Английска филология '09 (British Invasion)

Архив от КСК 2009-2010. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
CellarDoor
Пишете, о, братя

Re: Английска филология '09 (British Invasion)

Мнение от CellarDoor »

btw, ако не сте си инсталирали по компютрите Longman Advanced Learner's Dictionary + Longman Language Activator - сега е хубаво време да го направите. ще ги ползвате МНОГО. аз почти не съм го затваряла тоя речник цяла година. и си набавете и Oxford Collocations-нещо си. след началото на годината бройките по книжарниците изведнъж драстично намаляват до нула, а на pdf е малко тегаво.
Аватар
Rebellion
В началото бе словото
Специалност: Английска филология
Курс: първи

Мнение от Rebellion »

MERCES_LETIFER написа:
britdamage написа:Добре де, каки и батковци, какво "смислено" очаквате от тази тема в този отрязък от време?Нито е почнала годината, нито е останало нещо за обсъждане след записването.Да настане тишина и щастие, а?
Не, напротив :) Например би било чудесна идея да си биете срещичка :drunken:
Или наистина да се заемете с изчитането на гореспоменатите... 3 теми. Просто изборът на специалност и университетско образование е един от нааааай-, ... най-най-най-основополагащите в живота. Затова питайте, читкайте, бъдете активни, ентусиазирани бакалаври по АФ... вече се започна!!!... (и понеже сега ще кажеш "няма нищо за обсъждане/питане" -- да бе да! -- обсъждането на крайно специфичния език на Фаулс беше едно прекрасно начало; да не говорим, че не съм видяла още никой да се поинтересува от график на занятия, какво точно се изучава по предметите, седмична заетост и т.н. Примерно. Има безброй незададени въпроси).
Мдам, нещо такова ми беше мисълта, преди да ви се 'нахвърля', което направих, защото нямах интернет за 1 седмица и през това време ми беше адски любопитно какво става в темичката Ви, а когато надзърнах тя се беше поразмила. Това е.
/me apologises най-смирено. :angel:
Аз пък се заинтересувах от момента със седмичната заетост,това наистина е полезна информация :cyclopsani:
Anonym
От дъжд на вятър

Мнение от Anonym »

Има ли зли преподаватели?
Sine Qua Non
От дъжд на вятър
Специалност: английска филология

Мнение от Sine Qua Non »

CellarDoor написа:btw, ако не сте си инсталирали по компютрите Longman Advanced Learner's Dictionary + Longman Language Activator - сега е хубаво време да го направите. ще ги ползвате МНОГО. аз почти не съм го затваряла тоя речник цяла година. и си набавете и Oxford Collocations-нещо си. след началото на годината бройките по книжарниците изведнъж драстично намаляват до нула, а на pdf е малко тегаво.

Аз имам Cambridge Adavanced Dictionary- ще свърши ли работа? Свикнала съм с него и е наистина добър.....

А можеш ли да кажеш какъв точно е този Oxford Collocations, защото ако им кажа "нещо си" на тия в Ориндж или Пингвините, ще ме погледнат тъпо и дотук- за жалост никак ама никак не са наясно асистентите с книгите....
Изображение

You were one of a kind
One who'd never give it up
Even when they put a price on your head

Rise again little fighter
And let the world know the reason why...
Аватар
CellarDoor
Пишете, о, братя

Мнение от CellarDoor »

ей това чудо. обаче, както всички английски речници, е сума пари.. по торентите го има на pdf де.

кеймбридж върши работа, разбира се. просто всички използват електронния лонгман, понеже е по-бързо и лесно, а и вървят заедно с активатора. не знам дали ще имате времето и нервите да ползвате хартиен речник. става въпрос за домашни, които отнемат часове дори с електронен речник.

има зли преподаватели, ама нека сами да видите кои са :mrgreen:
Аватар
Steinn
В началото бе словото
Специалност: Социология
Курс: четвърти

Мнение от Steinn »

Cellar Door, и аз ползвам речника на Кеймбридж, и към него също има CD за инсталване на PC - то. :P + в електронния речник има някви опции за пройзношението на UK & US English, обясненията също са добри. :drunken:
Því örlög hvers manns gefa lit sinn og hljóm sinn hans verki.
Аватар
CellarDoor
Пишете, о, братя

Мнение от CellarDoor »

ама нее, аз не казвам, че му има нещо на речника. аз също го имам и го ползвам от време на време. обаче ако не искате да се оръсите с 40-50 лева за активатора (който я го има тук по книжарниците, я не), трябва да си инсталирате лонгмана така или иначе. вие който искате си ползвайте, ама специално за активатора не ни казаха да има друг вариант.
Аватар
Rebellion
В началото бе словото

Мнение от Rebellion »

А по принцип кога трябва да се избира дали искаме американски английски или британски английски,защото дочух нещо такова?
Cecilia Lisbon
Легендарен флуудър

Мнение от Cecilia Lisbon »

Rebellion написа:А по принцип кога трябва да се избира дали искаме американски английски или британски английски,защото дочух нещо такова?
О, няма такова нещо. Бегло беше застъпено в часовете по фонология втори курс... но все пак зависи от преподавателя.
Иначе изучаваната граматика си е строго бритиш, произношението -- както ви дойде. :)

Относно седмичната заетост: намират се по 2, до 3 свободни дни :P В първи курс явно бяха помислили за хората, които си пътуват; забавното беше в трети, когато програмата ни беше от понеделник до събота включително :lol: :salute: (добре, че нямаме заверки и подобни) :alien:
Аватар
Rebellion
В началото бе словото

Мнение от Rebellion »

MERCES_LETIFER написа:
Rebellion написа:А по принцип кога трябва да се избира дали искаме американски английски или британски английски,защото дочух нещо такова?
О, няма такова нещо. Бегло беше застъпено в часовете по фонология втори курс... но все пак зависи от преподавателя.
Иначе изучаваната граматика си е строго бритиш, произношението -- както ви дойде. :)
Супер.А можеш ли информативно да кажеш за седмичната заетост
Аватар
CellarDoor
Пишете, о, братя

Мнение от CellarDoor »

къде го този трети свободен ден :) някои колеги имаха латински в събота, което си е гавра. дано хората, които правят програмата да са по-милостиви тази година..
Cecilia Lisbon
Легендарен флуудър

Мнение от Cecilia Lisbon »

Я, намерих една (стара) програма :) За втори семестър на всички курсове е, но пък може да ви послужи като ориентир -- най-вече колко са разпръснати часовете (предполагам, има хора, които се интересуват могат ли да съчетаят учене с работа).

А спомените ми са, че първият семестър на първи курс беше по-ненатоварен от втория... но може и да греша, отдавна беше (:
Аватар
instinct
Да живей словото
Специалност: АФ

Мнение от instinct »

Човек един ден да го няма и вие обърнахте темата на строго он-топик :!: :!:

Мерцес, радвам се, че не си останала с погрешни впечатления и все още си добронамерена :)

Вратичке, ей сега щи видим речниците...

Ребелиън - подкрепям, и аз искам подробности; по-скоро ме интересува какво се учи, седмичната програма вече си я дръпнах :)

Ии... ще си кажете ли именцата, моля? :P

ПП: Може ли да си остана само на британски английски? :alien:
Аватар
britdamage
Пишеща машина
Курс: трети

Мнение от britdamage »

А аз бях убедена, че вече сме ви отегчили до смърт с въпроси rookie style.Моя грешка, също се извинявам. :wink:
Oxford Collocation отива към 80 лв. Longman отдавна ми е на пц-то.Много богат речник, наистина.Има думи като twat например :mrgreen:
Програмата е изключително любопитен момент, но нали бяхте казали, че е различна за всяка група, така че в момента и близка до тазгодишната не важи много.На мен основното ми е дали ще имаме ден фрий от делниците или само с разни дупки.
Водата също би могла да се измие.
Аватар
Steinn
В началото бе словото
Специалност: Социология
Курс: четвърти

Мнение от Steinn »

CellarDoor написа:ама нее, аз не казвам, че му има нещо на речника. аз също го имам и го ползвам от време на време. обаче ако не искате да се оръсите с 40-50 лева за активатора (който я го има тук по книжарниците, я не), трябва да си инсталирате лонгмана така или иначе. вие който искате си ползвайте, ама специално за активатора не ни казаха да има друг вариант.
Тоя активатор явно е quite precious. :drunken: А каква е разликата м/у него и обикновения речник? :P
Því örlög hvers manns gefa lit sinn og hljóm sinn hans verki.
Заключено

Обратно към “КСК 2009-2010”