за пичовете от първи ред вдясно в 272, които пристигаме в 7

Подфорум към Юридическия факултет

Модератор: MidwinterSun

Публикувай отговор
Аватар
Batbayan
Вазов
Специалност: IVS

Re: за пичовете от първи ред вдясно в 272, които пристигаме в 7

Мнение от Batbayan »

Мдааа, от класа си не мога да се оплача.Бяха пичове.И пички. :mrgreen:
За рождения ми ден ми подариха халба с надпис - Пия яко
И не беше лъжа :lol: :lol: :lol:
I'm hot
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
Аватар
happyswift
Флъдзила
Специалност: Международни отношения

Мнение от happyswift »

Ние бяхме 8 момчета, обаче нямаше НЕпиячи

Сега като се сетя как сме се напивали като свине :mrgreen:
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Специалност: Експертология и Специалистика
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

fak написа: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
+1
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
Аватар
Batbayan
Вазов

Мнение от Batbayan »

happyswift написа:Ние бяхме 8 момчета, обаче нямаше НЕпиячи

Сега като се сетя как сме се напивали като свине :mrgreen:
Ехххх славни години.....Проспивах по няколко учебни часа докато се освестя..... :lol: :lol: :lol:
I'm hot
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
Аватар
aahz
Пишете, о, братя
Специалност: Право
Курс: четвърти

Мнение от aahz »

Такаааа, не знам кой бърза с подценяването(защото ти пръв засегна темата за това кой какво и колко може), второ не съм казал нищо за хората, които са те оценявали, казал съм нещичко за хората, които са оценявали мен(които явно смятат, че като способности за изразяване сме равни, поне доколкото оценките на изпита по БЕЛ са критерий), но ти явно тълкуваш това като напдка. Което, мисля, че поставя въпоса кой от нас е по-докачлив, не смяташ ли?
За самохвалството - ти говориш за себе си доста смело(аз реших да спестя точно кой и как ме е оценил, явно на теб такива идеи са ти чужди и затова си доста конкретен, защо?), даваш съвети на хора, които са видяли повече, някак си ми се струва, че пак крадецът вика "Дръжте крадеца!" А за самодоволството - е, хвана ме там, виноват.
За четенето на темата - както отбелязах, да не си я чел беше оправдание, което явно нямаш, затова и се питам какво не разбираш от спора и мнението ми в частност. Но, ето накракто какво имам предвид и защо - 1. има хора, които се блъскат да са на първия ред, целите им са различни, но за мнозина целта е да са забалежими, дали за преподавателя или за някой друг - няма значение, 2. не малко от тези хора не слушат, а правят всичко друго и така пречат на хората около себе си, затова и не малко хора от форума буквално ги замерят с фъшкии, 3. самият автор на темата обвързва седенето на първия ред с натегачеството(аз само допълвам, че всъщност има много девиации, коти карат хората да идват на лекции и да се блъскат напред, ученето е доста назад в списъка,за сметка на причини от сорта на "Аз идвам да видя колегите си"), 4. затова и не мога да се съглася, че или си луд, или искаш да седиш напред, за да учиш по-ефикасно(например лециите по ИП - неведнъж първият ред беше пуст), т.е. има хора, които не искат да са напред и да се блъскат, а просто искат да чуват без значение на кой ред седят (по МО например съм успявал да записвам на 15-тия ред в 272 и оттогава тихичко кълна всички първокурсници пред себе си, които вдигаха доста шум). Накратко - стремежът да се седне най-отпред е доста масово разпространен, корени се често в грешни разбирания за идеята на университета и всеки, който му се поддава безконтролно, си е спечелил доста неприязъм, често с пълно основание. А дали няма значение дали преподавателят те вижда на лекции - ами, в моята група през юли някои оценки поспаднаха, точно защото някои физиономии не бяха разпознати. А искаш ли да те видят - първият ред е мястото за теб.
И ето тук е сблъсъкът в гледните ни точки:
Един съвет - не си намирайте извинения да обвинявате хората, че изкарват добри оценки като седят отпред, отзад, намигат на преподавателя и т.н.Оценките се изкарват с учене, а по принцип по-мотивираните към учене хора искат да са възможно най-близо до преподавателя, за да могат да чуват нормално и да не се разсейват от това, какво става няколко реда пред тях.По принцип такива хора , поради своето усърдие си изкарват добри оценки и после почват спекулации от завист.

По-скоро може да се каже, че хората които седят най-отзад по собствено желание рискуват да не чуват/виждат добре и това е индикация за недостатъчна мотивираност към ученето.
Не са извинения, не са оправдания, не е завист(аз поне нямам повод за никое от изброените), не е въпрос на мотивация за учене. Има си 500 причини някои хора да се блъскат напред, и само една от тях е ученето(и като че ли доста слаба, малцина са склонни да правят каскади, за да учат, мнозина предпочитат да отстъпят и да търсят друг начин да се справят). И не разбирам толкова трудно ли беше да се види тази колизия в гледните точки (още в първото мнение съм написал, че завистта няма нищо общо)?
И тъй като стана традиция да се разменят съвети - като първо, структурата е хубаво нещо, аз смятам, че е доста удобно човек да отделя мнението си по темата от мнението за опонента си и двата елемента да са подредени, а не разпокъсани на разбъркани части. И успоредно с това - нямам навика да пиша дълго, затова се засягам малко, когато някой откровено пренебрегва част от думите ми.
This is my life
Its not what it was before
All these feelings I've shared
And these are my dreams
That I'd never lived before
Somebody shake me
Cause I, I must be sleepin
Аватар
Scorpion
Легендарен флуудър

Мнение от Scorpion »

Вече има микрофони, така че съображението за чуваемост на лекторското слово отпада. Да не говорим, че от втория и третия ред се чува не по-лошо, но най-вече първият си има фиксирани абонати. И на десети ред да си, пак се чува идеално, тъй като правистите имаме култура по време на лекции, така че и назад има напълно подходящи условия за слушане и цялостно възприемане на лекциите. Така че у мен се събужда основателно съмнение за намеренията на хората, които щурмуват първите седалки в аудиториите.
I won't waste myself on you! http://www.youtube.com/watch?v=7UZLUmx7a34
Аватар
Batbayan
Вазов

Мнение от Batbayan »

Човек, шансът да имаш повече опит е изключително минимален...Но това е друг въпрос.

Сега виждам, че не разбра една точка от моя текст, но това е простено - пиша прекалено сложно и многостранно и повечето четящи, ако не внимават много , се объркват.Не съм казвал, че " или си луд, или искаш да седиш напред, за да учиш по-ефикасно".Казах: "освен ако колегата , който би седнал на 1-вия ред за да се подмазва, не е глупак да вярва, че това има някакво значение,
..Това определено променя смисъла на моето изказване, но ти не си го разбрал в правилната светлина.
Сега нека пристъпим към спора, че ме мързи да пиша много в момента.Ти смяташ, че учението не е единствената причина.Аз не съм казвал, че е , но когато отхвърлим мазненето като нещо, на което едва ли много хора се надяват, защото е абсурдно една главна причина остава ученето.Ако някой иска да си говори с колегите - там не е най-доброто място, защото е пред очите на преподавателя и това може да му изиграе лоша шега.Ако е за колежките - пак е по-добре поне на 2-3 ред, за да има такива и отпред и отзад, а не човек да трябва да се върти настрани или назад под носа на лектора.

Никой не отрича възможни и други причини за седене отпред освен ученето, но то определено преобладава. :wink:
I'm hot
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
Аватар
Batbayan
Вазов

Мнение от Batbayan »

Scorpion написа:Вече има микрофони, така че съображението за чуваемост на лекторското слово отпада. Да не говорим, че от втория и третия ред се чува не по-лошо, но най-вече първият си има фиксирани абонати. И на десети ред да си, пак се чува идеално, тъй като правистите имаме култура по време на лекции, така че и назад има напълно подходящи условия за слушане и цялостно възприемане на лекциите. Така че у мен се събужда основателно съмнение за намеренията на хората, които щурмуват първите седалки в аудиториите.
Това може и да е навик, разбира се.Има хора които обичат да са най-отпред.Най на показ.Хора всякакви, ама да се смята, че някой лектор толкова ще се умили към седналите по-напред, че и 6-ца на изпита без знания ще им сложи - това е глупаво според мен и едва ли интелигентен човек би седнал там с тази цел.
I'm hot
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
Аватар
Scorpion
Легендарен флуудър

Мнение от Scorpion »

Batbayan написа:
Scorpion написа:Вече има микрофони, така че съображението за чуваемост на лекторското слово отпада. Да не говорим, че от втория и третия ред се чува не по-лошо, но най-вече първият си има фиксирани абонати. И на десети ред да си, пак се чува идеално, тъй като правистите имаме култура по време на лекции, така че и назад има напълно подходящи условия за слушане и цялостно възприемане на лекциите. Така че у мен се събужда основателно съмнение за намеренията на хората, които щурмуват първите седалки в аудиториите.
Това може и да е навик, разбира се.Има хора които обичат да са най-отпред.Най на показ.Хора всякакви, ама да се смята, че някой лектор толкова ще се умили към седналите по-напред, че и 6-ца на изпита без знания ще им сложи - това е глупаво според мен и едва ли интелигентен човек би седнал там с тази цел.
Явно за самоцелно подмазване не си чувал, а и не твърдя, че седящите на първия ред са интелигентни.
Аватар
Batbayan
Вазов

Мнение от Batbayan »

Хора има всякакви, ама някой дали им обръща внимание?Аз ако бях преподавател такива най-щях да ги късам и то нарочно.За какви се мислят да се правят на интересни с глупости.Ако ми показват знания и с това се мазнят - тогава ще има поощрения, ама разни глупости не бих толерирал.А защо това би направил един професор навъзраст и с опит, при положение, че тия са му ясни още от самото начало?
I'm hot
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
Аватар
Scorpion
Легендарен флуудър

Мнение от Scorpion »

Слава богу абонатите на първия ред не минават с преференции. А някои от тях се саморазобличават чрез глупавите въпроси, които задават. "Внимание" получават единствено от стоящите зад тях колеги, които идваме 10 минути преди началото на лекцията и сядаме, където е свободно.
Аватар
pink floyd
Пишеща машина
Специалност: право

Мнение от pink floyd »

Пламене, и аз така смятах, обаче едни колеги от моя поток ни опровергаха. Неадекватните включвания и абонаментът за първите редици им донесоха освобождаване от изпит. Може и да не са го правили целенасочено хората, но си получиха бонификацията. Просто при някои преподаватели, живо се надявам да са малцина, натегачеството върви.
Аватар
Batbayan
Вазов

Мнение от Batbayan »

pink floyd написа:Пламене, и аз така смятах, обаче едни колеги от моя поток ни опровергаха. Неадекватните включвания и абонаментът за първите редици им донесоха освобождаване от изпит. Може и да не са го правили целенасочено хората, но си получиха бонификацията. Просто при някои преподаватели, живо се надявам да са малцина, натегачеството върви.
Интересно ми е тогава, какво биха напраявили адекватните включвания... :lol: :lol: :lol:
I'm hot
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
Аватар
Scorpion
Легендарен флуудър

Мнение от Scorpion »

Batbayan написа:
pink floyd написа:Пламене, и аз така смятах, обаче едни колеги от моя поток ни опровергаха. Неадекватните включвания и абонаментът за първите редици им донесоха освобождаване от изпит. Може и да не са го правили целенасочено хората, но си получиха бонификацията. Просто при някои преподаватели, живо се надявам да са малцина, натегачеството върви.
Интересно ми е тогава, какво биха напраявили адекватните включвания... :lol: :lol: :lol:
В първи курс едва ли ще разбереш, защото трудно ще има такива :lol:
Аватар
Batbayan
Вазов

Мнение от Batbayan »

Scorpion написа:
Batbayan написа:
В първи курс едва ли ще разбереш, защото трудно ще има такива :lol:
Е, под адекватни имам предвид нормални въпроси, а не дебилни такива, най-често за неща, вече изказани от преподавателя... :lol:
I'm hot
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
Публикувай отговор

Обратно към “ЮФ”