@aahz:
Ами, човек, не очаквам да имаш някакво особено мнение за мен, но не ме и подценявай толкова. Не знаеш кой къде и как ме е оценявал...
Но аз не ти се сърдя, няма как да знаеш, а и не ми се води безмислен детски спор.
Между другото си доста докачлив и обидчив...

И долавям голяма нотка на самозадоволство и самохвалство.Няма лошо по принцип.
Сега нека направя един извод.Ти мислиш, че не съм прочел темата, защото така ти се струва.Това обаче е нещо толкова субективно, че дори и няма да коментирам.Темата я прочетох и в нея има няколко страни.Едните са хората стартирали темата или по-скоро човекът който я е открил.Той не изказва някаква по-силна позиция против натегачеството на студентите, по-скоро прави темата като място за обсъждане и дискутиране на това натегачество и по-скоро обективизирането му в сядане на 1-я ред.
Следващата група хора са негативно настроените срещу подмазването колеги, които сипят обидни епитети на килограм към сядащите на първия ред.
Кристо, когото спомена, се опита да разведри темата и тона в нея като започна да пише шеги.
Други колеги ( аз включая) започнаха да изтъкват абсурда на това, някой да очаква , че като седне на 1-я ред (и/или се подмазва допълнително) това би имало някакъв положителен резултат за успеха този колега.Аз лично споделям това мнение.

Един от участниците в дискусията даже изказа предположение, че едно целенасочено подмазваческо поведение би се изтълкувало даже негативно от страна на преподавателя.Това също мисля, че е правилно.Следователно , освен ако колегата , който би седнал на 1-вия ред за да се подмазва, не е глупак да вярва, че това има някакво значение, остава да се открие логичния мотив за едно такова поведение.Някои колеги изказаха своето мнение, че близостта до преподавателя улеснява слушането при голяма зала и намалява разсейването на по-задните места...Според мен това е и основната причина да има хора, които искат да седят най-отпред.Кристо даде и друга причина, която се отнася конкретно за него.
Ти изказа едно много объркано мнение, което никой не може да интерпретира по начина по който ти си го мислиш и след като те коригирах заяви, че имам проблеми с разбирането.Това обаче не значи , че е невъзможно ти да нямаш проблеми с писането.Но ти тук изтъкна, че писмените ти работи са били проверявани от авторитети в научните среди и те имат високо мнение за тях.Това може и да е така, но определено тогава остава варианта, че просто когато си писал своя пръв отговор към мен тук ти не си го написал качествено.
Сега преди да продължим спора ( защото аз обожавам да споря ) изкажи къде е конфликта между нашите 2 тези - твоята, че ти е неприятно, че на 1-я ред седят хора, които не са толкова заинтересувани в конкретното записване на лекциите ( тука визираш мнението на Кристо) и моята,гоято гласи, че освен човек с клинична форма на мозъчна недостатъчност , друг едва ли би седнал отпред за да се подмазва ( със съмнителен резултат) а по-скоро хората се стремят към 1-я ред за да могат да учат по - ефективно, от гледна точка на собственото си старание.Смея да твърдя, че и ти се вклчваш към хората, които искат да седнат там за да записват по-добре, както и вече спомена сам.
Според мен 2-те тези се разминават и нямат пресечни точки.
П.П. Между другото за твое сведение на редовния по литература има 5.00 на Димчо Дебелянов и освен беглото минаване преди няколко годиони в гимназията и сегашното еднократно прочитане на произведенията не съм му отделял никакво време за подготовка, нито съм чел критически анализи.Текстът ми беше кратък, без цитати, но последователно логичен и ориентиран към проблемите в творбите.Интересно ми е как 2-ма проверяващи биха ми писали такава оценка, ако не съм разбрал проблемите на Дебеляновата поезия и не съм ги интерпретирал по един подобаващ начин на страниците на моята изпитна тема.А символистичната поезия е доста абстрактна понякога и трудна за разбиране...Някак си нещо не се връзва да не мога да разбера един интернет пост във форум, но да анализирам Димчо Дебелянов.Нп карай да върви - отдавам го това на твоята емоционалност, която проявяваш покрай спора.