Английска филология '09 (British Invasion)
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
- CellarDoor
- Пишете, о, братя
Re: Английска филология '09 (British Invasion)
btw, ако не сте си инсталирали по компютрите Longman Advanced Learner's Dictionary + Longman Language Activator - сега е хубаво време да го направите. ще ги ползвате МНОГО. аз почти не съм го затваряла тоя речник цяла година. и си набавете и Oxford Collocations-нещо си. след началото на годината бройките по книжарниците изведнъж драстично намаляват до нула, а на pdf е малко тегаво.
- Rebellion
- В началото бе словото
- Специалност: Английска филология
- Курс: първи
Аз пък се заинтересувах от момента със седмичната заетост,това наистина е полезна информацияMERCES_LETIFER написа:Не, напротивbritdamage написа:Добре де, каки и батковци, какво "смислено" очаквате от тази тема в този отрязък от време?Нито е почнала годината, нито е останало нещо за обсъждане след записването.Да настане тишина и щастие, а?Например би било чудесна идея да си биете срещичка
![]()
Или наистина да се заемете с изчитането на гореспоменатите... 3 теми. Просто изборът на специалност и университетско образование е един от нааааай-, ... най-най-най-основополагащите в живота. Затова питайте, читкайте, бъдете активни, ентусиазирани бакалаври по АФ... вече се започна!!!... (и понеже сега ще кажеш "няма нищо за обсъждане/питане" -- да бе да! -- обсъждането на крайно специфичния език на Фаулс беше едно прекрасно начало; да не говорим, че не съм видяла още никой да се поинтересува от график на занятия, какво точно се изучава по предметите, седмична заетост и т.н. Примерно. Има безброй незададени въпроси).
Мдам, нещо такова ми беше мисълта, преди да ви се 'нахвърля', което направих, защото нямах интернет за 1 седмица и през това време ми беше адски любопитно какво става в темичката Ви, а когато надзърнах тя се беше поразмила. Това е.
/me apologises най-смирено.
Има ли зли преподаватели?
-
Sine Qua Non
- От дъжд на вятър
- Специалност: английска филология
CellarDoor написа:btw, ако не сте си инсталирали по компютрите Longman Advanced Learner's Dictionary + Longman Language Activator - сега е хубаво време да го направите. ще ги ползвате МНОГО. аз почти не съм го затваряла тоя речник цяла година. и си набавете и Oxford Collocations-нещо си. след началото на годината бройките по книжарниците изведнъж драстично намаляват до нула, а на pdf е малко тегаво.
Аз имам Cambridge Adavanced Dictionary- ще свърши ли работа? Свикнала съм с него и е наистина добър.....
А можеш ли да кажеш какъв точно е този Oxford Collocations, защото ако им кажа "нещо си" на тия в Ориндж или Пингвините, ще ме погледнат тъпо и дотук- за жалост никак ама никак не са наясно асистентите с книгите....
You were one of a kind
One who'd never give it up
Even when they put a price on your head
Rise again little fighter
And let the world know the reason why...
- CellarDoor
- Пишете, о, братя
ей това чудо. обаче, както всички английски речници, е сума пари.. по торентите го има на pdf де.
кеймбридж върши работа, разбира се. просто всички използват електронния лонгман, понеже е по-бързо и лесно, а и вървят заедно с активатора. не знам дали ще имате времето и нервите да ползвате хартиен речник. става въпрос за домашни, които отнемат часове дори с електронен речник.
има зли преподаватели, ама нека сами да видите кои са
кеймбридж върши работа, разбира се. просто всички използват електронния лонгман, понеже е по-бързо и лесно, а и вървят заедно с активатора. не знам дали ще имате времето и нервите да ползвате хартиен речник. става въпрос за домашни, които отнемат часове дори с електронен речник.
има зли преподаватели, ама нека сами да видите кои са
- Steinn
- В началото бе словото
- Специалност: Социология
- Курс: четвърти
Cellar Door, и аз ползвам речника на Кеймбридж, и към него също има CD за инсталване на PC - то.
+ в електронния речник има някви опции за пройзношението на UK & US English, обясненията също са добри. 
Því örlög hvers manns gefa lit sinn og hljóm sinn hans verki.
- CellarDoor
- Пишете, о, братя
ама нее, аз не казвам, че му има нещо на речника. аз също го имам и го ползвам от време на време. обаче ако не искате да се оръсите с 40-50 лева за активатора (който я го има тук по книжарниците, я не), трябва да си инсталирате лонгмана така или иначе. вие който искате си ползвайте, ама специално за активатора не ни казаха да има друг вариант.
- Rebellion
- В началото бе словото
А по принцип кога трябва да се избира дали искаме американски английски или британски английски,защото дочух нещо такова?
-
Cecilia Lisbon
- Легендарен флуудър
О, няма такова нещо. Бегло беше застъпено в часовете по фонология втори курс... но все пак зависи от преподавателя.Rebellion написа:А по принцип кога трябва да се избира дали искаме американски английски или британски английски,защото дочух нещо такова?
Иначе изучаваната граматика си е строго бритиш, произношението -- както ви дойде.
Относно седмичната заетост: намират се по 2, до 3 свободни дни
- Rebellion
- В началото бе словото
Супер.А можеш ли информативно да кажеш за седмичната заетостMERCES_LETIFER написа:О, няма такова нещо. Бегло беше застъпено в часовете по фонология втори курс... но все пак зависи от преподавателя.Rebellion написа:А по принцип кога трябва да се избира дали искаме американски английски или британски английски,защото дочух нещо такова?
Иначе изучаваната граматика си е строго бритиш, произношението -- както ви дойде.
- CellarDoor
- Пишете, о, братя
къде го този трети свободен ден
някои колеги имаха латински в събота, което си е гавра. дано хората, които правят програмата да са по-милостиви тази година..
-
Cecilia Lisbon
- Легендарен флуудър
Я, намерих една (стара) програма
За втори семестър на всички курсове е, но пък може да ви послужи като ориентир -- най-вече колко са разпръснати часовете (предполагам, има хора, които се интересуват могат ли да съчетаят учене с работа).
А спомените ми са, че първият семестър на първи курс беше по-ненатоварен от втория... но може и да греша, отдавна беше (:
А спомените ми са, че първият семестър на първи курс беше по-ненатоварен от втория... но може и да греша, отдавна беше (:
- instinct
- Да живей словото
- Специалност: АФ
Човек един ден да го няма и вие обърнахте темата на строго он-топик
Мерцес, радвам се, че не си останала с погрешни впечатления и все още си добронамерена
Вратичке, ей сега щи видим речниците...
Ребелиън - подкрепям, и аз искам подробности; по-скоро ме интересува какво се учи, седмичната програма вече си я дръпнах
Ии... ще си кажете ли именцата, моля?
ПП: Може ли да си остана само на британски английски?
Мерцес, радвам се, че не си останала с погрешни впечатления и все още си добронамерена
Вратичке, ей сега щи видим речниците...
Ребелиън - подкрепям, и аз искам подробности; по-скоро ме интересува какво се учи, седмичната програма вече си я дръпнах
Ии... ще си кажете ли именцата, моля?
ПП: Може ли да си остана само на британски английски?
- britdamage
- Пишеща машина
- Курс: трети
А аз бях убедена, че вече сме ви отегчили до смърт с въпроси rookie style.Моя грешка, също се извинявам.
Oxford Collocation отива към 80 лв. Longman отдавна ми е на пц-то.Много богат речник, наистина.Има думи като twat например
Програмата е изключително любопитен момент, но нали бяхте казали, че е различна за всяка група, така че в момента и близка до тазгодишната не важи много.На мен основното ми е дали ще имаме ден фрий от делниците или само с разни дупки.
Oxford Collocation отива към 80 лв. Longman отдавна ми е на пц-то.Много богат речник, наистина.Има думи като twat например
Програмата е изключително любопитен момент, но нали бяхте казали, че е различна за всяка група, така че в момента и близка до тазгодишната не важи много.На мен основното ми е дали ще имаме ден фрий от делниците или само с разни дупки.
Водата също би могла да се измие.
- Steinn
- В началото бе словото
- Специалност: Социология
- Курс: четвърти
Тоя активатор явно е quite precious.CellarDoor написа:ама нее, аз не казвам, че му има нещо на речника. аз също го имам и го ползвам от време на време. обаче ако не искате да се оръсите с 40-50 лева за активатора (който я го има тук по книжарниците, я не), трябва да си инсталирате лонгмана така или иначе. вие който искате си ползвайте, ама специално за активатора не ни казаха да има друг вариант.
Því örlög hvers manns gefa lit sinn og hljóm sinn hans verki.