Приети Социология

Архив от КСК 2009-2010. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
Scorpion
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: четвърти

Re: Приети Социология

Мнение от Scorpion »

И как беше на щипане тази твоя приятелка? И коя беше, ако не е тайна? :D
I won't waste myself on you! http://www.youtube.com/watch?v=7UZLUmx7a34
Аватар
Anna-Molly
Пишеща машина
Курс: първи

Мнение от Anna-Molly »

Scorpion написа:И как беше на щипане тази твоя приятелка? И коя беше, ако не е тайна? :D
Супер беше :lol: :lol: :lol: Съгражданката ти беше, аз горе написах :lol: :lol: :lol: Тя и другата приятелка сигурно е добре, ама не съм я пробвала още :lol: :lol:
Life's a game but it's not fair... I break the rules so I don't care...
Аватар
Scorpion
Легендарен флуудър

Мнение от Scorpion »

Anna-Molly написа: Тя и другата приятелка сигурно е добре, ама не съм я пробвала още :lol: :lol:
Лекичко щипвай там - да не я заболи :D
Аватар
Anna-Molly
Пишеща машина

Мнение от Anna-Molly »

Scorpion написа:
Anna-Molly написа: Тя и другата приятелка сигурно е добре, ама не съм я пробвала още :lol: :lol:
Лекичко щипвай там - да не я заболи :D
абе леко, леко, ама нали трябва да оставим белег, че сме били там :mrgreen: :pig_ball:
Life's a game but it's not fair... I break the rules so I don't care...
Аватар
SeLby
Вазов

Мнение от SeLby »

Скорпионе, срамота ще е, ако не отидеш да се включиш в масовото пощипване. :)
Изображение
Аватар
Scorpion
Легендарен флуудър

Мнение от Scorpion »

SeLby написа:Скорпионе, срамота ще е, ако не отидеш да се включиш в масовото пощипване. :)
После всичките ще се правят на ощипани моми :lol:

P.S. Автографи раздавам и сега.
Аватар
khhh
От дъжд на вятър
Специалност: Социология

Мнение от khhh »

ROKFELER написа:Вие пак сте добре,защото сте едва 60 човека.А на 5-и пред Юридическия беше ужасно просто-най-дългата опашка в целия университет :x :x :x .Даже и някои си бяха довели цялата рода,случайно да не се изгубят. :roll: :roll: :) :) :)
Ние сме 60,но за останалите 7 специалности във ФФ имаше по 60 души + тези които само потвърждаваха участие във второ класиране + семейства и приятели....
Изображение
PARTY HARD!!!
Аватар
Green-Space^^
В началото бе словото
Курс: втори

Мнение от Green-Space^^ »

Омг.. в тази тема започнаха и да се пощипват :mrgreen: :mrgreen:

Иначе, Khhh е права, далеч не ни беше толкова добре ... :mrgreen:
За опашките - наясно съм, че УЖ имаше такива, но просто си беше факт, че всички се бяхме струпали в една тъпла, в която последното нещо, което личеше, беше някакъв ред и организация..

Аз да попитам нещо - Колеги, след като се оказва, че спортът например не е задължителен - вие мислите ли да се записвате на някакъв и ако да - на какъв.. :roll:
Embrace this moment.. Remember.. We are eternal..
All this pain is an illusion...
Аватар
von
В началото бе словото
Специалност: СУ - Социология

Мнение от von »

Добър вечер на всички социолози
На въпроса за спорта- смятам да проуча как стоят нещата и имам желание да се запиша на нещо, защото е хубаво човек да тренира :flower: :connie_finishline:
Amantium ira amoris integratio! :connie_sleepymoon:

Изображение
Аватар
von
В началото бе словото
Специалност: СУ - Социология

Мнение от von »

Искам и аз да споделя радостта от факта, че има кой да ни дава съвети и да ни разяснява туй онуй ...
Благодаря wtf :viannen_37:
И ако може да се обърна към теб с една молба...ако е възможно да изброиш някоя и др. специалност, която е заължителна за изучаване и тн. Гледах програма, но не ми стана много ясно ...
Благодаря още веднъж ... радваме се, че те има :tatice_03: :tatice_05: :Vala_13: :viannen_27: :viannen_28:
Amantium ira amoris integratio! :connie_sleepymoon:

Изображение
Аватар
wtf
Драскач

Мнение от wtf »

Хахахаха :oops: Има ме, тук съм, за радсост или не :compress: Радвам се, че ви помагам.

Задължителни зимния семестър бяха методология на научното познание, въведение в социологията, социология на културата, социология на властта и история на социологията. Летния семестър бяха основни категории на социологическия анализ, социология на идеологиите, история на социологията втора част и логика на ЕСИ. Другото в програмата са избираемите курсове.
I speak sarcasm as a second language.
Аватар
chorapche
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от chorapche »

Здравейте.. . аз съм един малко неориентиран колега :cyclops:
Записах се още на 5ти, но чак сега открих тази тема. Вече спокойно мога да казвам "Да, знам няколко мой колеги" :mrgreen:

Иначе... социология ми беше първо желание и когато видях, че съм приета веднага скочих от Ямбол и се записах. Решила съм език - италиански. Не съм го учила, но след като се запознах с няколко италианци и ги слушах два часа как ми бърборят на родния си език и се влюбих :lol: - в езика. А за спорт - независимо дали мога или не мога да избирам, искам да "спортувам" скално катерене. С още дна приятелка ( която записа психология ) преди тренирахме това и нямаме търпение да подновим тренировките си. :salute:

А да... стана ми интересно кои книги сте открили. Аз сега чета на Питър Бъргър - "Покана за социология". Горещо я препоръчвам на всички. Интересна е, авторът има приятен и лесен за възприемане стил (книгата е написана не само за социолози, но и за широката публика, която, както мен, си няма никаква идея за какво точно става въпрос) и пише с невероятно чувство за хумор. А и нещо, което мен много ме зарадва - описва социологията като професия, която не се изчерпва само със статистически анализи и анкети. :blackeye: Опитах да започна "Въведение в социологията" на Вебер, но първо, че ми е труден стилът, второ - трябва да имаш някакво основно понятие от науката. :shaking2:
[Дзен дзенувам]
Изображение
Аватар
khhh
От дъжд на вятър

Мнение от khhh »

chorapche написа:Здравейте..
А да... стана ми интересно кои книги сте открили. Аз сега чета на Питър Бъргър - "Покана за социология". Горещо я препоръчвам на всички. Интересна е, авторът има приятен и лесен за възприемане стил (книгата е написана не само за социолози, но и за широката публика, която, както мен, си няма никаква идея за какво точно става въпрос) и пише с невероятно чувство за хумор. А и нещо, което мен много ме зарадва - описва социологията като професия, която не се изчерпва само със статистически анализи и анкети. :blackeye: Опитах да започна "Въведение в социологията" на Вебер, но първо, че ми е труден стилът, второ - трябва да имаш някакво основно понятие от науката. :shaking2:
Здрасти!!! :compress:
И аз сега чета "Покана за социология" и на мен много ми харесва смятам че всички в курса трябва да я прочетем! :P :lol: И да,права си 4е е насочена към широката публика,и по-конкретно,насочена е към студенти или неориентирани ученици,за да (както показва заглавието) ги покани да се занимават именно със социология. Идеята на книгата е да изясни какво точно е и с какво се занимава тази наука,а и защо всъщност е наука и какъв е "идеалният" тип социолог.
И тук е мястото да се похваля,че книжката която притежавам е С АВТОГРАФ ОТ САМИЯ ПИТЪР БЪРГЪР!!!!!!!ААААААААаааАааАа! взет от него когато преди няколко години е бил в България за серия семинари.
Чудя се само защо след години е казал че съжалява че е поканил хората да се занимават със социология...предполагам трябва да дочета книгата за да разбера.
"Въведение в социологията" на Вебер откъде си намери?
И аз забелязах разликата в стиловете и наистина доста трудно се чете академичен стил,ще ни трябва период на адаптация.Все пак Вебер ми се струва ясен ( разгледах един негов цикъл от лекции - "Макс Вебер - Ученият и политикът", подариха ми и още една негова книга,окей е) По-тежко ми е да чета Фуко. Просто тоя стил на писане - всичко е много задълбочено аргументирано,с натруфен с подробности изказ...
Изображение
PARTY HARD!!!
Аватар
wtf
Драскач

Мнение от wtf »

От Вебер няма да избягате :cyclopsani: А "Покана за социология" се разглеждат първите 5 глави в няколко курса, така че при всички положения ще минете поне част от нея.
I speak sarcasm as a second language.
Аватар
mareto
Драскач

Мнение от mareto »

Само аз ли още не чета нищо на тема социология?!
Изображение

Политиката е втората най- древна професия. И мисля, че е твърде близка до първата
Роналд Рейгън
Заключено

Обратно към “КСК 2009-2010”