Студентски стипендии и награди от Европейския социален фонд

Това е общият студентски форум - за всичко свързано със следването на настоящите студенти на Софийския университет - бакалаври, магистри и докторанти.

Модератори: sientelo, peterdi, Ангел

Публикувай отговор
Marica
В началото бе словото
Специалност: Web Design

Re: Студентски стипендии и награди от Европейския социален фонд

Мнение от Marica »

:roll: Това означава , че има парички , или...?Дали Софийският най-сетне се е задействал?!? :wink:
Марин Русинов
В началото бе словото

Мнение от Марин Русинов »

Евала за стихотворението ! Парички няма до този момент! :monkey:
shamann
В началото бе словото
Специалност: история
Курс: втори

Мнение от shamann »

Преди малко се обадих в МОН и информацията, която получих от една изключително любезна чиновничка гласеше: "Парите на всички висши училища са преведени, включително на СУ."
На въпроса кога е било това отговора беше:" Мога да ви кажа кога гл. счетоводител е подписал платежното за СУ - 10 август, което означава, че на 11 август парите са тръгнали към банката. След това вече всичко е в ръцете на университета.".

Да се надяваме да благоволят тази седмица да преведат парите.
Astarta
В началото бе словото

Мнение от Astarta »

Прясна информация. Току що звъннах на едни телефони в университета и след многократни прехвърляния към определени лица, най-накрая една любезна жена ми каза, че:

До края на седмицата трябва да пратят парите! А може и по-рано!

Забавянето не зависело от тях, а между МОН и СУ имало още една инстанция, която била Банката и от там се очаквало някакво съобщение, че всичко е подписано и готово. Може и още днес да го получат, може утре, но до края на седмицата трябвало да стане! Получават потвърждение и ни пускат парите.
Аватар
Bety_
Летящите Пръсти

Мнение от Bety_ »

Стискаме палцииииии! :connie_mini_pullpigtails:
Изображение
Learn french or die trying
V o r b e i
Марин Русинов
В началото бе словото

Мнение от Марин Русинов »

Парите за ВТУ са вече преведени !!! Честито на печелившите! :bounce: :bounce: :bounce: :)
Astarta
В началото бе словото

Мнение от Astarta »

Еее, честито колеги от ВТУ! :) Ние от СУ майчински изчакахме да има парички за всички и каквото остане, най-накрая за нас. :oops: :) Сега остава и на нас да си ги раздадеме, хаха.
Marica
В началото бе словото
Специалност: Web Design

Мнение от Marica »

Дано този път дочакаме ... :compress: !
Аватар
Methuselah
Легендарен флуудър

Мнение от Methuselah »

Няма ли да престанете с "остроумията"?!
Пишете като има новини. За по-емоционалните има чат.
Бeтон написа:Нормалните хора сме малко.
Аватар
SiriuS
В началото бе словото

Мнение от SiriuS »

Nice....а за по-"остроумните" има банкомати. Ние емоционалните си пишем тук, остроумните си действайте с картите....
Изображение
Аватар
Methuselah
Легендарен флуудър

Мнение от Methuselah »

ахахах тихо, спартак :lol:
Бeтон написа:Нормалните хора сме малко.
thamara
В началото бе словото

Мнение от thamara »

Четох, четох и накрая се обърках...Съжалявам ако се повтарям с въпроса си, но ще се радвам да получа някакъв отговор, че наистина се обърках...
И така...октомври като започне учебната година ще подам молба да участвам в класирането за стипендия по успех. Въпросът ми е, ще мога ли да подам и молба за европейските стипендии и като се има предвид, че току що завърших първи курс, по какъв начин ще се изчислява успеха?
Мерси предварително за отговорите.
Аватар
protuberance
В началото бе словото

Мнение от protuberance »

Можеш да подадеш молба и за двете стипендии - понеже тази година европейските бяха за първи път и ги обявиха чак втория семестър, два дни преди крайния срок, не е ясно сега кога ще е подаването. Дали заедно с тези от университета или по-късно (рано?) - това едва ли някой може да каже. Също така никой не знае как се изчислява успехът. Аз съм Културология, ФФ, СУ и сега ще съм 4 курс. Подавала съм молби за стипендии всеки семестър - значи общо към 6 пъти и нито веднъж не съм нацелила точната формула за изчисление. Според мен има нещо общо с това в какво настроение е станала съответната секретарка, която заверява молбичката. Също и с температурата на въздуха или средното количество валежи през месеца. Събиране, делене и други сложни математически операции, както и някои метафизически, са напълно възможни, но и апокрифни, тъй да се каже.

На теория би трябвало да се вземе успеха за цялата предишна година - т.е. средно аритметично от двата семестъра, но понякога се взима само вторият семестър. А и не е много ясно, или поне при нас никога не е било, кои оценки влизат в изчисляването и кои не. Ако имаш спорт или текущи оценки на двусеместриални предмети вече съвсем не може да се каже какво ще се получи накрая. Веднъж се смятат, веднъж не.

Просто си изчисли някакъв успех, напиши го и се надявай да няма повече от единица разлика с този, който секретарката е решила, че имаш. Това е положението. :salute:

И още веднъж - дръжте се, другари, вижда му се краят! Имам чувството, че това лято мина в броене на дните до превеждането на великите стипендии... :(
Astarta
В началото бе словото

Мнение от Astarta »

Парите са преведени.
thamara
В началото бе словото

Мнение от thamara »

protuberance написа:Можеш да подадеш молба и за двете стипендии - понеже тази година европейските бяха за първи път и ги обявиха чак втория семестър, два дни преди крайния срок, не е ясно сега кога ще е подаването. Дали заедно с тези от университета или по-късно (рано?) - това едва ли някой може да каже. Също така никой не знае как се изчислява успехът. Аз съм Културология, ФФ, СУ и сега ще съм 4 курс. Подавала съм молби за стипендии всеки семестър - значи общо към 6 пъти и нито веднъж не съм нацелила точната формула за изчисление. Според мен има нещо общо с това в какво настроение е станала съответната секретарка, която заверява молбичката. Също и с температурата на въздуха или средното количество валежи през месеца. Събиране, делене и други сложни математически операции, както и някои метафизически, са напълно възможни, но и апокрифни, тъй да се каже.

На теория би трябвало да се вземе успеха за цялата предишна година - т.е. средно аритметично от двата семестъра, но понякога се взима само вторият семестър. А и не е много ясно, или поне при нас никога не е било, кои оценки влизат в изчисляването и кои не. Ако имаш спорт или текущи оценки на двусеместриални предмети вече съвсем не може да се каже какво ще се получи накрая. Веднъж се смятат, веднъж не.

Просто си изчисли някакъв успех, напиши го и се надявай да няма повече от единица разлика с този, който секретарката е решила, че имаш. Това е положението. :salute:

И още веднъж - дръжте се, другари, вижда му се краят! Имам чувството, че това лято мина в броене на дните до превеждането на великите стипендии... :(
Много ти благодаря за изчерпателния отговор!
Ще подам и за двете, пък ще видим какво ще стане. :wink:
Публикувай отговор

Обратно към “Студенти - общ форум”