Приети Социология

Архив от КСК 2009-2010. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
Steinn
В началото бе словото
Специалност: Социология
Курс: четвърти

Re: Приети Социология

Мнение от Steinn »

Прав.:wink:
Друго си е когато го чуеш - все пак докато се преподава, слушаш обяснения и разяснения които може и да не присъстват в дадената книга. А също така ако възмикнат и въпроси.
Точно тези курсове загледах, докато разглеждах програмата. :drunken: Особено ме заинтригува Социология на културата. :cyclopsani:
Btw, сега се сетих да попитам - колко, горе-долу, изпита се събират за един семестър? :)
Því örlög hvers manns gefa lit sinn og hljóm sinn hans verki.
Аватар
wtf
Драскач
Курс: втори

Мнение от wtf »

Малко. Зависи и какво си записал, дали имаш много избирателни предмети, но някои дисциплини не са с изпит през сесията, а напр. предаваш курсова или текущият контрол определя оценката, от други изпити можеш да се освободиш, но ще имаш макс. толкова, колкото курса посещаваш. Аз например ходех на 6 летния семестър, но имах само 3 изпита - от един се освободих, а 2 курса не завършваха с изпит, а с текущ контрол. Не е ад като в психологията с по 9-10 изпита на сесия, слава Богу :connie_nutzo:
I speak sarcasm as a second language.
Аватар
Steinn
В началото бе словото

Мнение от Steinn »

Хах, да в Психологията е култово с 10-то изпита. :shock: :mrgreen:
Добрее, значи да се надяваме да има повече дисциплини с текущ контрол. :mrgreen:
Аватар
fak
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от fak »

wtf написа: Не е ад като в психологията с по 9-10 изпита на сесия, слава Богу :connie_nutzo:
м да :connie_nutzo: :connie_nutzo:
la douleur exquise
Аватар
khhh
От дъжд на вятър
Курс: първи

Мнение от khhh »

Steinn написа:Благодаря за изчерпателния отговор. :D
Колкото до бюрокрацията - разбрах как ще вървят нещата свързани с нея в СУ още от записването. :x
Много обмислях и дискутирах с колеги и така и не успяхме да открием дори 1 причина да не използват в СУ пространствената си база при записването на новите студенти....
Абе да бяха турили по още 1-2 стаи за факултет и нямаше да има истерии и 3 опашки пред стая,3 часа чакане прав.Не знам дали някои от вас се е записвал на 5ти - беше невероятно...Пристигнах в СУ към 14:30,една приятелка ми пазеше място на опашката за таксите от 40 минути и платих си нали,слизам във ФФ и чакам...чакам...чакам....става 15:30,а периодично няква нервна кака пищи от другия край на опашката и нещо си псува,някой я настъпвал ли бутал ли се не знам.Беше ужасно - адски горещо,шумно,всички нервни...Е..да бяха отворили още 2! само 2 стайчета от огромната сграда,да бяха турили още 3-4 лелчета.Ако толкоз нямат да платят за още лелки,да включат към семестриалната такса още по левче отгоре и ето ти 8-9 хил.лева за още 80 -90 лелки и се приключва с проблема....бахти... И защо по дяволите чак на втория ден от записването се сетиха да раздават номерца?! Се едно за първи път приемат студенти!!!!
Изображение
PARTY HARD!!!
Аватар
Green-Space^^
В началото бе словото

Мнение от Green-Space^^ »

Оооооо.. и аз бях там, и аз участвах xDDD На 5-ти беше просто потресаващо ... Навсичкото отгоре имаше някаква конференция в стаята точно с/у тази, в която ставаше записването?! :mrgreen: Поредица от абсурди, но така е навсякъде в БГ, не само в СУ.... Така че .. отчасти сме свикнали с това, колкото и нелогично да е...
Embrace this moment.. Remember.. We are eternal..
All this pain is an illusion...
Аватар
khhh
От дъжд на вятър

Мнение от khhh »

Green-Space^^ написа:Оооооо.. и аз бях там, и аз участвах xDDD На 5-ти беше просто потресаващо ... Навсичкото отгоре имаше някаква конференция в стаята точно с/у тази, в която ставаше записването?! :mrgreen: Поредица от абсурди, но така е навсякъде в БГ, не само в СУ.... Така че .. отчасти сме свикнали с това, колкото и нелогично да е...
А да вярно че имаше - колоквиумимклйклйад не я знам тая дума ахахахаха беше обявено в сайта на СУ - учени от нзсиколко страни се събират да си обсъждат някви неща..супер са го измислили... да си обсъждат докато зайци пискат нервно из коридорите.

П.П. Хехе,нашата тема е една от най-активните във форума 8)
Изображение
PARTY HARD!!!
Аватар
Steinn
В началото бе словото

Мнение от Steinn »

И аз, и аз. :mrgreen: Аз отидох да се редя в 11:55, :shock: и по едно време се оказа, че доста хора от опашката сме се редили всъщност на грешната опашка (то все едно си личеше, че въобще има някви опашки) :roll: и така до 17:15. :shock: :shaking2: Просто беше култово.

Green и аз го помня тва с конферренцията - дето ни казаха да сме били говорели по-тихо, щото сме им пречили. :mrgreen:
Аватар
Green-Space^^
В началото бе словото

Мнение от Green-Space^^ »

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Лелеее.. сега ми е адски смешно xDDDD Просто като се сетя и ми иде да се разплача от смях :mrgreen: :mrgreen: Макар че тогава нещата стояха по съвсем различен начин на емоционално ниво при мен, а и не само при мен.. :mrgreen:
Аааа.. и за опашката - WTF?! :mrgreen: То там нямаше опашка, а имаше една тълпа, която се буташе непрекъснато, за да влезне по - бързо xDD Да не говорим и за това колко беше топло, задушно и прочее..

Steinn - да, за същия случай .. хахах, още не мога да го проумея това - хубаво - насрочили са я тази конференция за същия ден от 1-я, обявен за записване на новоприетите, ама.. толкова ли не успяха друга стая да си намерят, то е ясно, че ще е шумно, когато има толкова много нетърпеливи и изнервени хора, които чакат цял ден, за да се запишат... ?!

Khhh - темичката ни е най - активна, защото ние я правим такава : ))))))))))))))))))))
Embrace this moment.. Remember.. We are eternal..
All this pain is an illusion...
Аватар
mareto
Драскач

Мнение от mareto »

wtf, още няколко въпроса :oops:
1. Преподавателите държат ли на присъствие, имам предвид ще мога ли да ходя на работа и да пропускам някои лекции?
2. Как се научаваш да поемаш такъв голям обем информация. Чувала съм, че тези обеми, които ние учехме като теми се взима по предмет на семестър. Трудно ли се учи?
Изображение

Политиката е втората най- древна професия. И мисля, че е твърде близка до първата
Роналд Рейгън
Аватар
khhh
От дъжд на вятър

Мнение от khhh »

Green-Space^^ написа: Аааа.. и за опашката - WTF?! :mrgreen: То там нямаше опашка, а имаше една тълпа, която се буташе непрекъснато, за да влезне по - бързо xDD Да не говорим и за това колко беше топло, задушно и прочее..
:roll: ти си мислиш че е било тълпа :lol: ,а всъщност имаше 3 опашки :wink: - средната за записване,първата за БИН,Политология и европеистика а вторта за социология и тн.
И бтв конференцията не е била само първия ден от записването - продължила е няколко дни...и пак идва въпросът с огромното пространство с което разполага университета....не мога да го проумея...опитвам се но не мога....да ги бяха сложили в други стаи,2 етажа да им бяха отделили и тн втф...
много ме възмущава това!
Изображение
PARTY HARD!!!
Аватар
wtf
Драскач

Мнение от wtf »

Повечето нямат кой знае какви изисквания за присъствие, само на един курс трябваше да се записзаш в една тетрадка и да имаш минимум половината плюс едно присъствие, за да те допуснат до изпит. Но по другите нямаше изискване. Но особено в началото бих те посъветвала да си направиш графика за работа така, че да можеш да ходиш на максимално много неща, поне първия семестър, докато свикнеш с ритъма, изискванията и натоварванията.
А обемите... На всяко упражнение ти дават да прочетеш за следващия път текстове от около плюс/минус 20 страници, понякога и до 50. Но то не обемът е толкова проблем, колкото това, че место текстовете са по-абстрактни и ... научни :P Кота завършваш училище не си много подготвен да четеш по-трудни текстове и има един период на адаптация, което е естесвено. Налага се да четеш някои текстове по няколко пъти, за да схванеш някои неща, някои курсове са доста стресиращи в началото точно заради абстрактността - напр. методология на научното познание беше доста голямо предизвикателство за доста колеги (въпреки че доц. Знеполски е страхотен преподавател) точно защото тесктовете са абстрактни, учиш какви са основните проблеми при правенето на теории и наука въобще. Не мисля, че е за първи курс първи семестър, ама няма как... :compress:
Иначе се свиква. Колкото повече неща имаш да правиш, толкова си по-организиран. За мен не беше много трудно да свикна, на мен ми е адски интересно, а като ти е интересно е мнооооооого по-лесно. :wink:
Аватар
wtf
Драскач

Мнение от wtf »

Колкото до опашките... ВИНАГИ е така, ужасно е изнервящо, винаги чакаш часове - за плащане на такси, подаване на документи за стипендии и общежития, кошмар е! :Alvarin_07: И информацията, която дават, е противоречива... :evil: :twisted:
Аватар
Anna-Molly
Пишеща машина

Мнение от Anna-Molly »

аз на 5ти като бях минах за 5 мин, щото нямаше никакви хора, ама тва беше някъде към 9 :lol: :lol: :lol: иначе като се записвах тъкмо дойде мой ред....и обедна почивка :evil: :evil: :evil: карай де, поне тва го минахме вече :mrgreen:
Life's a game but it's not fair... I break the rules so I don't care...
Аватар
Anna-Molly
Пишеща машина

Мнение от Anna-Molly »

ROKFELER написа:Вие пак сте добре,защото сте едва 60 човека.А на 5-и пред Юридическия беше ужасно просто-най-дългата опашка в целия университет :x :x :x .Даже и някои си бяха довели цялата рода,случайно да не се изгубят. :roll: :roll: :) :) :)
Аз и на тая опашка бях, чаках с една приятелка, но ние минахме бързо :lol: след като я ощипах 5-6 пъти, за да се движи по-бързо :lol: :lol: :lol: Amber помниш ли, помниш 8) :lol:
Life's a game but it's not fair... I break the rules so I don't care...
Заключено

Обратно към “КСК 2009-2010”