Важно за всички студенти !!!

Това е общият студентски форум - за всичко свързано със следването на настоящите студенти на Софийския университет - бакалаври, магистри и докторанти.

Модератори: sientelo, peterdi, Ангел

Публикувай отговор
Аватар
kori
Постоянно присъствие
Специалност: журналистика
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Re: Важно за всички студенти !!!

Мнение от kori »

happyswift написа:Тези, които са редовно, нямат време да работят, за това ползват и намаление, докато задочниците имат тази възможност.Не виждам защо се оплаквате.Като не искате да плащате скъпи карти за градския транспорт - минете на редовно.

Все едно да искаме и ние да плащаме такси равни на тия на задочниците.Нали сме студенти ?
ето това е разсъждение като на олигофрен, защото се основава на презумцията, която като-олигофренът е направил - че "които са редовно, нямат време да работят" - която в едно по-късно изложение (а не разсъждение, както някои като-олигофрени твърдят) беше оборена.

искрено се надявам в международните отношения да преподават реторика и семантика.
Аватар
happyswift
Флъдзила
Специалност: Международни отношения

Мнение от happyswift »

И не разбирам какъв е извода ? (Ако има такъв)
Аватар
kori
Постоянно присъствие
Обратна връзка:

Мнение от kori »

Естествено, че не разбираш. Ти не си виновен. Изводът е, че следните мили думи
happyswift написа:Стига сте разсъждавали като олигофрени...

Айде стига глупости
следва да си ги кажеш сам.
Аватар
happyswift
Флъдзила

Мнение от happyswift »

Това трябваше да е плод на твоето софистицирано и трансцедентално формуско остроумие ?

Съжелявам,но когато ми излагаш факти като на 5 годишно хлапе......
Аватар
kori
Постоянно присъствие
Обратна връзка:

Мнение от kori »

какво става тогава? аз просто обяснявам като на олигофрен, за да няма после неразбрали
Аватар
happyswift
Флъдзила

Мнение от happyswift »

Епитетът, синко, факти като на 5 годишно хлапе, не означава елементарност, а глупост и необоснованост

Първоначалният ми епитет, който ти цитира, беше насочен към даден пост, не към твоя милост.Нямаше нужда да ми променяш насоката
Последно промяна от happyswift на 23 Авг 2009, 13:25, променено общо 1 път.
Аватар
kori
Постоянно присъствие
Обратна връзка:

Мнение от kori »

глупост и необоснованост е да викаш на някой по-голям от тебе "синко," както и да наричаш "факти като на петгодишно дете" епитет. впрочем аз вече се обосновах, като доказах (т.е. доказвам от две години), че твоят основен аргумент е необоснован. от там нататък ти можеш да ме наричаш както си искаш, но няма да промениш нещата в своя полза, нито ще ме накараш да те обиждам публично.
Аватар
happyswift
Флъдзила

Мнение от happyswift »

Доста самоуверено е да заявяваш такова нещо .

Доста смислен аргумент е да заявяваш нещо, базирано на твои наблюдения и опит, за всемирен факт

Та, относно темата.Тези, които са редовно плащат по-скъпи семестри и нямат време като задочниците за странични доходи.Следователно, няма защо да претендират за намаление на градския транспорт.
Аватар
kori
Постоянно присъствие
Обратна връзка:

Мнение от kori »

щом някой с моите скромни възможности е способен, значи всеки е способен.

така изразена, тезата ти е доста по-смислена и аз се съгласявам с нея. както казах и по-рано, "и двете страни имат право."

сега ще ти издам една малка тайна, която доказано помага в живота - джентълменът никога не обижда никого. ще се радвам много, ако бъдеш така добър и приемеш този съвет.
Аватар
ilijap
В началото бе словото
Специалност: Νεοελλινικη φιλολογια
Курс: първи

Мнение от ilijap »

happyswift написа: Та, относно темата.Тези, които са редовно плащат по-скъпи семестри и нямат време като задочниците за странични доходи.Следователно, няма защо да претендират за намаление на градския транспорт.
А кой си и да решаваш кой има право и кой няма??? Част от задочниците за хора със семейство и дете/деца. Може да плащат по-малко за семестър, но това няма значение. Поне за седмиците, когато имат очни, нека да ползват намаление, аз подкрепям!
I am the holder of decency and dignity in this show!
ex-SU-student
В началото бе словото

Мнение от ex-SU-student »

Така, ако позволите, да се включа по темата. Тази година завърших СУ, учех редовно, и от втори курс успоредно с ученето работех. Изкарвах прилична заплата, защото успях да си намеря работа в голяма международна компания. Не ми беше лесно да съчетавам двете неща, но не ме устройваше и да живея на гърба на родителите си. Не ми харесваше да се возя в градски транспорт, затова си купих кола и се придвижвам с нея. Е, щом аз го мога, защо и другите да не го могат? С какво аз съм по-различна от другите студенти? Може би с това, че не бях много активна по дискотеките, защото просто нямах физическата възможност след работната и учебна седмица да купонясвам, а имах нужда наистина да си почина.

Идеята ми е, не чакайте постоянно всичко на готово. Не разчитайте, че някой трябва да се грижи за вас. Когато не ви харесва нещо, просто се опитайте да го промените. Нищо не пада от небето, трябват просто малко повечко усилия.
Аватар
Leila_Valera
Пишете, о, братя
Специалност: Регионално развитие и политика
Курс: втори

Мнение от Leila_Valera »

И откога да си студент означава да чакаш нещо наготово? Връзката държава - гражданин трябва да е двустранна. Да речем ,че си държавна поръчка - поемат ти част от разходите, ти - останалата. Ако си работещ - полагаш труд, полезен за държавата, като гражданин си плащаш данъци и осигуровки , такси ... И тук идва моментът да получиш нещо насреща. Не мога да разбера защо когато има идея една общност да получи някаква преференция или облекчение всички останали наскачат срещу тях с вили и факли - на вас защо ви е това :!: :?: Напълно нормално е граждани с определен статус в една държава да се ползват от такива преференции, напълно нормално е и обикновените съвестни граждани да бъдат толерирани по определен начин. Трябва да спрем с постоянните нападки помежду си "Оправяйте се сами". Разбира се ,че не е редно да си седиш вкъщи и да чакаш само социални помощи, но в тази тема мисля, че изобщо не става дума за такива хора. Така че трябва да бъдем по-всискателни, ако ние самите сме коректни.
Ако искаш да разсмееш Господ, само Му разкажи плановете си.

Регионално развитие и политика
ex-SU-student
В началото бе словото

Мнение от ex-SU-student »

Защото, за да получи една общност преференция, трябва да се вземат пари от друга общност, защото всичко е един затворен кръг!
Аватар
mazda
От дъжд на вятър
Специалност: Инженерна физика
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от mazda »

Г-жа екс су студент - това е много хубаво че сте си намерили работа в голяма международна компания, явно сте се потрудила за да получите поста. Вие нищо съществено не казахте по темата. Това е принципен проблем - дали задочниците да имат и малкото привилегии на редовните. Пак казвам, въпросът е принципен, дали да има или да няма... Това че на вас късмета ви се е усмихна, ами браво, ама защо така високомерно го заявявате? Купила сте си кола - миии и какво от това. Не давате добър пример така. Нали трябва да се разтовари трафика в София. Всеки ден като се изтърсват по 80000 таралясници пришелци и такива като вас, дето не им харесал транспорта. Ми вие решавате че не ви харесва, защото е мръсен, не се возите в него, и други правят като вас и вътре става още по мръсно, защото остават да се возят само гратисчийте и мангалите. Ето виждате ли че и вие сте част от затворен кръг. Работейки в голама международна компания дали сте излизали извън БГ, например в Германия, там студентите не ги делят така. Бачкаш, не бачкаш, редовно, задочно ти все си студент. Бъдещето на тая държава и ТЯ се грижи за теб, защото знае че ще живее от теб в не толкова далечно бъдеще.
И тук би трябвало да е така, но докато има такива като вас, който се държат като ощипани моми, няма и сантиметър да мръдне положението.
Айде със здраве, пожелавам ви и втора кола да си купите.
The 4th Law of Thermodynamics:
Don't try to explain the first 3 on a blind date.

Гласувайте и Top Gear ще дойде в България
hahaf
Да живей словото
Специалност: Кръчмонавтика

Мнение от hahaf »

Сякаш само задочниците работят...

Все едно да влезеш право задочно с бал 21-22(тази година 25), а редовно да са с бал 23-24 (тази година 26) и да имате еднакви права!

Преди години, за да запишеш задочно трябва да си работел задължително и не можеш да ходиш на лекции..

Каква е разликата тогава!?
Повръщам върху гадните урунгели!
склт написа:Всичко ще си покаже ,когато излязат резултатите от изпитите за 2011-2012 година.
<---- НАЙ-ГОЛЕМИЯТ
Публикувай отговор

Обратно към “Студенти - общ форум”