"Хари Потър"

Модератори: Мила, Boromir

Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Специалност: Право (р)
Курс: пети
Обратна връзка:

Re: "Хари Потър"

Мнение от MidwinterSun »

Нямаше как да не е претупан. Това е най-дебелата книга, а се опитаха да я съберат в около 2 часа. Седмата книга, която е толкова по-тънка, ще излезе по кината в две части. Надявам се, че поне последният филм ще представлява нещо по-добро, понеже не храня кой-знае-какви надежди за шестата част.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.
Изображение
Аватар
Шепот
Стенограф
Специалност: Книгоиздаване
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от Шепот »

Претупан е, и още как. Наистина е най-дебелата книга, можеха спокойнода го направят четиричасов и да го цепнат на две, добре, че за седмата взеха, че се сетиха...
И напълно подкрепям за книгите, много по-добри са. Сещам се само за един случай филм да ми е харесал повече от книгата, по която е правен, въпреки че тя е велика - "Дракула на Брам Стокър" на Копола. :twisted: Даа, както и да е, почнах да се отнасям, извинете ме^^ :lol:
Аватар
silver_wings
Постоянно присъствие

Мнение от silver_wings »

Мене лично седмата книга хич не ми хареса,много тъпо я е направила,така че и филма от две части сигурно ще е боза.Ама все пак ще взема да го гледам тоя петия,аз вече си имам раздвоение на личността,та при мене може да има обратен ефект и да се оправя. :mrgreen:
My soul is painted like the wings of butterflies
Fairytales of yesterday will grow but never die
I can fly,my friends
Аватар
p_e_t_i_a
Форумозавър Рекс

Мнение от p_e_t_i_a »

Като дете го харесвах,вече не
Успехът е заложен не във времето,мястото или обстоятелствата,а в човека !!
Аватар
Бавария
Легендарен флуудър
Специалност: Право - редовно
Обратна връзка:

Мнение от Бавария »

Дъмбълдор е педераст.
И това е факт, авторката го е казала.
Don't look back, 'cause you know what you might see
Изображение
"И най-добре скроените мечти на мишките и хората
остават често неосъществени."
Of Mice and Men
Аватар
Мила
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Мила »

Не, не е. И внимавай с изразите.
you have to keep
breaking your heart
until it opens
Аватар
fak
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от fak »

Изображение
:mrgreen: :mrgreen:

Aз съм чела само първата част

скоро почнах Затворникът от Азкабан и ми се видя страшно наивна и спрях..
la douleur exquise
Аватар
Etiainen
Легендарен флуудър
Специалност: икономика (+английски)
Курс: семестриално завършил

Мнение от Etiainen »

fak написа: скоро почнах Затворникът от Азкабан и ми се видя страшно наивна и спрях..
E писана е за деца все пак. А аз като бях на 11, супер много и се кефех :mrgreen:
Сега ако я прочета, въобще няма да ми хареса.
For a moment your eyes open and you know
All the things I ever wanted you to know.
I don't know you, and I don't want to..
Till the moment your eyes open and you know.

Моето творчество - Windy Sunset's Creations :D
Аватар
Мила
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Мила »

Точно това си говорехме оня ден, че до 3-4 книга все още са си детски. След това вече съвсем спокойно може да си се реди на фентъзи, не на детска литература.
you have to keep
breaking your heart
until it opens
Аватар
JudyRamone
Легендарен флуудър
Специалност: Компютърна химия
Обратна връзка:

Мнение от JudyRamone »

Etiainen написа:
fak написа: скоро почнах Затворникът от Азкабан и ми се видя страшно наивна и спрях..
E писана е за деца все пак. А аз като бях на 11, супер много и се кефех :mrgreen:
Сега ако я прочета, въобще няма да ми хареса.
Аз пък изгълтах отново цялата поредица и да, на моменти първите са дост анаивни, ама мен пак си ме кефят. :mrgreen: А майка ми само ми се кара: "Десет години вече ги четеш тея глупости :x " хахахаха
...И ПОВРЪЩАМЕ ВЪРХУ НАДЕЖДАТА
ЗА ПО-ДОБРИТЕ ДНИ!!"
Форумозавър Рекс
Специалност: Право

Мнение от WickedWitch »

^ Абсолютно същото и при мен ; )
Don't worry, I can be a bitch enough for both of us.
Аватар
Velsssy
Драскач
Специалност: СтФ ; стопанско управление с френски
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Мнение от Velsssy »

Единствената поредица,която съм пре-пре-пре-пре (пре в период :mrgreen: )прочитала ,много добра...абе,щом майка зарибих на времето :mrgreen: :mrgreen:
стопанско управление (френски език) - 4ти курс
Аватар
inc
Плиний Стари
Специалност: Книгоиздаване
Курс: завършил

Мнение от inc »

Аз я четох постепенно. Започнах баш на 11 и така.. по реда на излизане на всяка книга. Четвъртата май ми беше най-голямото разочарование; същото важи и за филма. Има много предсказуеми моменти и прочие, но си бива като за творение на комерса. :mrgreen: Горещо препоръчвам да се чете в по-ранна детска възраст, даже и с най-"дарк" моментите си. :P ( И моята мамс много си ги арешва книжките. :geek: )
Creating memories...
Nankuranaisa.
BLUSH
Постоянно присъствие

Мнение от BLUSH »

Спомням си когато мама ми купи първата книга.Бях на на 11 или почти 12 .В книжарницата в Цум продавачката каза,че всички деца я четат и била много интересна и аз с голямо нежалние я прибрах в плика.Прочетох първата глава до средата и си казах "Ей това сигурно е най-тъпата книга на света,нищо не се случва " и я оставих...След няколко месеца реших пак да се пробвам и изведнъж Хари се оказа магъосник...Прочетох книгата на един дъх след това и втората и третата..беше най-интересното нещо на света..и след това Голямото чакане докато излезне 4-тата...препрочитах напрекъснато първите 3...може би понеже дълго чаках и не можех да повярвам,че чета нещо ново,но 4-тата ми остана най-любимата ,и най-много я препрочитах.Израстнах с Хари Потър,в света на вълшебствата и магиите,смеех се и плачех с героите,вълнувах се когато излизаше нова книга.За мен (каквото и да говорят всички) Хари Потър е най-добрата поредица,за тези които я четат сега бих им казала,че е нормално да не ги впечатли,все пак е детски роман,няма как да я оценят.Но за тези като мен,чието детство премина в света на магиите, Хари Потър винаги ще има специално място.Благодарна съм,че като дете започнах да чета,благодарна съм и на Роулинг,че обогати въображението и детсвото ми с поредицата.Сега когато си спомням чувствам носталгия и тъга по отминалато детсвто
Последно промяна от BLUSH на 07 Сеп 2009, 23:14, променено общо 1 път.
Щастието не бива да е крайната цел,а начин на живот
Аватар
Velsssy
Драскач
Специалност: СтФ ; стопанско управление с френски
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Мнение от Velsssy »

BLUSH написа:Спомням си когато мама ми купи първата книга.Бях на на 11 или почти 12 .В книжарницата в Цум продавачката каза,че всички деца я четат и била много интересна и аз с голямо нежалние я прибрах в плика.Прочетох първата глава да средата и си казах "Ей това сигурно е най-тъпата книга на света,нищо не се случва " и я оставих...След няколко месеца реших пак да се пробам и изведнъж Хари се оказа магъосник...Прочетох книгата на един дъх след това и втората и третата..беше най-интересното нещо на света..и след това Голямото чакане докато излезне 4-тата...препрочитах напрекъснато първите 3...може би понеже дълго чаках и не можех да повярвам,че чета нещо ново,но 4-тата ми остана най-любимата ,и най-много я препрочитах.Израстнах с Хари Потър,в света на вълшебствата и магиите,смеех се и плачех с героите,вълнувах се когато излизаше нова книга.За мен (каквото и да говорят всички) Хари Потър е най-добрата поредица,за тези които я четат сега бих им казала,че е нормално да не ги впечатли,все пак е детски роман,няма как да я оценят.Но за тези като мен,чието детство премина в света на магиите, Хари Потър винаги ще има специално място.Благодарна съм,че като дете започнах да чета,благодарна съм и на Роулинг,че обогати въображението и детсвото ми с поредицата.Сега когато си спомням чувствам носталгия и тъга по отминалато детсвто
все едно чета мои думи... :flower:
стопанско управление (френски език) - 4ти курс
Публикувай отговор

Обратно към “Литература и Книги”