Купуваме лекции по право

Подфорум към Юридическия факултет

Модератор: MidwinterSun

Аватар
Batbayan
Вазов
Специалност: IVS

Re: Купуваме лекции по право

Мнение от Batbayan »

Scorpion написа:Батбаяне, стига с плеоназмите и умозрителните заключения - прочети Закона за авторското право и сродните му права и ще намериш отговор. Ако не успееш да го откриеш, явно не си достатъчно компетентен, за да се справиш с това четиво.
Да ти кажа не ми се занимава.Нямам личен интерес към това да проучвам така ли е или иначе. :mrgreen: Просто ми стана интересно, че явно не всички тук са на едно мнение и за мен проблема би могъл да бъде само от естество на това дали е позволено или забранено публикуването на материали без съгласието на лектора в случая.

Относно дали бих открил и разбрал закона - определено :wink: , но в момента имам други неща да правя и съм малко зает.Писането във форума от вртеме на време ме разведрява, защото иначе ще ми изпуши мозъка. :geek:
I'm hot
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
Аватар
SteveMcQueen
В началото бе словото
Специалност: Право
Обратна връзка:

Мнение от SteveMcQueen »

Batbayan написа:По-скоро въпросът е : Нужно ли е официално разрешение на преподавателя за публикуване на неговите лекции или не.За това трябва да се проучат законодателните разпоредби.
Въпросът юридически е ясен, тук коментираме моралната му страна. Scorpion дава насока за нормативния акт и за да не го четете целия, аз ще конкретизирам нормата: чл. 24. Която точно точка е относима, ще оставя на Вас.

Специално за сайта LawsBg мога да гарантирам, че всеки преподавател, който се обърне към нас с молба лекциите му да бъдат остранени от страницата ще бъде удволетворен на момента, в който се легитимира. Вероятно ще се опитаме да заменим лекциите с такива на друг автор, а ако не разполагаме с такива, страниците ще бъдат тотално премахнати.
Аватар
Batbayan
Вазов
Специалност: IVS

Мнение от Batbayan »

Сега обаче трябва да се отговори какъв е статутът на лекциите - водят ли се те публични събрания или не?
Ако не се водят то пак може да бъдат публикувани части от лекциите, които отговарят на чл.4 от същия закон ал.2 и ал.4. .
I'm hot
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
Публикувай отговор

Обратно към “ЮФ”