Стопански факултет - I курс 2009/2010

Подфорум към Стопанския факултет

Модератори: FloWersOfEviL, Bety_

Заключено
Аватар
Bety_
Летящите Пръсти

Re: Стопански факултет - I курс 2009/2010

Мнение от Bety_ »

S.Lazarov написа:...Имам още един въпрос...
Специално по математика доколкото знам всички преподаватели са си от нашия факултет.
За упражненията - всъщност не е задължително програмата ви да е еднаква като часове. Все пак прявят е първо според това как им е удобно на преподавателите. :wink: И затова всъщност обикновено им ги слагат последователни - например имате някаква лекция заедно, после едната група има упражнение по микро, вие нямате нищо; после вие имате микро, а те си тръгват... Което е малко кофти, защото едните винаги чакат, но се надявам да не са ви всички упражнения така. :)

Успях да ти намеря лятното разписание на 1ви курс стопанско с английски за предната учебна година - виж го тук, за да се ориентираш по-добре какво имам предвид. :alien:
Изображение
Learn french or die trying
V o r b e i
Аватар
S.Lazarov
В началото бе словото
Специалност: Стопанско управление - английски език
Курс: четвърти

Мнение от S.Lazarov »

Благодаря на Bety_ за бързите отговори, от полза ми бяха. :wink:
Наистина е малко неудобно това с изчакването на групите, но се надявам да има начин да си уплътним времето ползотворно! :P
А може ли да продължа с въпросите, хах? :roll:
Може ли свободно да посещаваме лекции, преподавани на другата специалност, т.е. студент записан в специалността "Икономика" посещава лекции за "Стопанско управление"? Знам, че учебните планове се препокриват до голяма степен /поне от това, което видях в програмата, особено за първата година/, но все пак има интересни предмети, които са само за една от двете специалности. :D
Надявам се да не прекалявам с въпросите, нека и колегите първокурсници задават, ако имат такива, че ще излезне, че съм създал темата, за да си задавам моите въпроси. :pirate:
Стопанско управление - английски език, I курс
Аватар
Bety_
Летящите Пръсти

Мнение от Bety_ »

Хахаха, питайте докато можете. :lol: :lol: :lol:

Учебните планове на двете специланости се покриват почти изцяло и втората година. Но разбира се можеш да ходиш на които пожелаеш лекции. Твое си е свободното време, така че дали ще посещаваш лекциите на колегите икономика от 1ви курс, на тези от 3ти или на тези от ФМИ - лично твоя работа си е. Можеш ако искаш и на френските преподаватели да ходиш, ако ти е интересно. :P
В друга тема някъде в раздела имаше въпрос за горна граница на записаните втори езици и записаните спортове - официално сте на едни лекции и един спорт; иначе може да правите каквото си пожелаете. Но ще видите, че няма как да ви стигне времето за абсолютно всичко и навсякъде.

От мен успех!! :flower:
Изображение
Learn french or die trying
V o r b e i
Аватар
Velsssy
Драскач
Специалност: СтФ ; стопанско управление с френски
Обратна връзка:

Мнение от Velsssy »

Ехх,на мен много ми беше мерак да запиша бокс...но разбрах , че вече не е налична опция :(
стопанско управление (френски език) - 4ти курс
Аватар
S.Lazarov
В началото бе словото

Мнение от S.Lazarov »

Bety_ , времето може би наистина няма да ни стига, но все пак е хубаво, че можем да уплътним свободните часове с някоя друга лекция например! :)
Става въпрос за така наречените пропуски между упражненията на група I и II например. :wink:
За спортовете също съм съгласен, че е интересно човек да ходи и на други освен избрания, но там наистина ще имаме още по-малко време, между другото темата за спортовете в СУ видях, че добре се е развила, така че ако някой има въпроси относно това да ги задава там.
------> http://forum.uni-sofia.bg/forum/viewtop ... =3&t=15143
или ако иска да събере мнения за различните спортове:
------> http://forum.uni-sofia.bg/forum/viewforum.php?f=5
Аз лично мисля да избера някой спорт, който се практикува в спортен комплекс "Академик", защото е в близост до факултета. :D

Тъй като Bety_ се оказа много отзивчива, ще я попитам и за състоянието на библиотеката на факултета - какво е мнението ти, има ли достатъчно разнообразие на литература и най-вече на актуални издания, защото мисля, че това също е важен аспект в обучението по специалността, която сме избрали.
Още нещо, свързано с лекторите от чуждестранни университети - мнение и изобщо впечатления от тях, има ли такива, колко често на година имат посещание във факултета и какво е нивото на преподаване /лично мен ме интересуват специалностите с английски език/. От отдавна завършили знам, че през 90те е имало силно присъствие на чуждестранни лектори на високо ниво, дали това се е запазило?
Аватар
Jorkataa
Драскач
Специалност: Икономика на френски
Курс: първи

Мнение от Jorkataa »

Библиотеката си е добра, ама става според мен само ако нямаш какво да правиш и да си изгубиш малко време :)

Иначе според мен питате много наивни въпроси, знам че ви тресе сега топлата вълна след кандидатстването, ама просто изчакайте и ще видите :blackeye:
Скайп на група Дилема: grupa-dilema
Facebook: Група Дилема
Аватар
Little_flower
В началото бе словото
Специалност: Икономика - английски език

Мнение от Little_flower »

И аз тук. Икономика с английски.
Относно дупките и "запълването им". В гимназията всеки божи ден имах по 1 дупка (а моите чаове бяха по 90мин). Първоначално тичахме в някой друг час уж да си запълним времето, ама след месец кафето ни стана пръв приятел. Така,че S.Lazarov.. и твоето ще е така
Хората са трудни за разбиране, а аз съм особено дръпната...
Оцеляла в жестокия мъжки свят
Аватар
WickedWitch
Форумозавър Рекс
Специалност: Право
Курс: трети

Мнение от WickedWitch »

Представям си S.Lazarov и кафето..; )
Съжалявам за ненадейното ми включване и поздрави на приетите в специалността!
Don't worry, I can be a bitch enough for both of us.
Аватар
S.Lazarov
В началото бе словото

Мнение от S.Lazarov »

Jorkataa може и да си прав, но все пак не е лошо да си информиран, пък и гледай какви отзивчиви колеги имаме! :wink:

Надявам се към средата на септември колегите да се активизират и темата да послужи за запознаство преди започване на първи семестър.
Сега наистина е времето за почивка след кандидастуденската кампания, а на есен с песен! :lol:
Все пак ако на някой му стане скучно или пък има някакъв въпрос - нека пише тук! :mrgreen:

Edit: Ленче, знаеш какво ми е мнението за кафенетата, тъй че горепредложенета комбинация е малко несъвместима, но всичко разбира се зависи от компанията. :wink:
P.S. Пък и кафе не пия.... :lol:
Аватар
WickedWitch
Форумозавър Рекс

Мнение от WickedWitch »

Именно! ; ) Но като идваш на лекции в ЮФ, ще се прежалваш за едно кафе пък.
Аватар
S.Lazarov
В началото бе словото

Мнение от S.Lazarov »

Ами то като имаш лекции в ЮФ, ако не отидеш на кафе, къде другаде ще отидеш, само там може така. :)
А ти какво правиш в таз тема, идете решавайте казуси с колегите! Тук има събрание на съвета на бъдещите икономисти и мениджъри. :P
Аватар
WickedWitch
Форумозавър Рекс

Мнение от WickedWitch »

Ах, какви удари под кръста :Р Ние казусите ги разнищихме още на 4-ти Август, че и преди това - не остана какво да разискваме ; )
Аватар
Jorkataa
Драскач
Специалност: Икономика на френски

Мнение от Jorkataa »

Споко, ще ходиш в кафето, нямаш голям избор :lol:
Скайп на група Дилема: grupa-dilema
Facebook: Група Дилема
tito
От дъжд на вятър
Специалност: Икономика с Английски

Мнение от tito »

Little_flower написа:И аз тук. Икономика с английски.
Относно дупките и "запълването им". В гимназията всеки божи ден имах по 1 дупка (а моите чаове бяха по 90мин). Първоначално тичахме в някой друг час уж да си запълним времето, ама след месец кафето ни стана пръв приятел. Така,че S.Lazarov.. и твоето ще е така
Я повтори :lol:
Аватар
Slunchevomomiche
В началото бе словото
Специалност: Стопанско управление с английски език

Мнение от Slunchevomomiche »

Ам, ми да се разпиша и аз :)

Казвам се Ели, специалност Стопанско управление с английски език. Приятно ми е :)

Относно дупките между часовете- и аз съм учила на блокове. Реално е много по-удобно да си свършиш някоя работа в дупката вместо да седиш час и половина и да бездействаш... :) Естествено, ако се окажем сплотен випуск ходенето някъде заедно си е доста полезен тийм билдинг :)

Сега и да спорим за и против кафетата нямаме полза защото не сме видели как стоят нещата...Anyway, октомври ще се разбере. :cheers:
"Ще я промуша със кинжална реч,
но от кинжала стой, ръка, далеч-
каквато и да произнеса присъда
не бива изпълнител да й бъда."
Заключено

Обратно към “СтФ”