Размисли и страсти с Vaskes

Модератори: FloWersOfEviL, Smoking Mirror, Мила, thegirl

Аватар
^PrincessA^
Легендарен флуудър
Специалност: МП Трудови пазари и развитие на човешките ресурси
Курс: завършил
Обратна връзка:

Re: Размисли и страсти с Vaskes

Мнение от ^PrincessA^ »

Vaskes написа: Като цяло не обичам да влизам в конфликти/спорове, така че обикновено спирам. Не обичам да си хабя нервите излишно, а и мнението ми обикновено е самодостатъчно - стига да съм го обосновал пред себе си не изпитвам нужда да го правя и пред други, да го изтъквам или пък натрапвам.
Това ми е странно да го видя написано от някой друг, освен мен :)

Въпросчета имам също; надявам се скоро да се докопам до нет за по-дълго! :D
Изображение

"It's better to burn out than to fade away." (Kurt Cobain)
Аватар
Norwegian Wood
Легендарен флуудър

Мнение от Norwegian Wood »

За Елица ще поясня, понеже е блажено несведуща - на Мирослав Мирославов - Пердето му викат така, щото, като му падне пердето, почва кютек без оглед на това другият от кой отбор е, от публиката ли е, съдията ли е, или е някой от коньовете, дето си пасат около игрището на "Скритата сила". Но преди е ритал в "Локо"(София) и е бил титуляр. Е, как такъв няма да вкара 9 гола в един мач.
Васкес:
Състави титулярната единайсеторка на Джедаите("Скритата сила") с измислени от теб футболисти, като добавиш само Пердето
Посвети едно кратко съчинение разсъждение на Жмудата
След 10-ти ще се вясваш ли из библиотеката? Щото аз май ще си уча от нета, ама да си питам.

Как ще завършат следните мачове? Обясни защо:
ФК “ДУНАВСКИ СТУДЕНТ”, Свищов - ФК “УДАР”, с. Пиперково, обл. Русе (местно дерби)
ФК “ГЛИГАН”, Грудово - ФК “МАКАК”, Шумен
ФК “ДИВА СВИНЯ”, с. Цонево - ФК “ГАРГА”, с. Любеново
ФК “УЖАС”, с. Зетьово - ФК “ОБОГАТИТЕЛ”, Твърдица
ФК “ТУХЛА” с.Бутово - ФК “ШЕХЕРЕЗАДА”, Згориград

ФК “ДИВ ПРЪЧ” с.Камена - ФК “ЛУДА КОЗА” с. Яворница

ФК “БОМБА”, с. Светлина, обл.Перник -
ФК “ПЪРВА АТОМНА”, Козлодуй

И да дообясня за Търговеца:
Североизточната "В" група е напът да се сдобие през следващия сезон с един изключително атрактивен отбор. Футболният клуб Скрита сила от село Мъдрево (Разградско) шества победоносно в местната четвърта дивизия, бие всичко живо с двуцифрени резултати и е напът да спечели плейофите за място в аматьорския елит. Според прогнозите мъдревци трябва да завършат годината с над 100 отбелязани гола, след като само в редовния сезон бяха нанизали в мрежата на противниците си цели 75 парчета.
Мъдрево е честито, че разполага в отбора си с централния нападател Мирослав Мирославов - Пердето. Таранът на Скрита сила, носил навремето екипите на Локомотив (Сф) и Шумен, има повече от 50 гола в актива си през този сезон. Миналата седмица Мирославов се разписа осем пъти при победата с 10:0 над Вихър (Владимировци), подобна съдба очаква и Левски (Подайва) този уикенд в полуфиналния плейоф на неутрален терен в Завет.
Босът на Скрита сила Мъйрям Апти - Марчо, строителен предприемач и страстен фен на футбола, вярва, че тимът ще стигне до промоция във "В" група. Класата на Скрита сила се видя още през април, когато на новия стадион в Мъдрево бе повален с 5:1 основният съперник за първото място в зоната Кубрат. Пред 1500 свои съселяни Силите направо пометоха гостите от родния град на Лили Иванова, отстоящ само на 8 км от Мъдрево. Марчо, който преди това хвърли 37 000 лв. за смяна на чимовете на стадиона и нова косачка, награди играчите с по 180 лв. премия. В Скрита сила не могат да се оплачат от липса на пари - за победа всеки играч взема 100 лв., а отборът получава по още 100 за всеки вкаран гол след третия. Спечелването на първото място в зона Разград-Запад беше ознаменувано с мощна заря в Мъдрево. Депутатът Ремадан Аталай, който е от същото село, осигури 500 седалки за стадиона съобразно модерните изисквания.
Местните футболни капацитети отчитат, че ФК Скрита сила отдавна е надскочил нивото на тукашната четвърта дивизия и мястото му е във "В" група. Отбори като Сейдол например разполагат с доста по-малко средства, а на футболиста от същия тим Лешев дори се наложи да влезе по дънки като резерва в един мач, тъй като не достигна един чифт гащета. Сейдол е последен в групата, но в отбора цари голям ентусиазъм. Шефовете на клуба пекат агне при всяка загуба с по-малко от пет гола разлика и през сезона отборът имаше шанс да пирува три-четири пъти. За сравнение, в Мъдрево нещата са на съвсем друга основа и от началото на сезона са допуснати само пет гола. Освен Мирославов тимът има щастието да разполага с неговия партньор в атака Зекерие Зекерие. За головете им подава халфчето Дениз Ерол - техничар от типа на Тодор Барзов, висок около метър и половина. Ерол е носил екипа на гастарбайтерския тим Туркгуджу Верл (Германия). Скрита сила дори има собствен сайт в интернет, където ви посреща надпис на английски език: Welcome to FC Skrita Sila Madrevo.
Днес Мъдрево живее с футбола, а на стадиона идват дори 70-80-годишни баби по шалвари. Най-вероятно последното препятствие пред Скрита сила до шампионската титла на областта оново ще бъде Кубрат. Решаващият мач се чака с небивал интерес и със сигурност ще бие всички рекорди по посещаемост. Шефовете на зоната отсега предвиждат засилени мерки за охрана, а последният мач между двата тима се охраняваше от цели 18 полицаи. Впрочем в разградската дивизия от известно време има изисквания за минимум осем униформени на мач, тъй като след дербито между Самуил - Подайва реферът изкара три дни в болницата.
Как ще завърши футболната авантюра на Скрита сила? В тима всички са категорични, че ще влязат в трета дивизия. А в Североизточната "В" група още не подозират каква невидима заплаха се задава от Мъдрево."

П.С. Този сезон "Скрита сила" го завърши във "В" група, бяха някъде на шесто място.
Когато нямаш какво да кажеш, кажи някоя древна китайска поговорка (древна китайска поговорка).
Аватар
Vaskes
Летящите Пръсти
Специалност: Скандинавистика
Обратна връзка:

Мнение от Vaskes »

Търговецът на кристал написа:
Vaskes написа:
И един въпрос, краден от Смоуки: има ли смисъл, когато няма значение?
Има, разбира се :D
Ти пък. С цяло изречение, колега, с цяло изречение. Иначе казано - защо? Искаме теория (някога имаше цяла тема, посветена на това, та ми е интересно какво би измислил ти по въпроса).
"Има, разбира се" да не е половин изречение? :P
Така, теория... понеже така зададен въпросът е доста абстрактен, за да не се оплета и аз в разни абстракции, както имам навик да правя, ще започна с една хипотетична ситуация.
Един човек върви по пътя, тръгнал е от точка А и трябва да стигне до точка Б. Само че по някое време пътят се разклонява. Човекът не знае кой път накъде отива, така че няма значение коя посока ще избере. Но това не означава, че няма смисъл в това да избере посока, защото така в крайна сметка ще продължи напред, а иначе ще си остане на разклонението.
Друга ситуация - човекът стига до разклонение и знае, че и двата пътя не водят на никъде или най-малкото не водят до точка Б. Така че отново няма значение кой ще избере. Всъщност, този път въобще няма значение ще продължи ли напред. Но смисъл пак има, дори той да не е вече обвързан с достигането на точка Б - дали ще е заради самото пътуване, заради принципа (хубаво е човек да си спазва принципите (: ) или нещо друго.
И въобще, във вселенски мащаб нищо от това, което правим няма значение. Т.е. смисълът е нещо абстрактно и ние го придаваме, така че щом можем да го придадем на нещо, което няма вселенско значение, можем да го придадем и на нещо, което няма локално значение (ето, че все пак не можах да избягам от абстракциите :Р).
И последно - да правим нещо на инат, въпреки че няма значение е една от характерните черти на хората, така че дори това му придава смисъл.
И накрая (този път наистина :lol: ) ще завърша с един цитат от "Сканархия" на Уикеда - "Има смисъл, не знам какъв е, но ще го открия. В гърдите ми все още сърце юнашко бие." :mrgreen:

Отговорите на останалите въпроси по-късно, че ще излизам и ще взема да закъснея... :P
Аватар
Vaskes
Летящите Пръсти
Обратна връзка:

Мнение от Vaskes »

Търговецът на кристал написа:А, да - това не бях го задавала отдавна: вярно, че се познаваме отскоро с тебе (мн.ч. в случая да се чете като "ние, форумците"), но пробвай да ни изненадаш с песен/стил музика, която/който никога не бихме се досетили, че харесваш.
Ама как ще се познаваме отскоро, аз пиша тука от 3 години :roll: Явно толкова време трябва да мине за да ме забележат хората... :cry:
:lol: :lol: :lol:

Тук съм писал главно за метъл, индъстриъл, рок, малко пънк, малко ска, фолк (да не се бърка с поп-фолк :P ) и оркестрална музика (филмова, от игри).

Значи може би ще е изненада (то и за мен е изненадващо :Р), че има няколко рап групи/песни, които харесвам. Първо, Ъпсурт, които ги слушам от край време. Даже имам "Боздуган" и "Чекай малко" на оригинални касетки :Р Също така се радвам на някои неща на Cypress Hill, Insane Clown Posse, Dr. Dre и Snoop Dogg (макар да нямам нищо тяхно, дори на компютъра, освен една песен на Insane Clown Posse и то защото е в саундтрака на Heavy Metal FAKK 2 :P ). И Beastie Boys, но по-ранните им неща, когато са повече пънк и по-малко хип-хоп.

Друго - харесвам джаз, суинг, блус, но слушам главно разни компилации и като цяло съм профан що се отнася до тези стилове (:

Ще се изхвърля и ще кажа, че харесвам и класическа музика, макар познанията ми да се ограничават до Вагнер, Карл Орф, Симфония №5 на Бетовен, Увертюра 1812 на Чайковски и Валс №2 на Шостакович :lol:

^PrincessA^ написа:Въпросчета имам също; надявам се скоро да се докопам до нет за по-дълго!
Чакам с нетърпение :P

След 10-ти ще се вясваш ли из библиотеката? Щото аз май ще си уча от нета, ама да си питам.
Сигурно ще се вясна да си върна книгата, дето чета сега и евентуално да взема нова, ама не знам кога ще е точно.

Как ще завършат следните мачове? Обясни защо:
ФК “ДУНАВСКИ СТУДЕНТ”, Свищов - ФК “УДАР”, с. Пиперково, обл. Русе (местно дерби) - "Дунавски студент" ще победят, защото като едни истински студенти ще купят мача :P
ФК “ГЛИГАН”, Грудово - ФК “МАКАК”, Шумен - Двойка, "макаците" са отборни играчи и това ще им донесе победата.
ФК “ДИВА СВИНЯ”, с. Цонево - ФК “ГАРГА”, с. Любеново - Тук не знам, но ще заложа на единица, защо "Дива свиня" ми спечелиха симпатиите :Р
ФК “УЖАС”, с. Зетьово - ФК “ОБОГАТИТЕЛ”, Твърдица - Победа за "Обогатител", просто няма как отбор с такова чутовно име да падне :shock:
ФК “ТУХЛА” с.Бутово - ФК “ШЕХЕРЕЗАДА”, Згориград - Единица. Като гости от "Шехерезада" ще се опитат да "приспят" "Тухла" и после да ги изненадат с няколко бързи контри, обаче "Тухла" не са така впечатлителни като Шахриар и номерата на "Шехерезада" няма да минат и в крайна сметка "Тухла" ще надделеят с груба сила над елегантната игра на противника си.
ФК “ДИВ ПРЪЧ” с. Камена - ФК “ЛУДА КОЗА” с. Яворница - Тук силите са изравнени, хикс.
ФК “БОМБА”, с. Светлина, обл.Перник - ФК “ПЪРВА АТОМНА”, Козлодуй - Хикс до средата на второто полувреме, после става бой, футболистите на "Бомба" избухват, от "Първа атомна" обаче отвръщат на удара, последствията са постапокалиптични и в крайна сметка мачът се прекратява.

За титулярната единайсеторка по-късно, че сега ме мързи :Р
А за Жмудите не смея да пиша :lol:
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Мнение от Търговецът на кристал »

Тимбър, знам за "Скрита сила" (Мъдрево) от един колега от ФЖМК (благодарение на същия знам и за Гошо от Почивка и още ред подобни глупости и градски (и селски) легенди). :) Ама тия подробности ги е спестил, мерси за информацията.

Васко (знам, че си Любо - казах!), това с класическата музика ми хареса. Малко познаваш, ама пък качествени. Сега кажи, че си падаш и по Хитлер - само като видя Вагнер и Орф и почва да ми става ясно. Пробвай и с Рихард Щраус, усещам, че би ти харесал.
Я да те пробвам - ходил ли си на опера? Къде, какво гледа, хареса ли ти? Преди колко време?

М, сега се сетих - какво мислиш за адаша си? Да не се чудиш за кого те питам - за Супер Любо иде реч. :king:

Последно - теорията ми хареса. За пръв път някой дава толкова пространно обяснение в отговора на тоя въпрос и аргументите ти имат смисъл (особено представени по подобен начин). И понеже седмицата свършва - благодаря за отговорите, радвам се, че мина под ножа. :) Беше ми наистина интересно (убийствено развитие на мачовете, впрочем :mrgreen: )
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Аватар
Vaskes
Летящите Пръсти
Обратна връзка:

Мнение от Vaskes »

Сега кажи, че си падаш и по Хитлер - само като видя Вагнер и Орф и почва да ми става ясно. Пробвай и с Рихард Щраус, усещам, че би ти харесал.
Хаха, не, не си падам по Хитлер, поне не като идеология. Иначе като външен вид, тържественост и т.н. не мога да отрека, че нацистите определено ме впечатляват. Особено униформите им. Както вика Леми от Моторхед:
I'll tell you something about history. From the beginning of time, the bad guys always had the best uniforms. Napoleon, the Confederates, the Nazis. They all had killer uniforms. I mean, the SS uniform is fucking brilliant! They were the rock stars of that time. What you're gonna do? They just look good.
:lol:

А Щраус ще го пробвам :nod:s

Я да те пробвам - ходил ли си на опера? Къде, какво гледа, хареса ли ти? Преди колко време?
Ех, не, на опера не съм ходил. :/

М, сега се сетих - какво мислиш за адаша си? Да не се чудиш за кого те питам - за Супер Любо иде реч.
Супер Любо го намразих, защото е досадно да имаш известен адаш :P

Готов съм и с дългоочакваният разказ.
Измъчи ме с тези 16 изречения, значи. Опитах, но по-кратко от 19 (повечето от които при това бая дълги) изречения не можах да го направя. И доста избягах от тематиката на Белман и песните му за часовникаря Фредман (на когото даже името му смених, хаха). Има все пак едно намигване към Белман, в лицето на страха от отлитащото време, характерен за барока (нищо, че Белман е представител на рококото), заради който именно, както са ни учили, е много важно, че Фредман е именно пропил се часовникар, а не просто пиянде някакво.

Нямах предварително намерение да е на английски, но като седнах да пиша и така ми дойде. Не съм го редактирал, така че се извинявам за евентуалните грешки и тоталното ми незачитане на пунктуацията в английския (:

The frantic clatter of two sets of shoes, the one quickly catching up with the other echoed trough the mist creeping over the paved street. Suddenly, right after they passed the clock tower, the clock on which pointed to eleven fifty-eight, silence flooded the night. As if a star glittered when the nearby gas-lamp's pale light caught Erika's eyes. She was gasping for air, her skin cold with sweat, a scream stuck in her throat; but it was not until she felt the stinging blade pierce her skin that the sound of her agony finally burst out. The light in her eyes faded away and so did her last breath, which slowly dissolved in the mist...
Fredric woke up from the sound of his own scream, realizing it had blended with hers. He desperately looked around for a bit of reality, something that could help him shake off the nightmare which still plagued his mind, even though he was awake. The first shape he vaguely distinguished in the dark was that of the skeleton of the large, half-disjointed longcase clock he had been working on for some time. There were clocks and watches all around, but not a sound to be heard, as they were all at a standstill, most of them pointing to significant moments in Fredric's life - his eyes fell on the cartel clock, the hands of which stood at the time of his birth, then to the elegant pocket watch, a gift from Erika, which pointed to the moment when he first met her, precisely one o'clock on a beautiful and distant autumn afternoon. Fredric was obsessed with all the timepieces the room teemed with, and yet the passing time stirred utter dread in him and he could not endure to see them going, whereas the still hands gave him the illusion that the moments they signified were seized in time and were never to fade away. But right now his clocks could not comfort him, in his anxious mind they resembled the tower from his nightmares, so he kept on scouring the room feverishly until his look chanced upon a half-empty bottle of absinthe. The very reason for the nightmares, according to his doctor, now delivered him from the dream world as he took a long gulp, and while the green flames burned through his body his mind cleared a bit and he realized he was in his work-room and recalled yesterday's drunken night, one of many since Erika disappeared. He knew, however, that the doctor was wrong, it was not absinthe that induced his hectic visions, but guilt, the subversive guilt he felt over not seeing her to her home that night, over not being there to redeem her from the doom that had befallen her. What it was he did not know, not a trace was ever found, but his remorse made him dream each night that she was murdered and he was her executioner. He was afraid he was loosing his mind, for the nightmares were getting worse, they were not only about Erika's death any more, he would now often have other ghastly visions as well and with each and every day he had to struggle more to tear himself away from them. He sought asylum in spirits, which in terms made the line between reality and illusion even more obscure and, as a proof of this, he again lost confidence in his own eyes and mind, for he dropped the bottle and when he bent down to pick it up he saw something that could not be real, something that evoke utmost horror in him and caused his face to stiffen in an aghast grimace - it was his personal pocket watch, which he thought he had, by some coincidence lost the night when Erika vanished. That was the watch he used to carry with himself before it disappeared, the one he kept track of time with and the only one that was supposed to be working. But it was not; it's hands were standing still, pointing to eleven fifty-eight.
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Трябва да призная, че съм впечатлена. Някой ден - когато почнеш да идваш по форумни срещи, та да не пиша подробно тук и сега - (вероятно) ще ти кажа и защо. Пък може и да не ти кажа.

Обаче си "заработи" един поздрав. Накратко - тук ме знаят като... мммм... фен на операта, който харесва предимно Верди, Росини, Доницети, Пучини, Джордано... абе, във всеки случай - не и Вагнер и подобните нему.
Истината е, че имам една много любима опера на Рихард Щраус (когото смятам за стъпало, което трябва задължително да се мине, преди да започнеш да слушаш Вагнер, особено ако си закърмен с хвърковатите мелодии на италианското белканто). И на всичкото отгоре, намерих и любимия си откъс от нея в Youtube. Не го пускай сега, пази си го за някакъв случай на странно настроение, когато би понесъл почти всичко. Иначе може предварително да намразиш операта, макар да твърдиш, че харесваш Вагнер.
Ето за какво става дума: http://www.youtube.com/watch?v=x2TzKC67o9I (особено любимо ми е от началото докъм 2:00).
Иначе, както се досещаш, "опера" е: http://www.youtube.com/watch?v=WRIqrlIAjQ8 (пускам гонарочно - за баланс - щото то иначе няма да съм аз - да дам линк само към Щраус :shock: )
...
Колкото до мъжете в униформа - дай да не почваме, че това са си твоите Размисли и страсти. :lol:
Поздрави!
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Аватар
Vaskes
Летящите Пръсти
Обратна връзка:

Мнение от Vaskes »

(:

Благодаря за поздрава, ще го чуя щом съм в съответното настроение ;)

Мисля, че има някакъв шанс операта да ми понесе, тъй като най-близкото до опера изживяване, което съм имал беше великолепно! :D Става дума за Вечерта на Вагнер преди две години в зала "България" , когато се отбелязаха 125 години от смъртта му. Концертът включваше увертюрата на „Нюрнбергските майстори-певци”, въведението към първо и трето действие и "Смъртта на Изолда" от "Тристан и Изолда", както и първо и трето действие на "Валкюра" (от трето само откъс, "Ездата на валкюрите", естествено). В изпълнение на Софийската филхармония, с гост-солисти и гост-диригент от чужбина, със специален гост внучката на Вагнер - Верене Вагнер-Лаференц (която се пада и правнучка на Лист, хах), имаше и безплатна бира... абе, направо чудно!

Трябва да призная, че съм впечатлена. Някой ден - когато почнеш да идваш по форумни срещи, та да не пиша подробно тук и сега - (вероятно) ще ти кажа и защо. Пък може и да не ти кажа.
Хм, ами може пък и да вземе да дойда на някоя форумна среща :D
Ама със или без форумни срещи, с тебе има едни бири, дето откога ги говорим... Изображение
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Въпросният концерт към 4 часа ли продължи? :lol: Типично, а може и да си чувал, че един австрийски диригент (мисля, че се казваше Феликс Мотл) е умрял, докато е дирижирал второ действие на "Тристан и Изолда". Т.е. айде, за да сме докрай честни - получил е инфаркт, а е умрял часове по-късно в болницата. Към 50 години по-късно същото сполетява и един немски диригент, който получава инфакт в абсолютно същия момент от операта и умира. Неговото име обаче нещо ми се губи, трябва да проверя.

Тааа... за Вагнер трябва да имам особена нагласа, надминаваща по качество и количество дори бесовете, нужни за да пусна "Електра" на Щраус и садистична усмивка да се разлее на устните ми. Има ги, има ги и тия моменти, но най-често агресията избива в посока "Турандот" и любииимата ми и мноооого чудовищна нейна ария. Стигна ли до Вагнер, грабвайте телата, един вид.

Извинявай за отклонението - но просто в Кино и театър има една над 20-странична тема за опера и от тия 20 и кусур страници поне половината са мои. Професионално изкривяване. :mrgreen:
Ама с тоя Вагнер... почвам да се съмнявам, че ще можеш да харесаш "нормалната" опера (под "нормална" да се разбира 18-ти и 19-ти век докъм смъртта на Верди + Пучини и някои други "гранични" композитори). Ще те пробваме някой път - в София пеят съвсем нелоши певци (понякога). А догодина (издавам малка тайна) - ще поставят и Вагнер - "Лоенгрин". :wink:

А бирата си е бира. :salute:
В края на ноември
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

ИСКАМ ЛОЕНГРИН! :connie_09:
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Имаш я. Още тоя сезон.
Поне така гласи клюката, заради която направо хлъцнах. :colors:
В края на ноември
Аватар
Vaskes
Летящите Пръсти
Обратна връзка:

Мнение от Vaskes »

Joker написа:ИСКАМ ЛОЕНГРИН! :connie_09:
А нещо не искаш ли да ме питаш, като така и така си отворил темата? :lol: :lol:

Btw, тя докога ще седи важна? Аз че съм важен - важен съм, ама чак пък толкова... :lol:
Аватар
night_eyes
В началото бе словото
Специалност: Икономика с английски език
Курс: четвърти

Мнение от night_eyes »

Здравей.
Чел ли си нещо от Туве Янсон? В оригинал или на български? Харесват ли ти нейните творби? Любими книги, приказки, герои?
А харесваш ли детска литература като цяло? Любими детски книжки?
Любими анимационни филмчета (серийни и пълнометражни) ?
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Човечеее... откъде се появи! Удивителната накрая неслучайно не е въпросителна. :) Или, с други думи - привет, Снусмумрик.
"Отворила се нова врата в невероятното и възможното. Започнал новият ден, когато всичко би могло да стане - стига да нямаш нищо против случването му."
Преводът е груб и по памет, ноооо... сещаш се. Затова въпрос и към теб - да ти се намира "Корабът на вселените" на български? Много ми се чете!
* Всъщност, не бих отказала нищо на Янсон (освен "В края на ноември"). :mrgreen:
В края на ноември
Аватар
night_eyes
В началото бе словото
Специалност: Икономика с английски език
Курс: четвърти

Мнение от night_eyes »

Търговецът на кристал написа:Човечеее... откъде се появи! Удивителната накрая неслучайно не е въпросителна. :) Или, с други думи - привет, Снусмумрик.
"Отворила се нова врата в невероятното и възможното. Започнал новият ден, когато всичко би могло да стане - стига да нямаш нищо против случването му."
Преводът е груб и по памет, ноооо... сещаш се. Затова въпрос и към теб - да ти се намира "Корабът на вселените" на български? Много ми се чете!
* Всъщност, не бих отказала нищо на Янсон (освен "В края на ноември"). :mrgreen:
Да, имам го. Ама на хартия, не е сканиран.
sisi_2003@abv.bg
^ Това ми е мейла, пиши на него как да ти го пратя.
Заключено

Обратно към “Размисли и страсти”