Студентски стипендии и награди от Европейския социален фонд
Модератори: sientelo, peterdi, Ангел
- theDarkSite
- Танцуващия с клавиатури
Re: Студентски стипендии и награди от Европейския социален фонд
дам, дошли са, най-после 
- OXeli
- В началото бе словото
- Специалност: Химия
- Курс: втори
А някой от вас да е получил награда? Щото на мен са пуснали само стипендията без награда а уж съм одобрена...
Всичко е химия и химията е всичко.
-
ikki
- В началото бе словото
- Специалност: ПУПЧЕ
- Курс: четвърти
Много хубаво, че са превели най-накрая парите, но защо са 270 лв.?Поне аз имам толкова в дебитната си карта
!
ikki, преди бяха превеждали 90 лв,а сега трябва да имаш по картата си 360 лв.,защото стипендиите за летния семестър са за 5 месеца. Лично аз имам 360 лв по картата. Трябва да се обърнеш към хората,които са ги пускали, за да оправят грешката! Успех и весело продължаване на ваканцията на всички!
-
ikki
- В началото бе словото
Не знам към кога да се обърна , към университета или към банката? 
-
ана
- В началото бе словото
- Специалност: португалска филология
Икки, кой факултет си? Или по-точно кога ти е бил държавният изпит?
Аз съм от ФКНФ и писменият ми държавен беше на 29 юни, а устният на 1 юли. И аз като теб имам 270 лв в картата. Мисля, че СУ направи същото, което и със собствените си стипендии, тоест преведе 4 вместо 5, режейки съответната за юли. Разбирам, че след като съм държала финален изпит, а особено след като съм го и взела, се окачествявам като завършила и не ми се полагат стипендии. Но възникват два въпроса: след като не съм вече студент как са ми платени здравните осигуровки именно от университета за месец юли? (тази информация всеки може да я провери в сайта на НОИ като си напише ЕГН-то), или за осигуровки съм студент, а за стипендии не съм; и дали европейските институции регистрират на кого кога му е държавният изпит?
Не искам да обвинявам университета ни предварително, но, моля, ако студенти в подобно положение (последен курс с държавен изпит юни) от други университети влезнат в нашия форум, нека пишат дали то се е отразило върху преведената им сума.
Съгласна съм с всички правила, стига да съм информирана за тях. Просто трябва да съществува клауза, която да упоменава тази подробност. Университетът е субсидиран от държавата за редовните стипендии и, в крайна сметка, дори да съм разочарована от загубата на 120 лв, той може да си реши какво да прави с тези пари, въпрос на договореност между две институции (СУ и МОН). Минусът за едни е плюс за други, нали?
Спестих си още месец притеснения покрай държавни изпити, в случай, че бяха насрочени за по-късна дата. Просто ми е любопитно дали ЕС е наясно с подобна политика.
Аз съм от ФКНФ и писменият ми държавен беше на 29 юни, а устният на 1 юли. И аз като теб имам 270 лв в картата. Мисля, че СУ направи същото, което и със собствените си стипендии, тоест преведе 4 вместо 5, режейки съответната за юли. Разбирам, че след като съм държала финален изпит, а особено след като съм го и взела, се окачествявам като завършила и не ми се полагат стипендии. Но възникват два въпроса: след като не съм вече студент как са ми платени здравните осигуровки именно от университета за месец юли? (тази информация всеки може да я провери в сайта на НОИ като си напише ЕГН-то), или за осигуровки съм студент, а за стипендии не съм; и дали европейските институции регистрират на кого кога му е държавният изпит?
Не искам да обвинявам университета ни предварително, но, моля, ако студенти в подобно положение (последен курс с държавен изпит юни) от други университети влезнат в нашия форум, нека пишат дали то се е отразило върху преведената им сума.
Съгласна съм с всички правила, стига да съм информирана за тях. Просто трябва да съществува клауза, която да упоменава тази подробност. Университетът е субсидиран от държавата за редовните стипендии и, в крайна сметка, дори да съм разочарована от загубата на 120 лв, той може да си реши какво да прави с тези пари, въпрос на договореност между две институции (СУ и МОН). Минусът за едни е плюс за други, нали?
-
ikki
- В началото бе словото
Ана точно така е станало, след като сме положили държавните си изпити успешно , просто са ни отрязали последни месец (ЮНИ)!!! Това разбира се е много некоректно , особено като се има в предвид , че не са ни предупредили !!! Ако някой знае дали и в другите университети е така нека каже! А какво става с тези 90 лв., които ЕВРОПЕЙСКИЯ СОЦИАЛЕН ФОНД Е ОТПУСНАЛ!!!! В край на сметка щом сме одобрени да взимаме стипендии и за летния семестър , тези 90 лв. са изпратени?!! 
- IceWand
- В началото бе словото
Значи и за тази учебна година (2009 - 2010) ще има Европейски стипендии? Или не? Някой може ли да каже със сигурност?
Cause I can see
The very worst part of you
Is me
The very worst part of you
Is me
Мнението е изтрито от модератор. Мила
Има известна логика, че щом сте положили успешно държавен изпит, то вече не сте студенти, а висшисти. Логично не ви се и полагат стипендии и други привилегии, свързани със студентството. Защо са ви превели за здравни осигуровки - ами оплачете се и току виж са ви накарали да им платите здравните си осигуровки.
Друг е въпросът какво става със семестриалните ви такси, които са изчислявани на 5 месечен семестър, а той се оказва с 1/5 по-кратък - би трябвало да ви върнат около 1/5 от семестриалната такса
)) Но пък тази част около 1/5 вероятно се пада горе долу колкото здравните осигуровки, така че заслужава ли си разправията? Я по-добре да почерпите по случай дипломирането 
Друг е въпросът какво става със семестриалните ви такси, които са изчислявани на 5 месечен семестър, а той се оказва с 1/5 по-кратък - би трябвало да ви върнат около 1/5 от семестриалната такса
- joanna_a_contragosto
- В началото бе словото
От МОН идва нареждането студенти последна година да взимат само по 4, а не по 5 стипендии за летен, но както беше отбелязано НИКЪДЕ НЕ ГО ПИШЕ...
Fazes-me falta...
Колеги дори и за 4 месеца да са стипендиите за втория семестър то това прави 360 лв.,а не 270 лв.!А тези,които като мен са втора година и имат преведени 360 лв. за вторият семестър?Нали уж вторият ни семестър е 5 месеца,къде тогава са останалите 90 лв.?И ако има други като мен моля нека пишат!
Le silence est d'or,la parole est d'argent.
- protuberance
- В началото бе словото
На всички са преведени 360лв през август (всички, които не са последна година, имам предвид), защото преведоха едни 90лв в началото на юни или юли, вече не помня. Така общо стават за 5 месеца.
Feed Me!