Приети Социология

Архив от КСК 2009-2010. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
Steinn
В началото бе словото
Специалност: Социология
Курс: четвърти

Re: Приети Социология

Мнение от Steinn »

wtf, мерси за поясненията. :cheers: Иначе, много хубаво, че се пишат теми на изпитите. :drunken:

И пак да попитам: :oops: Понеже в една от програмите го видях този предмет - Да играем социология заедно :) таааа, какво точно представлява?

khhh имаш ЛС. :D
Því örlög hvers manns gefa lit sinn og hljóm sinn hans verki.
Аватар
mareto
Драскач

Мнение от mareto »

Поздрав за записалите френски

http://www.youtube.com/watch?v=XBW-UEbOfyQ
Изображение

Политиката е втората най- древна професия. И мисля, че е твърде близка до първата
Роналд Рейгън
Аватар
khhh
От дъжд на вятър
Курс: първи

Мнение от khhh »

Хехе исках и аз да поздравя с нещо тези които са записали немски,но не се сещах никакви немски изпълнители,писах немски шансон в гугъл (ахаха) и някак намерих това: http://www.youtube.com/watch?v=nMznAxko ... re=related

Немска изпълнителка е,тази песен не е на немски,но е доста яка!
Така че - поздрав! :German: :JC_fan: :JC_ghey: :JC_gimmefive: :JC_banger:
Изображение
PARTY HARD!!!
Аватар
Green-Space^^
В началото бе словото
Курс: втори

Мнение от Green-Space^^ »

Еееееее, колко се е развила темичката нии :compress:

Wtf :cheers:
Благодаря тиии.. за изключително полезната информация.. Особено това с кредитите ми беше малко странно, мисля, че вече започва да ми става ясно : ))))

" Да играем Социология" - вероятно ще се правим на социолози и ще се опознаваме взаимно с правене на анкети и всякакви други проучвания xDDD

Stoyanov - Поздравления !!!! : )))))
Embrace this moment.. Remember.. We are eternal..
All this pain is an illusion...
Аватар
khhh
От дъжд на вятър
Курс: първи

Мнение от khhh »

Някъде из анотациите има описание на дисциплината.
Беше нещо като ролплей.Но не се правим на социолози, а на някви типове хора,за да ги схванем по-добре,поставяйки се на тяхно място. Нещо такова.
Изображение
PARTY HARD!!!
Аватар
mareto
Драскач

Мнение от mareto »

khhh написа:Хехе исках и аз да поздравя с нещо тези които са записали немски,но не се сещах никакви немски изпълнители,писах немски шансон в гугъл (ахаха) и някак намерих това: http://www.youtube.com/watch?v=nMznAxko ... re=related

Немска изпълнителка е,тази песен не е на немски,но е доста яка!
Така че - поздрав! :German: :JC_fan: :JC_ghey: :JC_gimmefive: :JC_banger:
Пу ти пък с кво ги поздрави :lol:

Айде поздрав за записалите немски(и от мен)

http://www.youtube.com/watch?v=hSwJ2rjUSdc

да да да :flower:
Изображение

Политиката е втората най- древна професия. И мисля, че е твърде близка до първата
Роналд Рейгън
Аватар
Steinn
В началото бе словото

Мнение от Steinn »

Днес, най-накрая ще взема да ги прочета тея антонации. :drunken:

Ето поздрав за колегите с Немски и от мен: http://www.youtube.com/watch?v=cwNXrCVYZXo :bounce:
Аватар
wtf
Драскач

Мнение от wtf »

"Да играем социология заедно" го карах летния семестър, но се казваше "Основни категории на социологическия анализ" и не беше избираем, а задължителен курс. Както каза khhhтова се беше ролплей, разделиха ни на четни нечетни, ходехме отначало през събота, после почти всяка събота :roll: и се дават рийдъри по 100-200 страници относно определена историческа епоха - ние разигравахме западно средновековие, западен капитализъм, български социализъм, българска следоосвобожденска действителност и др.. Чете се рийдъра, дискутират се особеностите и характерните черти на епохата, разделят на екипи и всеки екип получава и трябва адекватно да представи социалната роля в съответния контекст - напр. при западен капитализъм едни са пролетариат, други едри земевладелци и т.н. и се обсъжда защо нещата са се случили точно тогава и така, а не иначе... Не знам обаче дали и при вас ще е задължително. Принципно е интересно, но на моменти става адски досадно заради безкрайни дискусии, но различно замислено, подобно на курсове в университетите в Европа, опитват се да разчупят модела на мислене и работа, да започнеш да мислиш извън обичайните коловози, схеми и модели, не само в този курс, и в останалите. А неконвенционалното мислене е доста важно за един социолог.
I speak sarcasm as a second language.
Аватар
mareto
Драскач

Мнение от mareto »

(смайлче, на което му тече лига)
Изображение

Роналд Рейгън
Аватар
wtf
Драскач

Мнение от wtf »

хахаха :) Не е нещо кой знае какво :) Не тръгвай с огромни очаквания, далеч не всичко е цветя и рози и толкова яко, колкото звучи и би трябвало да бъде.
Аватар
Steinn
В началото бе словото

Мнение от Steinn »

wtf, направо ми уби ентусиазма за въпросния предмет, с последния си пост. :mrgreen:

В този ред на мисли, ще споделиш ли какви са недостатъците на специалността? :)
johnny_bravo
В началото бе словото

Мнение от johnny_bravo »

Здравейте колеги,
Вече и аз официално съм част от голямото семейство на социолозите :)
Нека другите колеги ми пишат по едно лично с координати, за да се запознаем :)
Аватар
wtf
Драскач

Мнение от wtf »

Steinn написа:wtf, направо ми уби ентусиазма за въпросния предмет, с последния си пост. :mrgreen:
Е, не може да очакваш всичко да е точно каквото ти се иска, по-добре е да си с реалистични очаквания. Пък и това са си моите впечатления, може да е точно това, което на теб ти се иска и отгоре, знае ли човек... :P Пък и мен ролевите игри никак не ме влекат, не мога и не обичам да играя, въпреки че това не е най-важното в този курс.
А недостатъци... Ами от бюрократична гледна точка нещата са понякога влудяващи-припокриващи се във времето упражнения и лекции от различни курсове, неясноти за разни срокове и изисквания за стипендии, общежития, кредити, но това важи за целия университет, не само за нас. За всяко нещо трябва да питаш 1000 различни лелки, които те препращат към следваща, никой никога нищо не знае и нищо не зависи от него... Бюрокроция с две думи. Другото са малко плаващите изисквания. Хора не спазват срокове за разни курсови и др., но не последват никакви санкции, а хората си изкарват оценки като на тези, които са се постарали да си направят всичко в срок. Това важи и за присъствията - няма заверки, хората не ходят и не стъпват цял семестър нито на лекции, нито на упражнения, отиват си на изпита и имат отлични оценки като на тези, които са си чели текстовете всеки път и са си направили труда да се подготвят. Това мен лично ме дразни, не мисля, че трябва да е така, не сме задочно, но е въпрос на гледна точка предполагам, аз го смятам за малко демотивиращо и...неправилно. Но пак - така е навсякъде. Трябва да си гледаш твоите си планове, да си следваш собствените цели и да си дебелокож.
Някои задължителни курсове бяха доста досадни и неясното поставяне на оценки още повече напрягаше ситуацията. Станеш ли любимец на преподавателя като си по-подготвен няколко пъти и участваш и може да не му мислиш на колоквиумите и изпитите. Но всичко това са си лични впечатления. За някои това, което на мен ми беше досадно, е интересно. А и всяко оценяване е субективно.
Аватар
Steinn
В началото бе словото

Мнение от Steinn »

Благодаря за изчерпателния отговор. :D
Колкото до бюрокрацията - разбрах как ще вървят нещата свързани с нея в СУ още от записването. :x
А субективното оценяване ще го преживея някакси -не е като да не е било така и досега. :roll:
Иначе, и аз съм на мнение, че трябва да се присъства - както казваш ти - не сме в задочна форма на обучение.
Аватар
wtf
Драскач

Мнение от wtf »

И аз така мисля, всеки си подрежда приоритетите, като те мързи или не ти се учи, или ти се купонясва няма лошо, но не може накрая резултатът да е един и същ.. :? Но и ти си прав/а - не е като да не е било винаги така... :? А иначе според мен си заслужава да си редовен, научаваш много допълнителни интересни неща и факти, които преподавателите се сещат да кажат в момента, които няма как да прочетеш в задължителните текстове. Обогатява ти се общата култура, а за социологията колкото повече неща ти минат през ушите - толкова по-добре. :wink: Има много интересни курсове, напр. социология на властта и социология на идеологиите, социология на културата и др., на които просто е интересно и ти е кеф, научаваш много неща, и имаш чувството,че си се обогатил по някакъв начин и си заслужава да станеш и да се завлечеш до факултета (и да изтърпиш малко досадния маниер на професора по социология на културата да представя леееко скучно интересната материя :compress: ).
Заключено

Обратно към “КСК 2009-2010”