кандидати ПСИХОЛОГИЯ

Архив от КСК 2009-2010. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
ericsson
От дъжд на вятър
Специалност: Медицина
Обратна връзка:

Re: кандидати ПСИХОЛОГИЯ

Мнение от ericsson »

ivvv написа:arthaz никъде не съм писала, че това се отнася само за психологията(логично е да конкретизирам в тази тема). Относно доволните и недоволните - тези неща са известни на всички. Идеята ми беше тази, че специалността е хубава, но нивото и качеството на преподаване е слабо. СУ може да е университета с най-добро име в България, но за никой не е тайна, утвърдената форма на анахронизъм. Докато 80% от преподавателите са над 70 годишна възраст и ползват за обучаване на студентите, материали родени в средата на миналия век, трудно може да си говорим за доволни и предоволни от преподаването. И да решиш да се изнасяш алтернативите са никакви или по-лоши.
Така е,аз затова се притеснявам дали ще има /макар и грубо да звучи достатъчно трупове за дисекция,защото това си е голям проблем при медиците/достатъчно упражнения за да се видят нещата,не както се изрази едно момиче в темата за биологията,дето в биологическия им показвали неработещи електронни микроскопи и им разправяли какво се виждало през тях.Някои специалности могат да минат без техническо оборудване ,но за някои е невъзможно да се учи.
Do to others as you would have them do to you.
Оmnia ergo quaecumque vultis ut faciant vobis homines et vos facite eis haec est enim lex et prophetae.
Аватар
arthaz
Драскач
Курс: втори
Обратна връзка:

Мнение от arthaz »

ivvv, за преподаването съм съгласен. Наистина е далеч от задоволително, но както сама каза, в България няма по-добро. Само по-лошо. Заради тази причина повечето от бъдещите психолози избират СУ. А тези преподаватели ги има и в други университети. Брат ми, който не учи в СУ, ми беше разказвал подобна случка- преподавател на 70+, който още малко ще умре в университета и чете едни и същи лекции от бай Тошово време. Това е меко казано тъпо, но явно е се е превърнало в практика навсякъде. А най-гадното е, че страдаме ние студентите. И на практика, ако искаш да учиш специалност като Психология в България, нямаш друг избор.
А, ericsson, това което каза го разбрах на свой гръб миналата година, когато се влачих по болници. Наистина се надявам поне при вас нещата да се променят.
Elämää täytyy rakastaa ^^
Аватар
FoxyGirl
От дъжд на вятър
Специалност: психология
Курс: първи

Мнение от FoxyGirl »

arthaz,напълно съм съгласна...всичко по-съвременно ще трябва сами да си го търсим и да го учим.Това според мен е проблем не само на СУ,но и на цялата ни държавна образователна система(има и малки изключения)...В деня на отворените врати в СУ от ФФ раздаваха по една папка с брошури и имаше една книжак с различни мнения за специалностите от студенти...За психологията една студентка 4-ти курс обесняваше точно това(прекалено малко практика,суха материя,остарели методи-от миналия век и т.н.).Интересно ми стана,че в самия университет,за да ме спечелят за тази специалност, ми дават точно тази книжка с точно тази оценка за специалността...Явно все пак има хора,които знаят какви са проблемите...Но явно все още нищо не се съществено не се прави...И все пак ентусиазмът ми е все още жив :flower:
Аватар
Loli
Пишете, о, братя

Мнение от Loli »

FoxyGirl написа::cheers: Предлагам да се съберем, 15-мин по-рано зайците от форума, и да отидем заедно :flower:
И аз се присъединявам :) Хем като отидем групичка няма да сме чак толкова стресирани ;)
Аватар
Brizeida
Да живей словото
Курс: четвърти

Мнение от Brizeida »

Loli написа:
FoxyGirl написа::cheers: Предлагам да се съберем, 15-мин по-рано зайците от форума, и да отидем заедно :flower:
И аз се присъединявам :) Хем като отидем групичка няма да сме чак толкова стресирани ;)
Аз не мисля, че на първи ще съм стресирана, защото едва дочаквам този момент :rr:

Нямам търпение да ви видя :cheers: :cheers: :cheers: :cheers:
peachy
В началото бе словото

Мнение от peachy »

Не знам колко е перспективна психологията, но това е нещото, което искам и ще ми е интересно да уча. След първия ми опит в СУ останових, че това е най-важното, защото колкото и да можеш да се реализираш с нещо, като няма да ти е приятно да го учиш, и е доста вероятно да не ти е приятно и да го работиш, тогава губиш всякаква перспектива да превърнеш работата си в нещо, което ти доставя удоволствие.

А то от системата в България едва ли някой очаква чудеса, но според мен СУ е най-доброто, на което можем да се надяваме тук. А и има разменни програми и др., все ще намерим начин да си разнообразим програмата :) Btw, някой знае ли на упражненията какво точно се прави?

А за 1-ви, и аз съм навита, според мен е най-добре като наближи и разберем кое къде и отколко часа ще е, да влезем във форума и да се разберем окончателно :bom:
Аватар
arthaz
Драскач
Обратна връзка:

Мнение от arthaz »

Ще се разберем като наближи :wink: Brizeida се е заела да организира нещата(или поне с такова впечатление останах) :)
Аватар
FoxyGirl
От дъжд на вятър

Мнение от FoxyGirl »

arthaz,само ти ли ще си представител на силния пол :)
Аватар
arthaz
Драскач
Обратна връзка:

Мнение от arthaz »

Ако някой друг не се включи, май да :lol:
Аватар
FoxyGirl
От дъжд на вятър

Мнение от FoxyGirl »

:) :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :flower:
Аватар
Brizeida
Да живей словото
Курс: четвърти

Мнение от Brizeida »

Аз и Alkesaur ще навия, внимавайте! Няма да притесняваме arthaz още от 1.10., я...
Нека му предоставим поне още едно мъжко рамо... та дано се навие (Алке) :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Аватар
Loli
Пишете, о, братя

Мнение от Loli »

Абе някой да знае нещо за учебниците, като цени, от къде могат да се намерят на старо и тн. :?
Аватар
FoxyGirl
От дъжд на вятър

Мнение от FoxyGirl »

Нз от къде могат да се намерят на старо,може би от някой от по-горните курсове...Мен ме посъветваха да не бързам с учебниците,защото накрая може да се окаже,че съм взела тези,които не трябва:)По-добре да видим какви ще са изискванията на преподавателите :)
Аватар
JackInTheBox
От дъжд на вятър
Специалност: Психология
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от JackInTheBox »

FoxyGirl написа:Нз от къде могат да се намерят на старо,може би от някой от по-горните курсове...Мен ме посъветваха да не бързам с учебниците,защото накрая може да се окаже,че съм взела тези,които не трябва:)По-добре да видим какви ще са изискванията на преподавателите :)

Учебници ... хм ... абе има едни книжки, които спадат към задължителната литература, та тях ще ви препоръчат. Повечето се продават из университета другите се намират мн трудно, поради изчерпани количества. Напр. Психология на Сиймън и Кенрик, която е супер добра е 1) скъпичка 2) трудно откриваема дори на старо.

Абе не бързайте за учебниците :) всеки ще ви каже от къде да четета какво как що ... има време .. първата сесия ви е чак януари дерзайте до тогава :Р
стрийм
Аватар
FoxyGirl
От дъжд на вятър

Мнение от FoxyGirl »

Мисля,да те послушам :flower:
Заключено

Обратно към “КСК 2009-2010”