Повечето нямат кой знае какви изисквания за присъствие, само на един курс трябваше да се записзаш в една тетрадка и да имаш минимум половината плюс едно присъствие, за да те допуснат до изпит. Но по другите нямаше изискване. Но особено в началото бих те посъветвала да си направиш графика за работа така, че да можеш да ходиш на максимално много неща, поне първия семестър, докато свикнеш с ритъма, изискванията и натоварванията.
А обемите... На всяко упражнение ти дават да прочетеш за следващия път текстове от около плюс/минус 20 страници, понякога и до 50. Но то не обемът е толкова проблем, колкото това, че место текстовете са по-абстрактни и ... научни

Кота завършваш училище не си много подготвен да четеш по-трудни текстове и има един период на адаптация, което е естесвено. Налага се да четеш някои текстове по няколко пъти, за да схванеш някои неща, някои курсове са доста стресиращи в началото точно заради абстрактността - напр. методология на научното познание беше доста голямо предизвикателство за доста колеги (въпреки че доц. Знеполски е страхотен преподавател) точно защото тесктовете са абстрактни, учиш какви са основните проблеми при правенето на теории и наука въобще. Не мисля, че е за първи курс първи семестър, ама няма как...
Иначе се свиква. Колкото повече неща имаш да правиш, толкова си по-организиран. За мен не беше много трудно да свикна, на мен ми е адски интересно, а като ти е интересно е мнооооооого по-лесно.