няма се ебаваш с чичо ти Алфред, ей!Norwegian Wood написа:...
Стихотворения на форумците
Модератори: FloWersOfEviL, Smoking Mirror, Мила, thegirl
Re: Стихотворения на форумците
la douleur exquise
- Norwegian Wood
- Легендарен флуудър
Там е работата, че не всички са "напъни на разни графомани". Ама всеки с компетенцията си.Boromir написа:Четирите реда на Носферату предизвикват много по-приятни емоции, отколкото всичките останали напъни на разни графомани
Когато нямаш какво да кажеш, кажи някоя древна китайска поговорка (древна китайска поговорка).
Може. Ти обаче що си толкоз сърдит? Едва ли е от безкористно желание да защитиш престрашилите се да пишат тук, особено предвид грубиянските ти изказвания. Или смяташ, че твоите творения са толкова класни, че никой не може да ги побере в ума си и затова скачаш срещу всички?
Ако е така, очакват те тъжни дни на осъзнаване и разочарование.
Ако е така, очакват те тъжни дни на осъзнаване и разочарование.

- Ivo Penev
- Легендарен флуудър
- Специалност: право
- Обратна връзка:
това всичкото,което изписахте можеше и на ЛС
(само отбелязвам),иначе това е форум - публичността е разрешена 
memento mori
- WickedWitch
- Форумозавър Рекс
- Специалност: Право
- Курс: трети
Естествено, че можеше на ЛС, но нали трябва да се ръфат като кученца : )
По темата - не пиша нито стихове, нито разкази, нито каквото и да е, но затова пък си имам ScionOfStorm. Това е човек с талант. Четете стиховете му, осмисляйте ги..и ще разберете. Или пък няма..
По темата - не пиша нито стихове, нито разкази, нито каквото и да е, но затова пък си имам ScionOfStorm. Това е човек с талант. Четете стиховете му, осмисляйте ги..и ще разберете. Или пък няма..
Don't worry, I can be a bitch enough for both of us.
- Mira
- Стенограф
- Специалност: ИстЕрия
- Курс: завършил
Да, браво, заключете и тая тема сега. Баси. Това е тема за стихове, а не за критика. Или се бъркам?
ПП: И много "обичам" разни изхвърляния, превъзнасяния и обобщения. Аз мога да намеря нещо хубаво в почти всеки стих тук, ама ако искате да се разделим на агитки и да викаме за нашия си отбор, а?
ПП: И много "обичам" разни изхвърляния, превъзнасяния и обобщения. Аз мога да намеря нещо хубаво в почти всеки стих тук, ама ако искате да се разделим на агитки и да викаме за нашия си отбор, а?
Последно промяна от Mira на 20 Авг 2009, 18:05, променено общо 1 път.

- Norwegian Wood
- Легендарен флуудър
Иво, те форумите са за това, за сеир.
Боромир, щото съм чел стихотворения - на мечо, на катерин, на фак, мои (хе-хе), които ми допадат и смятам, че са добри. Съгласен съм, че се поолях в остротата, ама не без чужда помощ.
Хм, нека пусна някоя чужда творба, да поразведря малко. Впрочем точно с тази няма да е точно "разведряване", но..
Пеньо Пенев - Пърдиада
Пърдете, братя, без стеснение,
не се измъчвайте от зор.
Защо ви е ограничение
там, дето нужен е простор?
Защо ви трябва да се стискате?
Пръднете си със силен глас,
със тон и тембър, както искате -
тенор, сопрано или бас.
Пърдете бавно, във анданте
или в алегро, в ритъм жив,
ту нежно, мазно, тип "глисанте",
ту рязко - във речитатив.
Пръднята е физиология
и рядък кавалерски жест.
Във нея няма демагогия,
а доблест, рицарство и чест.
По принцип тя е облекчение
в хранителния ни режим,
затуй без свян и притеснение
пърдете да се напърдим.
Пърденето е ценно качество
и имай винаги предвид,
че тя е здраво доказателство,
че нямаш ти апандисит.
Пръднята, братя, дар божествен е,
че само здравий гъз пърди,
а щом е гръмка и тържествена,
тя никак, никак не смърди!
Пръдни и ти веднъж в живота си,
госпожо, без да се срамиш!
Аз знам, че всяка нощ в леглото си
ти без стеснение пърдиш!
Пръдни със мен, приятел, здравата,
пръдни със мен във ритъм жив,
и виж - създали сме в държавата
нов самодеен колектив...!
Боромир, щото съм чел стихотворения - на мечо, на катерин, на фак, мои (хе-хе), които ми допадат и смятам, че са добри. Съгласен съм, че се поолях в остротата, ама не без чужда помощ.
Хм, нека пусна някоя чужда творба, да поразведря малко. Впрочем точно с тази няма да е точно "разведряване", но..
Пеньо Пенев - Пърдиада
Пърдете, братя, без стеснение,
не се измъчвайте от зор.
Защо ви е ограничение
там, дето нужен е простор?
Защо ви трябва да се стискате?
Пръднете си със силен глас,
със тон и тембър, както искате -
тенор, сопрано или бас.
Пърдете бавно, във анданте
или в алегро, в ритъм жив,
ту нежно, мазно, тип "глисанте",
ту рязко - във речитатив.
Пръднята е физиология
и рядък кавалерски жест.
Във нея няма демагогия,
а доблест, рицарство и чест.
По принцип тя е облекчение
в хранителния ни режим,
затуй без свян и притеснение
пърдете да се напърдим.
Пърденето е ценно качество
и имай винаги предвид,
че тя е здраво доказателство,
че нямаш ти апандисит.
Пръднята, братя, дар божествен е,
че само здравий гъз пърди,
а щом е гръмка и тържествена,
тя никак, никак не смърди!
Пръдни и ти веднъж в живота си,
госпожо, без да се срамиш!
Аз знам, че всяка нощ в леглото си
ти без стеснение пърдиш!
Пръдни със мен, приятел, здравата,
пръдни със мен във ритъм жив,
и виж - създали сме в държавата
нов самодеен колектив...!
Когато нямаш какво да кажеш, кажи някоя древна китайска поговорка (древна китайска поговорка).
- Vaskes
- Летящите Пръсти
- Специалност: Скандинавистика
- Обратна връзка:
De gustibus non est disputandum
Разбира се, освен според личните предпочитания поезията може да бъде оценявана и според литературната си стойност (каквото и да значи това), но, както някой вече отбеляза, не виждам тук да се дава някаква по-задълбочена критика, значи това отпада. Т.е. остават вкусовете. Следователно не трябва да се впрягате толкова, защото в такава тема е нормално да има изказвания, които могат да бъдат сметнати за изхвърляния, обобщения и т.н.
А тераколът нещо не предизвика някаква реакция или емоция у мен
Разбира се, освен според личните предпочитания поезията може да бъде оценявана и според литературната си стойност (каквото и да значи това), но, както някой вече отбеляза, не виждам тук да се дава някаква по-задълбочена критика, значи това отпада. Т.е. остават вкусовете. Следователно не трябва да се впрягате толкова, защото в такава тема е нормално да има изказвания, които могат да бъдат сметнати за изхвърляния, обобщения и т.н.
Това наистина радва многоNorwegian Wood написа:kori написа:eй туй ми е любимо, гачи:
Много красиво тефтерче -
ми каза тя -
за да започне разговора.
Благодаря -
отвърнах й -
за да го спра.
А тераколът нещо не предизвика някаква реакция или емоция у мен
- kori
- Постоянно присъствие
- Специалност: журналистика
- Курс: четвърти
- Обратна връзка:
благодаря ви. то е част от цикъл с подобна смотаност, но понеже не искам да обременявам темата с глупост, ще си седи само и извадено от контекст - както си трябва!
- Norwegian Wood
- Легендарен флуудър
Хм, то достатъчно глупости написахме, така че по-добре пускай, че да има он топик.kori написа:благодаря ви. то е част от цикъл с подобна смотаност, но понеже не искам да обременявам темата с глупост, ще си седи само и извадено от контекст - както си трябва!
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
...и с претенциите си. Нищо лично и нищо, конкретно срещу теб.Norwegian Wood написа: Ама всеки с компетенцията си.
Впрочем, като казваш, че четирите стихчета на Носферату са "ама на майтап", защо това непременно да изключва възможността да са най-добрите? Или и ти като "любимата" ми учителка по английски в гимназията, която искаше да ми пише двойка на съчинението на тема "Why do I go to school" - само и единствено, защото бях обърнала всичко на майтап. Е, с толкова безумна тема, тя как очаква да й пиша "висока литература". Ми не ми писа двойката, защото съчинението ми, макар и абсолютна гавра с институцията, беше едно от най-грамотните.
Ама нали трябва да се сме сериозни, тежки и да леем сълзи над тежненията и другите му битийни несгоди, драми и душевен запек (собствен или на другите около нас)... Колкото до онова, дето споменах за Носферату по-рано - оттеглям думите си. И без това нищо от това, което знам, няма да види бял свят в следващите (живот и здраве) десетина години. Та, нека преформулирам казаното от мен - от това, което съм чела, за мен Носферату е най-добрият. От нещата, публикувани в настоящата тема - пак неговите ме радват най-много, именно заради настроението, което и Боромир спомена. Не че другите не ми харесват - ето, например онова, което Кори е пуснал, е изключително симпатично (забележете - говоря за "симпатично", а не правя опити да го чепкам звук по звук) Но виждам, че някои от вас си заслужават прозвището "поети" - като гледам колко сте докачливи... остава само да се пропиете качествено.
И сериозно - нищо лично. Всеки има право на (лош) вкус - аз отчитам това, приемете го и вие. Ще ви спести някакво количество драми и хронично усещане за още по-хронично неразбиране на гения ви.
И последно - съвсем не ми се струва, че това е офтопик.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
В края на ноември
- Norwegian Wood
- Легендарен флуудър
Ами защото ми се струваше повече от очевидно, че не са, но да приемем, че Васкес каза нещо много умно (то си е така, де) и няма нужда да продължаваме.Търговецът на кристал написа:Norwegian Wood написа: Ама всеки с компетенцията си.
Впрочем, като казваш, че четирите стихчета на Носферату са "ама на майтап", защо това непременно да изключва възможността да са най-добрите?
А мен стихотворението на кори ме изкефи в контекста, в който беше пуснато..
- Mira
- Стенограф
- Специалност: ИстЕрия
Най-добрите за/според васТърговецът на кристал написа:
Впрочем, като казваш, че четирите стихчета на Носферату са "ама на майтап", защо това непременно да изключва възможността да са най-добрите?

- Kristo
- Легендарен флуудър
- Специалност: Експертология и Специалистика
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Ама вие сериозно ли?
1. Никой автор тук не е професионален поет
2. Никой друг от форума не е професионален критик.
При тези две условия, какво сте тръгнали да лепите оценки и етикети, които базирате само на вкус. Ясно е, че всеки си има предпочитания, ясно е, че малцина от форума биха се съгласили с вкуса на другия, тва е стара болна тема. Свикнах ви, да не толерирате различното мнение. Но в тази тема преля направо чашата.
Излиза ми форумец (Солвейг) и коментира, че и харесва дадено стихотворение. Нищо нередно, всъщност, нормална реакция. И от там нататък следват 2 страници, в които хората обсъждат, кое е тъпо, кое е хубаво, па кой пише яки, кой само хаби постове у форума.... Ало, олимпийските богове, слезте на земята!!! За какви се имате - че да разбирате всички от поезия, и да казвате кое как е? Смешна история. Норвегиън не е цъфнал и вързал като автор, да лепи етикети, сякаш е безупречен или сякаш форума му е длъжен да се кланя. Но ако трябва да сме честни и другите не са експерти или богоизбрани за такива смели изказвания.
Както навсякъде другаде у форума и тука войната не е на стихове, а на егота... Болни човешки самочувствия и амбиции за величия, които се базират на това че "моето приятелче ми каза у форума, че стихчето ми е хубаво". Жалка история.
Ако трябва да говоря за себе си - ще продължавам да публикувам стихотворения, дори всеки един форумец писмено да ми заяви, че не стават за нищо. Не напук, а защото не ме интересува вкуса на никого, нито уменията му и възгледите му. Гледам само себе си и не ми пука, кой какво мисли, особено в тази тема лаиците. Това е единствената тема у форума, където не ме бяха критикували за постовете, но ето че и до там се стигна. Моля който не се кефи, да смени канала.
Тя винаги се завръща,
още малко ще ме докосне,
тук в мен толкова пъти,
как мразя тази личност въпросна.
Докато ме вълнува изобщо,
тя дълбае в мен, гледа виновно.
Когато преди време започна,
знаех, че ще завърши грозно...
Тя под прикритие играе,
всяка нова на сцената в сърцето.
А то не може да я разпознае,
защото не може да види лицето.
Колкото влюбва, толкова и мрази,
нещастие носи, рядко зарадва.
Питат ме: "Коя ли е тази,
която все съня ти открадва?"
Тя идва от зад гърба ми,
забива ми нож и ме изоставя.
Сякаш вече е взела страха ми,
и затова не мога да я забравя.
Забива се в мен и тероризира
душата ми, а ума ми използва.
Никой досега не е провокирал...
...как може това да е грозно?
1. Никой автор тук не е професионален поет
2. Никой друг от форума не е професионален критик.
При тези две условия, какво сте тръгнали да лепите оценки и етикети, които базирате само на вкус. Ясно е, че всеки си има предпочитания, ясно е, че малцина от форума биха се съгласили с вкуса на другия, тва е стара болна тема. Свикнах ви, да не толерирате различното мнение. Но в тази тема преля направо чашата.
Излиза ми форумец (Солвейг) и коментира, че и харесва дадено стихотворение. Нищо нередно, всъщност, нормална реакция. И от там нататък следват 2 страници, в които хората обсъждат, кое е тъпо, кое е хубаво, па кой пише яки, кой само хаби постове у форума.... Ало, олимпийските богове, слезте на земята!!! За какви се имате - че да разбирате всички от поезия, и да казвате кое как е? Смешна история. Норвегиън не е цъфнал и вързал като автор, да лепи етикети, сякаш е безупречен или сякаш форума му е длъжен да се кланя. Но ако трябва да сме честни и другите не са експерти или богоизбрани за такива смели изказвания.
Както навсякъде другаде у форума и тука войната не е на стихове, а на егота... Болни човешки самочувствия и амбиции за величия, които се базират на това че "моето приятелче ми каза у форума, че стихчето ми е хубаво". Жалка история.
Ако трябва да говоря за себе си - ще продължавам да публикувам стихотворения, дори всеки един форумец писмено да ми заяви, че не стават за нищо. Не напук, а защото не ме интересува вкуса на никого, нито уменията му и възгледите му. Гледам само себе си и не ми пука, кой какво мисли, особено в тази тема лаиците. Това е единствената тема у форума, където не ме бяха критикували за постовете, но ето че и до там се стигна. Моля който не се кефи, да смени канала.
Тя винаги се завръща,
още малко ще ме докосне,
тук в мен толкова пъти,
как мразя тази личност въпросна.
Докато ме вълнува изобщо,
тя дълбае в мен, гледа виновно.
Когато преди време започна,
знаех, че ще завърши грозно...
Тя под прикритие играе,
всяка нова на сцената в сърцето.
А то не може да я разпознае,
защото не може да види лицето.
Колкото влюбва, толкова и мрази,
нещастие носи, рядко зарадва.
Питат ме: "Коя ли е тази,
която все съня ти открадва?"
Тя идва от зад гърба ми,
забива ми нож и ме изоставя.
Сякаш вече е взела страха ми,
и затова не мога да я забравя.
Забива се в мен и тероризира
душата ми, а ума ми използва.
Никой досега не е провокирал...
...как може това да е грозно?
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
- Norwegian Wood
- Легендарен флуудър
Аха, ми айде тогава политиката в "Мнения" да се обсъжда само от дипломирани политолози и МО-та, които практикуват по специалност. А останалите само да казват - това ми харесва, онова не. Пък и ти каза, че било обида да те приравняват с другите.
Пиша горния абзац само за да ти кажа, че не съм съгласен с логиката ти, но понеже днес достатъчно се оляхме, ще пусна нещо, което един приятел хей сега написа. Пъ
"Божествена комедия"
На попрището кифленско в средата,
намерих се вдън мрачен кабинет,
че правий път изгубих в Ректората.
Посрещна ме професор стар с привет:
"Добре дошла си, дай насам устата,
за теб семестърът завършва със минет."
Шекспиров сонет:
Зова септември. Вече аз съм сит
на всичките студентски унижения.
Прасе донесох, ала съм изпит
от страх и май от малко угризения.
А изпитът ще бъде, зная, тежък,
професорът ще се погаври с мен,
не мога аз през юни, месец жежък,
да бъда друг освен студент-кретен.
Ще ме презират умните колежки,
ще се надсмее злият асистент,
ще се въртят очите ми лудешки
и пак ще бъда грозно унизен.
Затуй, септември, тебе чакам аз!
Тогава ще настъпи моят час.
Пиша горния абзац само за да ти кажа, че не съм съгласен с логиката ти, но понеже днес достатъчно се оляхме, ще пусна нещо, което един приятел хей сега написа. Пъ
"Божествена комедия"
На попрището кифленско в средата,
намерих се вдън мрачен кабинет,
че правий път изгубих в Ректората.
Посрещна ме професор стар с привет:
"Добре дошла си, дай насам устата,
за теб семестърът завършва със минет."
Шекспиров сонет:
Зова септември. Вече аз съм сит
на всичките студентски унижения.
Прасе донесох, ала съм изпит
от страх и май от малко угризения.
А изпитът ще бъде, зная, тежък,
професорът ще се погаври с мен,
не мога аз през юни, месец жежък,
да бъда друг освен студент-кретен.
Ще ме презират умните колежки,
ще се надсмее злият асистент,
ще се въртят очите ми лудешки
и пак ще бъда грозно унизен.
Затуй, септември, тебе чакам аз!
Тогава ще настъпи моят час.
Последно промяна от Norwegian Wood на 20 Авг 2009, 20:23, променено общо 1 път.