Културология 2009/2010
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
Re: Културология 2009/2010
да, тема, в която основно се обсъждат начини, по които да се прехвърлиш в друга специалност...
some people turn to pills and drugs
to chase the blues away
but me i really like to feel
the ups and downs of life so real
to chase the blues away
- beyond_paradise
- В началото бе словото
- Специалност: Културология
Ехх, ами защото не ми е било 1во желание..пък току-виж се оказала толкова хубава специалност, че да не искаме да се прехвърляме

Everything Is Possible
-
ELIN
- В началото бе словото
- Специалност: кандидатстудент
здравейте колеги
бях приет на първо класиране история и на второ културология
и понеже неможе да се върнеш на долу в желанията сега съжалявам за историята дали не е било по добро тъй като кажа културология всеки казва " това пък какво е"
ако има някой който е запознат повече със специалността нека да пише
и понеже неможе да се върнеш на долу в желанията сега съжалявам за историята дали не е било по добро тъй като кажа културология всеки казва " това пък какво е"
Предполагам, че щом се интересуваш от история, ще ти е интересно и да изучаваш по-социално насочени науки. Аз разгледах какви дисциплини се изучават в специалността и много се изкефих, въпреки че и аз исках политология:)
Иначе общо взето всичко, което трябва да знаеш за специалността е тук - http://www.uni-sofia.bg/index.php/bul/f ... turologiya
Иначе общо взето всичко, което трябва да знаеш за специалността е тук - http://www.uni-sofia.bg/index.php/bul/f ... turologiya
some people turn to pills and drugs
to chase the blues away
to chase the blues away
брат ми също записа културология :)ELIN не обръщай вснимание какво казват хората.Все пак ти ще учиш не теELIN написа:здравейте колеги
В бирата се крие силата, във виното мъдростта, а във водата - микробите!
-
ELIN
- В началото бе словото
- Специалност: кандидатстудент
колеги пишете няма ли приети
има ли от бургас
има ли от бургас
Присъединявам се и аз към културолозите 
Love is not love which alters
when it alteration finds
when life gets hard ; when things change
true love remains the same...
when it alteration finds
- beyond_paradise
- В началото бе словото
- Специалност: Културология
- bubbly_water
- Легендарен флуудър
- Специалност: културология
- Курс: първи
Вие ако тръгнете да слушате хората какво ви говорят, едва ли ще стигнете донякъде. Всеки обича да се прави на специалист в неща, които изобщо не са му ясни и да те хвърля в тъча с въпроси като "И после какво ще правиш?" като че ли си си загубил живота.
Миналата година, когато аз кандидатствах, исках тази специалност. наистина хилядата човека, които разбраха това, ме гледаха странно и ми задаваха е такива въпроси, но това не ме отказа. и към момента не съжалявам, надявам се и за напред да е така. Въпросът винаги е какво ти искаш, а не какво ще кажат другите за това, което искаш. пък ако не искаш едно нещо, намираш начин да постигнеш друго, което искаш.
В началото се учи основно теория и история на културата, а според интересите си можеш а се насочиш я в социалната сфера, я в антропологията, я в мениджмънт и т.н.
Миналата година, когато аз кандидатствах, исках тази специалност. наистина хилядата човека, които разбраха това, ме гледаха странно и ми задаваха е такива въпроси, но това не ме отказа. и към момента не съжалявам, надявам се и за напред да е така. Въпросът винаги е какво ти искаш, а не какво ще кажат другите за това, което искаш. пък ако не искаш едно нещо, намираш начин да постигнеш друго, което искаш.
В началото се учи основно теория и история на културата, а според интересите си можеш а се насочиш я в социалната сфера, я в антропологията, я в мениджмънт и т.н.
В края на краищата това е векът на книжната кърпичка. Изсекваш носа си в един човек, смачкваш го, пускаш водата, посягаш към друг, изсекваш се, смачкваш, пускаш водата. Всеки иска да смачка другия.
Честито на всички нови попълнения и дано останете доволни от специалността!
@bubbly_water, много точно казано.
Моля те, ще просветиш ли нас, неосведомените, абсолютно всички лекции ли се провеждат на 4-и километър или има и в Ректората? Мерси предварително.
@bubbly_water, много точно казано.

- bubbly_water
- Легендарен флуудър
всичко в първи курс е на 4ти километър 1ви блок - пише сортови семена отгоре
вътре е яко, да не говорим, че редовно се разнасят разни вина и ракии, защото на единия етаж е някакво поделение към министерството по лозите 
В края на краищата това е векът на книжната кърпичка. Изсекваш носа си в един човек, смачкваш го, пускаш водата, посягаш към друг, изсекваш се, смачкваш, пускаш водата. Всеки иска да смачка другия.
bubbly_water, и аз се включвам към любопитните
Интересно ми е как стои въпросът с избираемите предмети, тъй като разгледах програмата от миналата година, но никъде не е ясно казано дали от определени предмети за 1 курс трябва да избираме(и ако да, кои са те?) или имаме възможност от всички посочени?
Интересно ми е как стои въпросът с избираемите предмети, тъй като разгледах програмата от миналата година, но никъде не е ясно казано дали от определени предмети за 1 курс трябва да избираме(и ако да, кои са те?) или имаме възможност от всички посочени?
Love is not love which alters
when it alteration finds
when it alteration finds
мерси, така и предполагах, ама не бях много сигурен.bubbly_water написа:всичко в първи курс е на 4ти километър 1ви блок
Дам, тъкмо се канех и аз това да запитам, но ти ме изпревари.. ; )Rebeca написа:Интересно ми е как стои въпросът с избираемите предмети, тъй като разгледах програмата от миналата година, но никъде не е ясно казано дали от определени предмети за 1 курс трябва да избираме(и ако да, кои са те?) или имаме възможност от всички посочени?

- bubbly_water
- Легендарен флуудър
Избира се от избираеми предмети за първи курс. ние тази година първият семестър имахме 1 избираем, а втория - 3. има много интересни предмети. в първи курс можеш да избираш само от избираеми за първи курс, във втори курс можеш да си избереп и някой от избираемите за първи, ако искаш. и така - можеш да взимаш избираеми назад, но не и напред в обучението. но избираемите ни са доста интересни, поне тази година бяха