Диплома
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
Диплома
Значи приет съм на 3-то класиране в специалност , която не ми допада.Искам да си изтегля дипломата , как става това ?
-
Jijafka
- В началото бе словото
- Специалност: @_@
Re: Диплома
Идеята не е ли да се изкачваш нагоре, до колкото знам запазваш си мястото където си приет и отиваш на следващо класиране с идеята да се изкачиш нагоре. Щом са те приели в по-горна специалност значи няма връщане назад. Така поне си мисля аз...
Аз затова мислих 2 дни преди да реша дали да отида на трето класиране, или да запиша специалността, в която ме приеха. Бях сигурна че ще ме класират по-нагоре на 3то и трябваше да мисля кое от двете ми се учи повече. И не отидох на трето...
Незнам, може аз да не съм разбрала точно... Някой по-компетентен да се изкаже.
Аз затова мислих 2 дни преди да реша дали да отида на трето класиране, или да запиша специалността, в която ме приеха. Бях сигурна че ще ме класират по-нагоре на 3то и трябваше да мисля кое от двете ми се учи повече. И не отидох на трето...
Незнам, може аз да не съм разбрала точно... Някой по-компетентен да се изкаже.
- morfei
- Форумно зомби
- Специалност: Компютърни науки
- Курс: първи
Според мен има впредвид, че се е класирал на прекалено задна позиция, която не му харесва и иска да си изтегли дипломата. Ами за тази цел просто трябва да отидеш във Факултета, където си я депозирал с ЛК. Но това е моето мнение.
Компютърни науки 1 курс
- arthaz
- Драскач
- Курс: втори
- Обратна връзка:
Просто отиваш, казваш си имената и ти я дават. Дори и лична карта не ми искаха на мен. Ако не ти се занимава да им обясняваш защо си я вземаш, казваш че е за друг факултет и готово 
Elämää täytyy rakastaa ^^
- S.Lazarov
- В началото бе словото
- Специалност: Стопанско управление - английски език
- Курс: четвърти
Отиваш във факултета, в който си депозирал дипломата след предния етап от класирането, т.е. II, в отдел "Студенти" , казваш си трите имена и си я изтегляш, като за основание предполагам няма да те питат. Успех! 
Стопанско управление - английски език, I курс
- bggashnik
- Пишеща машина
Тва само в България може да се случи да вземеш диплома без да ти искат документи
По тая логика аз мога да видя на Стената на плача кой е пред мен в класацията, да отида и да му взема дипломата, след което да я затрия и той няма да може да се запише навреме и ще се запиша аз
Срамота 
Компютърни науки I курс
- happyswift
- Флъдзила
- Специалност: Международни отношения
С малката подробност, че на дипломата има снимка и когато ти не си на нея, само идиот би ти я дал
- bggashnik
- Пишеща машина
Щом казаха, че може и баба ти да ти вземе дипломата и да те запише, явно става номераhappyswift написа:С малката подробност, че на дипломата има снимка и когато ти не си на нея, само идиот би ти я дал
Последно промяна от bggashnik на 18 Авг 2009, 19:18, променено общо 1 път.
Компютърни науки I курс
- morfei
- Форумно зомби
Ами ако я взима доверен човек? Според мен трябва да се проверява дали лицето на личната карта съвпада със снимката на дипломата.happyswift написа:С малката подробност, че на дипломата има снимка и когато ти не си на нея, само идиот би ти я дал
Компютърни науки 1 курс
- arthaz
- Драскач
- Курс: втори
- Обратна връзка:
Съмнявам се bggashnik да е първият, който се е сетил за това, следователно се предполага че ще са измислили нещо...
Elämää täytyy rakastaa ^^
- bggashnik
- Пишеща машина
То е ясно, че аз не съм измислил нищо новоarthaz написа:Съмнявам се bggashnik да е първият, който се е сетил за това, следователно се предполага че ще са измислили нещо...
П.П arthaz, ти пък защо се съмняваш в мен
Компютърни науки I курс
- happyswift
- Флъдзила
Аз не вярвам да става ей така - изпрашташ някой да ти вземе дипломата без да му даваш никакъв личен документ и те ще ти я дадът ей така.То по тая логика аз мога на половината СУ да им взема дипломите....
Ами ако снимката на дипломата отговаря на лицето значи не е чак такъв проблем.Такъв би настанал при близнаци/двойници при които ЕГН-то и номера на ЛК няма да съвпадат, но такива случаи са рядкост.Все пак по-предпазливите служители проверяват документацията както му е реда.happyswift написа:Аз не вярвам да става ей така - изпрашташ някой да ти вземе дипломата без да му даваш никакъв личен документ и те ще ти я дадът ей така.То по тая логика аз мога на половината СУ да им взема дипломите....
Повечето хора кандидатстват няколко месеца след като завършат гимназия и съответно може да се окаже, че снимклата на дипломата е по- "прясна" от тази на личната карта, изкарана например няколко години преди дипломирането и съответно кандидатстването.
Друг да изтегли диплома на дадено лице мисля може да се допусне при определени обстоятелства ( примерно титулярът на дипломата е в чужбина, в болница и т.н - тоест има явна невъзможност да си вземе дипломата) и с нотариалнозаверено пълномощно.Тогава документацията на приносителя на пълномощното, както и самият пълномощен докумет, подлежат на щателна проверка , за да не се допусне измама или неправомерно действие.
I'm hot
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
- happyswift
- Флъдзила
Ако ми кажеш само как се изготвя нотариално заверено пълномощно без присъствие на този, които дава пълномощията
Това не е възможно.Но това може да се уреди предварително, ако отсъствоето е неотложно, но предварително известно или пък ако е внезапно се търсят решения.Ако лицето е в чужбина, мисля че в консулството може да си извади такова пълномощно и да го прати по бърз куриер или ако е в болница, но може да взема трезви решения - плаща допълнително за посещение на нотариус ( сигурно ще е доста надценена цената на услугата, но е вариант).Ако няма възможност да взема трезви решения ( и няма назначен попечител) - духа супата и не му се урежда въпросът.happyswift написа:Ако ми кажеш само как се изготвя нотариално заверено пълномощно без присъствие на този, които дава пълномощията
I'm hot
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside