Атака срещу Софийския университет
Модератори: peterdi, Bagatur, e-comedia
Re: Атака срещу Софийския университет
Ахъъм. Имаме си нови думи за корупция - "грешки" и "пропуски". Мхмммммм. Страхотна логика!
Значи, така решихме да ги подредим във форума - потребител, модератор, потребител, модератор . . .
Точно защото СУ е най-старото и елитно висше учебно заведение в България критериите към неговото управление и преподаването в него трябва да бъдат високи и да са под постоянен контрол, за да няма произволи.Сега спорът кой крив - кой прав явно е сложен.Така или иначе ако има закононарушения то държавата сама ще се заеме, защото все пак става дума за дъравен университет.Ако пък е поредния междуличностен спор - изгонили някой и той опищява орталъка като се хваща за всичко и го преекспонира пред медиите- явно не заслужава никакво внимание.
Според мен много е добре, че ще се вземат мерки за ограничаване на достъпа до университета.И на мен ми е хрумвало, че СУ е малко като разграден двор сега.Хубаво е и че на новото ръководство също му е направило впечатление.Бил съм в чуждестранен университет и там използваха пластмасови студентски лични карти със снимка и информация за студента ( име ,факултет, специалност и др.) и магнитна част която осигуряваше достъп до сградите на университета.След приключване на обучението картата се връщаше за унищожение.С нея се заемаха и книги за библиотеката.Едно прекарване през машинката и вече човек е индентифициран.Беше с размера на лична карта и се побираше във всеки портофейл.По едно време ми стана толкова голям навик да я използвам, че даже забравих за съществуването и.Но нейната работа определено беше голяма.С нея се вземаше и храна с намаление в стола на университета.
Добро нещо е и обръщането на внимание на информираността на академичната общност чрез актуална и поддържана информация в сайта.Това винаги прави впечатление за една сериозна институция.
Дано повечето амбициозни планове за СУ се осъществят, защото има още какво да се прави, за да стои университета не само с историята си ,но и с материалната база, критериите за обучение и качествените кадри, които подготвя.Все пак не напразно ние студентите сме избрали да учим точно в СУ, а не някъде другаде.
Според мен много е добре, че ще се вземат мерки за ограничаване на достъпа до университета.И на мен ми е хрумвало, че СУ е малко като разграден двор сега.Хубаво е и че на новото ръководство също му е направило впечатление.Бил съм в чуждестранен университет и там използваха пластмасови студентски лични карти със снимка и информация за студента ( име ,факултет, специалност и др.) и магнитна част която осигуряваше достъп до сградите на университета.След приключване на обучението картата се връщаше за унищожение.С нея се заемаха и книги за библиотеката.Едно прекарване през машинката и вече човек е индентифициран.Беше с размера на лична карта и се побираше във всеки портофейл.По едно време ми стана толкова голям навик да я използвам, че даже забравих за съществуването и.Но нейната работа определено беше голяма.С нея се вземаше и храна с намаление в стола на университета.
Добро нещо е и обръщането на внимание на информираността на академичната общност чрез актуална и поддържана информация в сайта.Това винаги прави впечатление за една сериозна институция.
Дано повечето амбициозни планове за СУ се осъществят, защото има още какво да се прави, за да стои университета не само с историята си ,но и с материалната база, критериите за обучение и качествените кадри, които подготвя.Все пак не напразно ние студентите сме избрали да учим точно в СУ, а не някъде другаде.
I'm hot
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
- Lord
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: втори
Баяне, кой е този университет?
Инак влизането в Ректората стана голям проблем през втората седмица на януари т.г., когато всички входове, освен този откъм Яйцето (най-малък и трудно достъпен от пл. НС), бяха затворени. Тогава за пръв път откак имам вземане-даване със СУ охраната не пускаше никого без книжка или студентска лична карта. Началото на февруари, когато нещата се нормализираха, всичко си се върна по старому.
Малеееееееееее СТРАХ!
Инак влизането в Ректората стана голям проблем през втората седмица на януари т.г., когато всички входове, освен този откъм Яйцето (най-малък и трудно достъпен от пл. НС), бяха затворени. Тогава за пръв път откак имам вземане-даване със СУ охраната не пускаше никого без книжка или студентска лична карта. Началото на февруари, когато нещата се нормализираха, всичко си се върна по старому.
Малеееееееееее СТРАХ!
Мы строили, строили и наконец построили. Ура!
http://www.youtube.com/watch?v=BTgScuKReSo
Clevinger was dead. That was the basic flaw in his philosophy.
Няма конкретно значение кой е университета - в топ 50 листата се води и имаха много добра инфраструктура.
За магнитните карти няма нужда да има една врата.Просто се слага апаратура ( както за билетчетата в метрото) и охрана на 2-3 входа и няма проблеми.Всичко става за секунди.При някои модели карти даже не е нужно да се вади от портофейла.Само се допира до датчика и вс. е ок.
Аз януари бях зает с подготовката за да кандидатстудентските наново и не ходих на лекции затова съм пропуснал джамбурето с опашките...Но определено те се получават, когато има хартиени карти , които някой дрябва да преглежда и когато има само един вход.Ако нещата са с магнитните и с няколко входа всичко ще става супех механизирано.Нещо подобно на електронните карти за градски транспорт.Цък и това е.По този начин опашка от 20 души минава за 2 минути.
За магнитните карти няма нужда да има една врата.Просто се слага апаратура ( както за билетчетата в метрото) и охрана на 2-3 входа и няма проблеми.Всичко става за секунди.При някои модели карти даже не е нужно да се вади от портофейла.Само се допира до датчика и вс. е ок.
Аз януари бях зает с подготовката за да кандидатстудентските наново и не ходих на лекции затова съм пропуснал джамбурето с опашките...Но определено те се получават, когато има хартиени карти , които някой дрябва да преглежда и когато има само един вход.Ако нещата са с магнитните и с няколко входа всичко ще става супех механизирано.Нещо подобно на електронните карти за градски транспорт.Цък и това е.По този начин опашка от 20 души минава за 2 минути.
I'm hot
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
- Lord
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: втори
Чак пък Джамбуре...джамбурето с опашките
Картите (смарт карти, дебитни карти, точкови карти, нам кви карти) са любимият подарък на Големия брат за отрудения пролетариат.
Мы строили, строили и наконец построили. Ура!
Ми вместо отруден, пролетариата ще стане картов.
Иначе сериозно - виждал съм подобна мярка в действие - доста е удобна и няма някакви особени проблеми.Човек си носи студентската карта до личната и толкова - няма как да я забрави.
Иначе сериозно - виждал съм подобна мярка в действие - доста е удобна и няма някакви особени проблеми.Човек си носи студентската карта до личната и толкова - няма как да я забрави.
I'm hot
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
Така си е. И действа целогодишно, не само в особени ситуации. Онова в средата на януари си беше жалка история.Batbayan написа:
Иначе сериозно - виждал съм подобна мярка в действие - доста е удобна и няма някакви особени проблеми.
- Шепот
- Стенограф
- Специалност: Книгоиздаване
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Добре казано.Lord написа:Картите (смарт карти, дебитни карти, точкови карти, нам кви карти) са любимият подарък на Големия брат за отрудения пролетариат.
В работата на майка ми има такива карти и са си на място, защото чрез тях следят работниците дали си попълват работното време или взимат заплати за едното нищо. И нас ли ще ни следят сега дали ходим на лекции.
Както и да е, картите си имат и предимства, но камерите не мога да приема. Илчев се е изказвал, че трябва освен тези карти да се въведе и 24-часово видеонаблюдение, защото имало случаи на вадене на оръжие в сградата, а клошарите се бръснели в тоалетните на СУ. И затова всички трябва да ни снимат всеки ден. Малко повече информация -> тук. Ако не сте съгласни с новите мерки за "сигурност" -> тук
~ Кътчето ~
- mebbeth
- Живее, за да пише
- Специалност: Сърбохърватистика
- Обратна връзка:
Искам да има ограничение на входа на университета,
а не всеки да влиза и да излиза с каквото си пожелае,
куфари, сакове - внасят, изнасят разни работки...
Искам да има контрол, но не да ми направят някаква
смешна хартийка, в която кьоравия чичко на входа
да се вглежда с часове, докато зад мен някой закъснява
за лекция. Да, електронни карти е добра идея, не, камери
не е добра идея.
а не всеки да влиза и да излиза с каквото си пожелае,
куфари, сакове - внасят, изнасят разни работки...
Искам да има контрол, но не да ми направят някаква
смешна хартийка, в която кьоравия чичко на входа
да се вглежда с часове, докато зад мен някой закъснява
за лекция. Да, електронни карти е добра идея, не, камери
не е добра идея.
- kori
- Постоянно присъствие
- Специалност: журналистика
- Курс: четвърти
- Обратна връзка:
вече в гимназиите има камери, в университетите ли няма да има? cctv по принцип е полезно нещо, не разбирам защо ви смущава. на никой няма да му пука за вашия запис, докато не направите нещо нередно.
Което ми напомня, че в селското ОУ също са сложили камери...
направо настръхнах, като ходих да гласувам..
а за магнитните карти в университета - Глупост!
Така ше се следи кой колко пъти е влязъл и излязъл.. и пропада оправданието, че съм ходила на лекции, ма не съм от най-забележителните, та затва физиономията ми е така непозната..
направо настръхнах, като ходих да гласувам..
а за магнитните карти в университета - Глупост!
Така ше се следи кой колко пъти е влязъл и излязъл.. и пропада оправданието, че съм ходила на лекции, ма не съм от най-забележителните, та затва физиономията ми е така непозната..
la douleur exquise
- mebbeth
- Живее, за да пише
- Специалност: Сърбохърватистика
- Обратна връзка:
Това през януари беше пълна пародия, дори не бяха
предупредили, първият ден от двуседмичния контрол
протече супер смешно - студенти се застъпваха за
преподаватели, защото не си носят служебните документи,
преподаватели отвътре махаха на студенти и ги спасяваха
от охраната, за да влязат на лекция... С една книжка влизат
3 души и безброй други такива безумия...
А колкото до "атаката" с/у СУ, смятам, че вече е крайно
време да се следи тая бездънна каца и нейните служители
и така и така сме още в криза, бих искала да ревизират
състава и броя на администрацията, дейността й,
квалификациите, компетенциите и КПД-то и да я съкратят.
предупредили, първият ден от двуседмичния контрол
протече супер смешно - студенти се застъпваха за
преподаватели, защото не си носят служебните документи,
преподаватели отвътре махаха на студенти и ги спасяваха
от охраната, за да влязат на лекция... С една книжка влизат
3 души и безброй други такива безумия...
А колкото до "атаката" с/у СУ, смятам, че вече е крайно
време да се следи тая бездънна каца и нейните служители
и така и така сме още в криза, бих искала да ревизират
състава и броя на администрацията, дейността й,
квалификациите, компетенциите и КПД-то и да я съкратят.
Ами не мога да разбера какво ви притесняват камерите, освен ако не предполагате че дадена част от вашето поведение може да бъде счетната като неправилна и заснета...
Във всички публични институции има камери , в банките има камери в градския транспорт ( някои автобуси ) има камери по училищата и тн. и тн.Самото присъствие на камера с цел по-голяма безопасност не е нещо противозаконно или нарушаващо личните права.В тоалетните няма камери.Никъде.Защото тогава се нарушават права.Да не говорим че и сега в някои факултети има камери.
Камерите понякога могат да ви бъдат дори и от полза.Ако някой ви обере например то с камерата това може да се докаже.
А ако говорим за клошари в СУ - има такива не само по тоалетните но и в стола.Нямам нищо против старата баба дето обира огризките след храненето но някак си за това следва да си има социални кухни...И , доколкото знам, има такива.Защо тогава в СУ трябва да се внася цигания и простотия?С какво това показва статута на университета, като най-старо и уважавано висше учебно заведение в България???Някак си не върви без вземането на мерки.Това е едно начало да се надяваме след това да има по-сериозен вътрешен ремонт на ректората, че си е мърляво.
Във всички публични институции има камери , в банките има камери в градския транспорт ( някои автобуси ) има камери по училищата и тн. и тн.Самото присъствие на камера с цел по-голяма безопасност не е нещо противозаконно или нарушаващо личните права.В тоалетните няма камери.Никъде.Защото тогава се нарушават права.Да не говорим че и сега в някои факултети има камери.
Камерите понякога могат да ви бъдат дори и от полза.Ако някой ви обере например то с камерата това може да се докаже.
А ако говорим за клошари в СУ - има такива не само по тоалетните но и в стола.Нямам нищо против старата баба дето обира огризките след храненето но някак си за това следва да си има социални кухни...И , доколкото знам, има такива.Защо тогава в СУ трябва да се внася цигания и простотия?С какво това показва статута на университета, като най-старо и уважавано висше учебно заведение в България???Някак си не върви без вземането на мерки.Това е едно начало да се надяваме след това да има по-сериозен вътрешен ремонт на ректората, че си е мърляво.
I'm hot
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
Ами всъщност следенето за присъствие на учебните занятия ( или поне на задължителните такива ) е изискваемо според правилника на университета и по-точно:fak написа: Така ше се следи кой колко пъти е влязъл и излязъл.. и пропада оправданието, че съм ходила на лекции, ма не съм от най-забележителните, та затва физиономията ми е така непозната..
чл.135 ал.1
Но споко, едва ли някой ще дебне дали си била на лекции или не.
I'm hot
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
- Linna
- От дъжд на вятър
- Специалност: География
- Курс: първи
Taзи мярка по - скоро ще бъде с цел облекчаване на студентите и служителите в СУ, отколкото с цел показване на недостатъци, пороци или каквито и да е било други неща / визирам идването на лекции /
Геолого - географски факултет.
Спeциалност - География
Форма на обучение - Задочно
Американски форум: питаш нещо и ти отговарят;
Руски форум: питаш нещо и теб те питат;
Български форум: питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп.
Спeциалност - География
Форма на обучение - Задочно
Американски форум: питаш нещо и ти отговарят;
Руски форум: питаш нещо и теб те питат;
Български форум: питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп.