За рождения ми ден ми подариха халба с надпис - Пия яко
И не беше лъжа
Модератор: MidwinterSun
+1fak написа:![]()
![]()
![]()
Ехххх славни години.....Проспивах по няколко учебни часа докато се освестя.....happyswift написа:Ние бяхме 8 момчета, обаче нямаше НЕпиячи
Сега като се сетя как сме се напивали като свине
Не са извинения, не са оправдания, не е завист(аз поне нямам повод за никое от изброените), не е въпрос на мотивация за учене. Има си 500 причини някои хора да се блъскат напред, и само една от тях е ученето(и като че ли доста слаба, малцина са склонни да правят каскади, за да учат, мнозина предпочитат да отстъпят и да търсят друг начин да се справят). И не разбирам толкова трудно ли беше да се види тази колизия в гледните точки (още в първото мнение съм написал, че завистта няма нищо общо)?Един съвет - не си намирайте извинения да обвинявате хората, че изкарват добри оценки като седят отпред, отзад, намигат на преподавателя и т.н.Оценките се изкарват с учене, а по принцип по-мотивираните към учене хора искат да са възможно най-близо до преподавателя, за да могат да чуват нормално и да не се разсейват от това, какво става няколко реда пред тях.По принцип такива хора , поради своето усърдие си изкарват добри оценки и после почват спекулации от завист.
По-скоро може да се каже, че хората които седят най-отзад по собствено желание рискуват да не чуват/виждат добре и това е индикация за недостатъчна мотивираност към ученето.
Това може и да е навик, разбира се.Има хора които обичат да са най-отпред.Най на показ.Хора всякакви, ама да се смята, че някой лектор толкова ще се умили към седналите по-напред, че и 6-ца на изпита без знания ще им сложи - това е глупаво според мен и едва ли интелигентен човек би седнал там с тази цел.Scorpion написа:Вече има микрофони, така че съображението за чуваемост на лекторското слово отпада. Да не говорим, че от втория и третия ред се чува не по-лошо, но най-вече първият си има фиксирани абонати. И на десети ред да си, пак се чува идеално, тъй като правистите имаме култура по време на лекции, така че и назад има напълно подходящи условия за слушане и цялостно възприемане на лекциите. Така че у мен се събужда основателно съмнение за намеренията на хората, които щурмуват първите седалки в аудиториите.
Явно за самоцелно подмазване не си чувал, а и не твърдя, че седящите на първия ред са интелигентни.Batbayan написа:Това може и да е навик, разбира се.Има хора които обичат да са най-отпред.Най на показ.Хора всякакви, ама да се смята, че някой лектор толкова ще се умили към седналите по-напред, че и 6-ца на изпита без знания ще им сложи - това е глупаво според мен и едва ли интелигентен човек би седнал там с тази цел.Scorpion написа:Вече има микрофони, така че съображението за чуваемост на лекторското слово отпада. Да не говорим, че от втория и третия ред се чува не по-лошо, но най-вече първият си има фиксирани абонати. И на десети ред да си, пак се чува идеално, тъй като правистите имаме култура по време на лекции, така че и назад има напълно подходящи условия за слушане и цялостно възприемане на лекциите. Така че у мен се събужда основателно съмнение за намеренията на хората, които щурмуват първите седалки в аудиториите.
Интересно ми е тогава, какво биха напраявили адекватните включвания...pink floyd написа:Пламене, и аз така смятах, обаче едни колеги от моя поток ни опровергаха. Неадекватните включвания и абонаментът за първите редици им донесоха освобождаване от изпит. Може и да не са го правили целенасочено хората, но си получиха бонификацията. Просто при някои преподаватели, живо се надявам да са малцина, натегачеството върви.
В първи курс едва ли ще разбереш, защото трудно ще има такиваBatbayan написа:Интересно ми е тогава, какво биха напраявили адекватните включвания...pink floyd написа:Пламене, и аз така смятах, обаче едни колеги от моя поток ни опровергаха. Неадекватните включвания и абонаментът за първите редици им донесоха освобождаване от изпит. Може и да не са го правили целенасочено хората, но си получиха бонификацията. Просто при някои преподаватели, живо се надявам да са малцина, натегачеството върви.![]()
![]()
Е, под адекватни имам предвид нормални въпроси, а не дебилни такива, най-често за неща, вече изказани от преподавателя...Scorpion написа:В първи курс едва ли ще разбереш, защото трудно ще има такиваBatbayan написа:Интересно ми е тогава, какво биха напраявили адекватните включвания...pink floyd написа:Пламене, и аз така смятах, обаче едни колеги от моя поток ни опровергаха. Неадекватните включвания и абонаментът за първите редици им донесоха освобождаване от изпит. Може и да не са го правили целенасочено хората, но си получиха бонификацията. Просто при някои преподаватели, живо се надявам да са малцина, натегачеството върви.![]()
![]()