща, които или съм виждал на живо, или съм се интересувал по други поводи и знам, че е възможно.
Омръзнаха ми глупави спорове. Не знам кой отговаря за това, но нека се направи допитване от ръководството на СУ до студентите, да се гласува и да се реши дали студентите искат или не. Но да не стане като евроизборите - никой да не знае, за какво иде реч. Първо да ни дадат да видим проектчето, да разберем подробностите, без финансовата част, която абсолютно НЕ ни интересува, освен ако няма ние да плащаме системата (а тя се плаща от бюджета на университета, голяма част от който са пари от държавния бюджет). Какво сте се загрижили толкова за тия пари? Ако не ги усвоят по такова перо, те едва ли ще стигнат до нас студентите по друг начин и ще си останат неусвоени...
Абе няма какво да питат - да слагат системите и туй то.Стига пасивност забавяния, нерешителности и глезотии.Това е в интерес на студентите и толкоз.Никой няма да бъде ощетен от системата, освен някой, който би бил санкциониран от нея и мисля, че такива хора нямат аргумент в случая.
Последно промяна от Batbayan на 26 Авг 2009, 23:20, променено общо 1 път.
I'm hot
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
-
hahaf
- Да живей словото
Aз ти предлагам да не квалифицираш кой къде иска да живее, а?Batbayan написа:Ти може и да искаш да живееш в общество на нивото на някоя анадолска провинция, но на мен не ми се ще.
Каквото исках да кажа го казах.
Наясно съм как се дават търгове, как се печелят и прочее.Не си мислете, че най-старото учебно заведение, което е държавно, е с нещо по-различно от която и да е държавна администрация.За състоянието на въпросните няма какво да говорим.
<---- НАЙ-ГОЛЕМИЯТсклт написа:Всичко ще си покаже ,когато излязат резултатите от изпитите за 2011-2012 година.
Ооо съжалавам господин професоре на който е ясно всичко което става в държавата...hahaf написа:Aз ти предлагам да не квалифицираш кой къде иска да живее, а?Batbayan написа:Ти може и да искаш да живееш в общество на нивото на някоя анадолска провинция, но на мен не ми се ще.
Вие се обидихте...
Колко нетактично от моя страна...
I'm hot
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
-
hahaf
- Да живей словото
Цифровият свят има телесни измерения.
Да разбира се.Това е обаче по онзи непонятно - разнообразен модел на светоусещане...
I'm hot
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
- mebbeth
- Живее, за да пише
- Специалност: Сърбохърватистика
- Обратна връзка:
Винаги такива теми се обръщат на лични спорове,
няма нужда. Всички искаме едно и също - да бъде
по-добре, разбира се, всеки от собствения си
опит и натюрел, вижда различни пътища към целта.
george.merlin, при опит да се противопоставиш на
администрацията като СБЕ, тя те смачква на мига,
ако се задълбочиш, каузата ти се превръща в личен
проблем и много често ти коства повече, отколкото
можеш да си позволиш. Или си траеш или се махаш,
или плюеш по форумите. Което зависи от мен, аз го
правя, но повече лично търсене на отговорност - НЕ!
Мисля, че именно институцията първа трябва да се
отвори, да бъде прозрачна и да се допитва до нас,
да мисля го и то съвсем сериозно.
няма нужда. Всички искаме едно и също - да бъде
по-добре, разбира се, всеки от собствения си
опит и натюрел, вижда различни пътища към целта.
george.merlin, при опит да се противопоставиш на
администрацията като СБЕ, тя те смачква на мига,
ако се задълбочиш, каузата ти се превръща в личен
проблем и много често ти коства повече, отколкото
можеш да си позволиш. Или си траеш или се махаш,
или плюеш по форумите. Което зависи от мен, аз го
правя, но повече лично търсене на отговорност - НЕ!
Мисля, че именно институцията първа трябва да се
отвори, да бъде прозрачна и да се допитва до нас,
да мисля го и то съвсем сериозно.
- george.merlin
- Драскач
- Специалност: книгоиздаване
- Курс: трети
Вероятно си права - още не съм се "запознал" с администрацията. Надявам се, разбира се, да нямам големи пререкания с тях.
Но пък ако студентите не водим лични битки, то никой няма да обърне внимание и да реши да се реформира. Трябва да се жертват 1-2 редици студенти, че да се види, че има проблем в администрацията и да се почне да се решава. Разбирам, естествено, че на никого не му се жертват нерви и свободно време в битки с администрацията, затова и всичко си седи по стария начин.