Скандинавистика

Подфорум към Факултета по класически и нови филологии

Модератор: Don Horhe

Публикувай отговор
Аватар
Norwegian Wood
Легендарен флуудър

Re: Скандинавистика

Мнение от Norwegian Wood »

Solveig написа:Кредитите са важни за студентската мобилност в Европа.
... а също и за вземането на диплома в СъУ. Понеже, ако нямаш 120 (или колкото там трябва) кредита, не можеш да станеш бакалавър. Оттам и необходимостта да се записват разните му ЗИП-ове и СИП-ове, понеже само задължителните курсове не ги покриват (не че съм си правил труда да ги смятам). Нал'тъй?
А и за магистърските програми май си има изисквания за кредити също.
Когато нямаш какво да кажеш, кажи някоя древна китайска поговорка (древна китайска поговорка).
Аватар
Solveig
Постоянно присъствие

Мнение от Solveig »

/... ... .../
Последно промяна от Solveig на 12 Юни 2010, 23:24, променено общо 1 път.
Аватар
Norwegian Wood
Легендарен флуудър

Аха.
А, и пак към него - туй
Vaskes написа:
Нали уж каквото влиза в учебния план носи кредити, каквото не влиза - не носи.
.. не е точно така. Т.е. можеш да запишеш нещо към друг факултет/катедра извън учебния план и да имаш шанс да прецакаш администрацията и пак да ти пишат кредити, понякога става, понякога не. Села ви. :P
Когато нямаш какво да кажеш, кажи някоя древна китайска поговорка (древна китайска поговорка).
Аватар
skandinavistik
В началото бе словото

Мнение от skandinavistik »

Solveig написа:Кредитите са важни за студентската мобилност в Европа.

skandinavistik, доколкото знам, са 10 или 12 кредита, но трябва да питаш преподавателите си или в катедрата. Ние не знаем нищо със сигурност, защото сме още много, много далече от държавния изпит.
И аз съм чувала,че е 10 кредита, но това не е сигурна информация. Доколкото сме питали преподавателите, те не знаят,казват ни да питаме в канцеларията, а оттам обратно някой от преподавателите... изобщо получава се един затворен дяволски кръг... Иначе от кредитите зависи колко допълнителни курсове можем да запишем. Винаги може повече, но с по - малко няма да стане. На учебната програма пише:
ИЗБИРАЕМИ ДИСЦИПЛИНИ

ІІ к. – минимален брой кредити – 3
ІІ к. – минимален брой кредити – 3
ІІІ к. – минимален брой кредити – 6
ІV к. – минимален брой кредити – 15

Иначе казано, трябват ни 240 кредита от всички години общо. Но на никой не му е ясно дали от година на година могат кредитите да се прехвърлят. Т.е , примерно записвам повече курсове във втори курс и се освобождават от някои избираеми в трети. Но това е ако могат да се прехвърлят. А ако не могат,става кофти,защото в трети курс трябва да се запишат мин. 2 курса с по 3 кредита,а тези, които ги обявяват на програмата често носят само по 2.
И оттам, голямата далавера - ако държавния носи 10,та дори и 12 кредита, то тогава няма да се налага да записваме маса ненужни курсове, които носят малко кредити и само ни взимат от времето. Е, който иска, може да ги запише, стига да иска... та затова тази тема за кредитите и държавния...

http://uni-sofia.bg/index.php/bul/fakul ... inavistika
unique
lycka
В началото бе словото

Мнение от lycka »

За кредити от държавния не знам точна бройка, но мога да кажа със сигурност, че кредити не се прехвърлят по годинити, не си ги пресмятайте така, защото не може. Ако искаш и на 15 курса можеш да ходиш във втори курс, в трети пак ще трябва да си запишеш необходимия брой. Сори, но това е положението :)
Аватар
Norwegian Wood
Легендарен флуудър

Ха-ха.
Ми че то от ние, дето сега завършихме първи курс, далеч не всеки има необходимите три кредита, понеже чичкото, дето водел информатиката, казал, че нямало места.
За тези, дето са били в Норег сега, не знам, те да кажат дали имат. И аз май имам, ама чак в края на втората година ще си заверявам курса... както и да е.
Голяма работа е това СеУ....
Аватар
Vaskes
Летящите Пръсти
Специалност: Скандинавистика
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от Vaskes »

Хаха, може ли така, нещо не сте се доразбрали с пича по информатика. То така или иначе на информатика не се ходи, така че тея места дали ги има или няма няма значение. Даже да не си се записал в началото на семестъра отиваш накрая с една презентация на ПауърПойнт и нямаш проблеми (аз даже без презентация минах, щото още в началото му показах разни свидетелства за компютърна грамотност, графични дизайни, почетни грамоти и такива простотии от гимназията и от едни куросве и той директно ме освободи :lol: ).

Само е хубаво да се поинтересувате как се казва, щото аз нямах представа и той като ми даде книжката да си пиша шестицата и опа, ами сега... :lol:
Аватар
Solveig
Постоянно присъствие

Мнение от Solveig »

Vaskes написа:Хаха, може ли така, нещо не сте се доразбрали с пича по информатика.
Mоже, всичко може. Не ни бяха сложили информатиката в програмата, ок? И Езиковата култура не ни бяха сложили. :lol: Като си го повториш няколко пъти, започва да звучи забавно. И какво стана после, нещо ми се губи... помня, че ходихме два-три пъти в катедрата, някак успяхме да решим проблема с Mурдаров и не останахме неграмотни - поне в езиково отношение, защото не ни вместиха информатиката в програмата. Mисля, че резервният вариант беше да ходим с някоя друга група и да сме по двама-трима души на компютър, но ние го отхвърлихме. Pешихме да си вземем информатиката във втори курс, впоследствие май и от това се отказахме и вместо това ще записваме всички възможни спецкурсове отсега нататък.
Първи курс, подгответе се психически. :wink:
Аватар
kaamos
В началото бе словото

Мнение от kaamos »

Мими, нямате ли си кредити от ходенето в Берген? Или не се броят?
Аватар
Solveig
Постоянно присъствие

Мнение от Solveig »

Още не е ясно, Пролет, вие имате ли?
Аватар
kaamos
В началото бе словото

Мнение от kaamos »

Имаме, но не знам дали ще ни ги признаят милите лелки...
Аватар
Vaskes
Летящите Пръсти
Обратна връзка:

Мнение от Vaskes »

За тея кредити не се надявайте много.
На един приятел, който учил девет семестъра скандинавистика (+ японистика и още нещо, някакво двойно висше или както там го водят) в университета в Бон му се наложило да се върне в България един семестър преди да завърши, иначе там професор Симек (същият, който беше гост-лектор тук именно благодарение на въпросния приятел) му предлагал място като асистент. Та, като се върнал в България от СУ не му признали кьорав кредит. Къв Бон, к'ви пет лева, СУ е къде-къдее над тия мизерни европейски университети.
Аватар
Norwegian Wood
Легендарен флуудър

Мисля, че след горната история е хубаво да помълчим малко в името на СеУ...
Аватар
skandinavistik
В началото бе словото

Мнение от skandinavistik »

lycka написа:За кредити от държавния не знам точна бройка, но мога да кажа със сигурност, че кредити не се прехвърлят по годинити, не си ги пресмятайте така, защото не може. Ако искаш и на 15 курса можеш да ходиш във втори курс, в трети пак ще трябва да си запишеш необходимия брой. Сори, но това е положението :)
mi, vseki kazva zarli4no,na koi da viarvame??? Sekretarkite kazvat otidete pri kursovite vi, te pyk obratnoto... Na kolejka ot grupata i kazaha tazi godina,4e moje... anyway...
unique
Аватар
Norwegian Wood
Легендарен флуудър

Дам - вчера бяхме с една колежка до секретарката долу и й казаха, че нямало никакъв проблем в едната година да нямаш достатъчно кредити от избираемите, а в другата да си наваксаш и единственото, което ги интересувало, било в края да имаш 230 и 10 от държавните или нещо такова....
Публикувай отговор

Обратно към “ФКНФ”