Архив от КСК 2009-2010. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!
Ихаа,една седмица ме е нямало и междувременно колко много нови мнения са се появили-браво,браво,колеги,така трябва - да сме активни С всеки изминал ден все повече ми се увеличава ентусиазмът и просто нямам търпение да започнем час по-скоро и да се запозная със всичко- колегите,преподавателите,учебния процес като цяло Колкото до книжките,аз все още нищо не съм пипвала във връзка със специалността,но някои от заглавията,които споменахте ми се сториха доста интересни,та май е време и аз да се поразровя из книжарниците
khhh написа: "Въведение в социологията" на Вебер откъде си намери?
В градската библиотека Библиотекарките там като че ли много мразят някой да се навърта или ровичка из картотеката им... и като ме видяха, че упорито обикалям от шкаф на шкаф ме привикаха. Аз им връчих листа с повечето заглавия, инструктирах ги да гледат само от едната страна на листа какво има и те се втурнаха да търсят
khhh написа: "Въведение в социологията" на Вебер откъде си намери?
В градската библиотека Библиотекарките там като че ли много мразят някой да се навърта или ровичка из картотеката им... и като ме видяха, че упорито обикалям от шкаф на шкаф ме привикаха. Аз им връчих листа с повечето заглавия, инструктирах ги да гледат само от едната страна на листа какво има и те се втурнаха да търсят
Ух яко! В градската библиотека тук,ме мотаха около час и половина за да ми кажат накрая че никоя от книгите които ми трябват не е за заемане!!!...а как се четат тия томове в библиотека...
mareto, Anna-Molly, не сте единствените, които нищо не са пипнали... Сега ми стана виновно, че не съм се заинтересовала какво трябва да чета... иначе темата се развива добре и се радвам, че е една от най-активните.
Хахх.. и аз се присъединявам към групата на лентяите... Аз също не съм чела нищо все още, така че relax xDD : )) Смятам, че ще имаме достатъчно време да четем, след като започнем, така че това не ме притеснява : )) Лятото все пак е за това - да му се насладим максимално, да се забавляваме, пък всичко ще дойде по реда си : )) Което в никакъв случай не означава, че има нещо лошо и сега да прочетем по нещичко, най - малкото, защото наистина изглежда интересно, така че.. ако тези дни реша най - после да си върна книгите в библиотеката, може да разгледам с какво разполагат и да си взема нещичко
Embrace this moment.. Remember.. We are eternal..
All this pain is an illusion...
Green-Space^^ написа:Хахх.. и аз се присъединявам към групата на лентяите... Аз също не съм чела нищо все още, така че relax xDD : )) Смятам, че ще имаме достатъчно време да четем, след като започнем, така че това не ме притеснява : )) Лятото все пак е за това - да му се насладим максимално, да се забавляваме, пък всичко ще дойде по реда си : ))
Точно така. Плюс това да си припомним какво учене и нерви бяха цяла година!
Политиката е втората най- древна професия. И мисля, че е твърде близка до първата Роналд Рейгън
Мисля, че сега е моментът да си призная нещо... когато бях в 8-ми клас на вътрешната страна на вратичката на гардероба ми имах залепен плакатът на Хърмаяни ( а защо не на Леголас? Не знам...)
Май горе-долу от тогава имам навика към началото на учебната година да ме хващат нервите и дали от нетърпение, дали от нещо друго (свързано с отвличане от извъзнемни......) и започвам да чета учебника по литература или да преговарям алгебрата Но след началото на учебната година всичко си идва на място и става нормално. Минавам почти неусетно на режима - чети в междучасията и се моли учителят да не се сети, че днес е 9то или 19то число от месеца
chorapche написа:Мисля, че сега е моментът да си призная нещо... когато бях в 8-ми клас на вътрешната страна на вратичката на гардероба ми имах залепен плакатът на Хърмаяни
Офтопик:
аааааааааааааааааааааааааааахахахахахахахахахахаххахахахах
Он: това те оправдава тогава!
Еdit: ако има софиянци, искате ли една мини социоложка среща да направим
Политиката е втората най- древна професия. И мисля, че е твърде близка до първата Роналд Рейгън
chorapche написа:Мисля, че сега е моментът да си призная нещо... когато бях в 8-ми клас на вътрешната страна на вратичката на гардероба ми имах залепен плакатът на Хърмаяни ( а защо не на Леголас? Не знам...)
Май горе-долу от тогава имам навика към началото на учебната година да ме хващат нервите и дали от нетърпение, дали от нещо друго (свързано с отвличане от извъзнемни......) и започвам да чета учебника по литература или да преговарям алгебрата Но след началото на учебната година всичко си идва на място и става нормално. Минавам почти неусетно на режима - чети в междучасията и се моли учителят да не се сети, че днес е 9то или 19то число от месеца
Разчупваш леда с това признание и аз ще призная нещо - да кажем че от "нерви" сега около изпитите около една седмица не излизах от вкъщи за да чета хари потър и гледах от 1 - 5 филм около 5 пъти всеки...А винаги винаги толкова съм ненавиждала тая книга и цялата истерия около нея !Но наистина много ме успокояваше! Както и яденето на бисквитки мираж...но..то имаше и други ефекти...
А и аз така винаги преди началото на нещо ново съм обзета от някво вълнение и нетърпение което е ужасно краткотрайно обаче - и сега използвам да прочета квото мога щото след седмица две ще се жалвам че идва октомври и тн..
Малко гузно ми става като гледам, че повечето от вас четат специализирана литература вече. Но пък аз точно за това си мислех скоро, че сега (месец и нещо преди началото) може би е последният супер свободен период в живота ми, когато мога да си чета каквото си искам на воля:) Та сега чета Scar Tissue. Вашата треска ме беше хванала доста по рано, когато се нахвърлих на Beyond Culture на Edward Hall, която е добра книга (нищо, че не я прочетох до края хаха). Планирала съм да приключа "несериозния период" с Power and Terror на Chomsky. Много ме радва обача, че колегите сте любознателни и обичате да четете книжки.
Относно треската преди изпитите - аз честно казано много обичам да ходя по изпити и винаги почти се случва нещо супер абсурдно и идиотско, за да поддържа страстта ми по тях. Малко съжалявам, че в КСК-то се отчетох само с един изпит обаче - тоя по английски. Но и там нямаше как да минем без подобавъчна доза простотия. Още на вратата единият от квесторите реши да се пошегувка с мен и аха аха да ми гепа шоколада.
chorapche написа:Мисля, че сега е моментът да си призная нещо... когато бях в 8-ми клас на вътрешната страна на вратичката на гардероба ми имах залепен плакатът на Хърмаяни
Офтопик:
аааааааааааааааааааааааааааахахахахахахахахахахаххахахахах
Он: това те оправдава тогава!
Еdit: ако има софиянци, искате ли една мини социоложка среща да направим
Аз напълно подкрепям идеята за среща! Ако има и други навити,може да организираме нещо
Ами, аз се чудя дали ще е етично спрямо останалите колеги, които не са от София.. Но.. ако никой няма нищо против, може да се организира такава среща, съгласна съм
Ами, защото това се предполага, че е среща за приетите Социология /и по - специално на тези от форума/ и би било хубаво, ако всички могат да присъстват .. Нямам идея кога хората ще дойдат към София, ако е малко по - раничко през септември - може по това време някъде да се направи, когато и те ще са тук, за да можем да сме всички или поне повечето от форума.. Поне така мисля аз.. но, както решите все пак : ))