Благодаря ти, Neznaiko, за полезната информация и за също толкова бързия отговор (нещо, с което аз много се забатачих).Neznaiko написа:Здравей! Сега ще ти отговора на въпросите
1) Програмата за всяка година и всеки семестър е различна т.е се прави наново . Съветвам те да погледнеш за програмата в germanistik. gradina малко преди започване на учебната година , за да избегнеш тъпкането пред 169 през 1я учебен ден, където също се изнася програмата.
2) Доколкото знам можеш да надвишиш кредитите за една учебна година но нямаш право с надвишени кредити да избиваш за следващата т .е ако имаш повече кредити през предходна година не можеш да ги прехвърлиш, а се почва на чисто.
3) Това за групите……получило се е нещо като развален телефон. Истината е, че ще бъдете разпределени по 4 групи, а те се определят по реда на записването. Материала е един и същ, нямам никаква разлика. Просто 1 и 2 са по-силни групи, защото в последни 2 попадат хора, на които НФ заема по задно място в списъка на желанията и не са толкова силни,мотивирани….поне при нас е така . Но и в 1 и 2 има хора със слаб немски.
4) По граматика ще започнете с род и число лесно нали……………..не се учудвайте на 3ките и 4ките и липсата на 5ци и 6ци (ако има ще са 1 -2 Аве тази която ти е казала за изпита кой курс е?!
Ще последвам съвета ти и ще си потърся програмата на посочения от теб линк, въпреки че малко гъчканица и опипване няма да са в излишък. Ха-ха-ха-ха. (Опа, на това мястото му не е тук.
Еха, ще бъда с "мозъците" в една група.

Нещо толкова лесно и все пак такива ниски оценки? Верно ли? Тук все още седя и се кокорча...
Колкото до момичето - не мога да кажа със сигурност, но ми идеше него ден (когато ми го каза) да я застрелям с поглед. Всъщност ние двамата стигнахме до нещо като надхитряване пред всички останали. Но ако помага - тя беше една от тези студенти, които дойдоха да рекламират (колко уместна дума според мен) СУ. Мисля, че беше в края на март.
Благодаря също така и на теб, gothwolf, за бързата намеса и отговор на въпроса ми относно латинския език.Neznaiko написа:Мда така е.дано ви се падне Милушеваgothwolf написа:neznaiko, забрави да разясниш за нашия любим предмет - латинския![]()
Латинският е от задължителните предмети и мога да кажа, че беше изключително приятен предмет. Много зависи на каква преподавателка ще се случиш. Ние взехме набързо почти всичката граматика и на повечето това им дойде много, но ако следиш лекциите и учиш редовно, няма да имаш проблеми. Жалко, че е само един семестър.
Значи още един език в торбата. На това му викам аз късмет. Жалко, наистина, че само един семестър ще го учим. Мисля да взема да си се поподготвя предварително за изучаването му. ^^
Благодаря и на двама ви!